Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laura_1988

Karmienie piersia a kolejna ciąża

Polecane posty

Gość Laura_1988

Czytalam artykul ze niby przez pierwsze pol roku po porodzie jesli karmie dziecko wylacznie piersia czesciej niz co 6 godz i nie dostalam jeszcze pierwszej miesiaczki to prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w tym czasie wynosi 0,7%. Jestem ciekawa czy ktorejs z was mimo zachowania tych warunkow przytrafila sie kolejna ciąża?

Gość Gość

Pamietaj, ze owulacja nastepuje przed pierwsza miesiaczka i o wpadke bardzo latwo. Karmienie piersia to nie metoda antykoncepcyjna. Karmiac regularnie utrzymujesz poziom hormonow, ktory powstrzymuje miesiaczkowanie, ale wystarczy ze kilka razy przeciagniesz czas karmienia i po sprawie. Wiec radze stosowac przynajmniej gumki

Gość Laura_1988

U mnie karmienia są co 1,5-2 godz nawet w nocy mimo, że córka ma 4 miesiące. Osobiście nie wierzę w coś takiego jak "bezpieczny" czas u mnie ale pytam z czystej ciekawości 🙂

Gość Gość
9 minut temu, Gość Laura_1988 napisał:

U mnie karmienia są co 1,5-2 godz nawet w nocy mimo, że córka ma 4 miesiące. Osobiście nie wierzę w coś takiego jak "bezpieczny" czas u mnie ale pytam z czystej ciekawości 🙂

Bzdura. Mam znajoma ktora karmiła z zegarkiem w reku do 2 lat i nie miala okresu. Ja mam 2 dzieci i z pierwszym okres przyszedl po 3 msc, a z drugim po miesiacu. Karmilam na żądanie mniej wiecej co 3h, ale mniej wiecej nie pomoglo 😉 kilka msc po porodzie zalozylam wkladke i jestem spokojniejsza