Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka20

Zielona karta i emigracja

Polecane posty

Gość Anka20

Część wszystkim, chciałabym zapytać o kilka spraw związanych z emigracją do USA, oczywiście jeśli ktoś z was się orientuje. Razem z moim narzeczonym planowaliśmy już od dawna emigrację do USA, on był już tam w na początku 2000 lat, mieszkał tam ale wrócił tu bo miał tu żonę. Z żoną się rozwiódł i został w Polsce, poznaliśmy się 4 lata temu i on odkąd tylko zaczęliśmy być razem namawiał mnie na wyjazd. Problemem była tylko wiza dla mnie (on ma zieloną kartę), stwierdziliśmy, że spróbuję wsiąść udział w losowaniu i tak właśnie udało się za 3 razem (maj tego roku). Nasz wylot zaplanowaliśmy na połowę stycznia, ale sprawa się lekko skomplikowała. W październiku dowiedziałam się, że jestem w ciąży,Teraz jestem w 15 tyg i mam parę pytań. Czy będąc w ciąży uda nam się wykupić jakieś ubezpieczenie żebyśmy nie musieli zapłacić tych ogromnych kosztów związanych z ciążą? Czy nie jest na to za późno? Po drugie chciałabym znaleźć pracę, jakaś prosta, czytałam że w USA ciężarne są przyjmowane do pracy bez problemu czy ktoś z was wie jak to dokładnie wygląda? No i jeszcze ostatnie, czy podróż w 4 miesiącu ciąży do USA będzie bezpieczna? Ginekolog mówi, że nie ma przeciwwskazań ale nasza podróż będzie trwała ponad 16 godzin więc nie wiem czy to bezpieczne.