Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Awa1221

Wazelina biała a atopowe zapalenie skóry.

Polecane posty

Gość Awa1221

Słyszalam, ze wazelina pomaga na atopowe zapalenie skóry. Corka ma teraz mega suche plamy na zgieciach. Pani w aptece sprzedała mi wazeline białą zeby poprostu nawilzyc skórę. W domu poczytałam na opakowaniu "surowiec farmaceutyczny przeznaczony wyłącznie do receptury". I stąd moje pytanie. Czy można tym posmarować suche miejsca czy kupić wazeline kosmetyczna?

Gość gosccc

Witam, Mam egzeme od listopada ubiegłego roku. po drodze były już novate, lirinden A, protopic, leki antyhistaminowe, maści barierowe maści z b5 i inne cuda. Ostatnio zapomniałem zabrać maści z domu i przypadkiem  natrafiłem na sklep konopny kupiłem maść konopna uniwersalna . Jest nieziemska poprawa. skóra nie pęka, zaczęła grubieć. wystarczy posmarować rano i wieczorem. Mam nadzieję, że pomogę komukolwiek . Sklep jest w Poznaniu ale maja także sklep internetowy www.konopiafarmacja.pl

Gość gość

SPEIRDALAJ kuuvrvvo z tym spamem!!! 🤮

Gość gosc

Wazelina to ropopochodny odpad i niczego nie nawilza ani nie leczy ! Tak samo parafina. Co najwyzej robia tlusty film na skorze ,przez ktory nie odparowywuje wilgoc .. Cale ich " dzialanie ".

Smaruj sie maslem shea nierafinowanym,olejem konopnym,lnianym nierafinowanymi oczywiscie..

Olej z czarnuszki jest fantastyczny- to naturalny steryd.. do smarowanai i dopicia. Poczytaj troche.. w necie mnostwo info znajdziesz.

Uzywaj ziol: glistnika, wrotyczu, uczepu..dziurawca..

jak zglebisz temat to poczujesz sie lepiej.. a wazeline wyrzuc.

Gość Milena

Autorko wazelina nie nawilża skóry. Nie stosuj jej. Bo powstanie taka jakby skorupka a pod spodem nadal sucha skóra. My przeszliśmy przez elidol i protopic-pomogły trochę. Żadne maści robione, z witaminami, emolienty-nic nie pomagało. Balismy się sterydow-choć trochę pomogły. Ale najlepszy efekt dał parfenac. Znajomy nam z Niemiec przewoził bo tam jest bez recepty. Teraz chyba można przez apteki sprowadzać. Nie wiem czy to zasługa odstawienia wszelkich alergenów, czy zaleczenie sterydami ale odkąd zaczęliśmy stosować parfenac to w ciągu 3 miesięcy skóra u syna się mega poprawiła. I to nie jest reklama-poczytaj na forach o AZS - wielu atopowcow ja poleca. U nas problemy skórne wynikały z mega alergii na białko- większość białek nie tylko mleka, ale i w mięsie czy rybach. I tak nasza rodzina na 3 lata stała się wegańska 🙂 jak syn skończył 3 lata to alergia ustapila. Ale do dziś mamy 3 dni w tygodniu pod znakiem wege 😉