Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rhea

W piątek mam prenatalne i już się stresuję

Polecane posty

Gość Rhea

Jestem kłębkiem nerwów, poprzednią ciążę straciłam w 9tc, teraz ostatnio miałam wizytę w 8tc, w piątek mam kolejną połączona z badaniami prenatalnymi i zaraz zejdę z nerwów 😭

Gość gosc

wiesz,ze nerwy szkodza ciazy? wypij meliske i badz dobrej mysli.

Gość Rhea

Ciężko być dobrej myśli kiedy ma się takie, a nie inne doświadczenia ;(

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Rhea napisał:

Ciężko być dobrej myśli kiedy ma się takie, a nie inne doświadczenia ;(

Ale nie ty jedna tak mialas. Tez poronilam, miałam miec bliznieta, a nie mam..moja sąsiadka poronila 7 razy. Dwie znajome urodzily i dziecko zmarlo. Kazdy martwi sie o dziecko i ciaze, ale najważniejszy jest rozsadek i spokoj. Przeciez najbardziej szkodzi stres. Powinnas wierzyc, ze bedzie dobrze 

Gość Onkosfera

Gdyby stres szkodził tak bardzo, to ja bym nigdy niczego nie urodzila. Każda ciąża to trauma w moim życiu prywatnym i zawodowym.

Musisz to wytrzymać, nie masz wyjścia(jesli chcesz mieć dziecko). Ja też raz poronilam, w 10 tc, i potem umieralam ze strachu przed każdą wizytą u gina.

Potraktuj to tak, że idziesz jak na wojnę i musisz przetrwać.

Gość DoMore

Najważniejsze jest tu i teraz. Aktualnie wszystko OK? Tego się trzymaj i tak dalej będzie. Stresy przyjdą, jak się dziecko urodzi, zacznie rosnąć. Taka prawda, że już zawsze będziesz się o nie martwila. Trzymam za Was kciuki, powodzenia! 

Gość Kasia

A ja mialam prenatalne i dalej nic nie wiem,bo w 1 trymestrze nic praktycznie nie bylo widac. Lekarz mowil,ze przez otylosc brzuszna. W 2 trymestrze to samo. Mam brzuch pokiereszowany po cesarce. I jest pelno zrostow,do tego mam fałde. I nie wiem czy urodze zdrowe dziecko. Nic lekarze nie moga powiedziec przez to. Tak mnie pociął lekarz.