Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lorta

Jak można być tak prymitywnym, żeby palić węglem?

Polecane posty

Gość Lorta

Gaz jest o wiele czystszy i nie powoduje smogu. Niestety w Polsce są wciąż ludzie, który nie pojmują najprostszych spraw. Trujecie także siebie, nie tylko innych. 

Gość Forrest G

0/10 :classic_wacko:

Gość Janko

Takie rozumowanie to mogą mieć  tylko ci co mają problemy ze swoim deklem /czachą / Kraj nasz nie ma własnych zasobów gazu i

uzależnianie się od innych nie może być tak propagowane a czynią to niby-ekolodzy , którzy działają na zlecenia firm eksportujących gaz . Takie decyzje to skomplikowane decyzje dla wysokich polityków a nie dla prostaków z organizacji pseudo - ekologów ,którzy chcą  rozgłosu nie wiedząc o co chodzi i aby zbić sobie kasę .Takim to zielonym ludkom już przeszkadzają odnawialne żródła energii np.elektrownie wiatrowe a potem będą elektrownie wodne .Wszyscy ekologi do psychiatry i odizolować od podejmowania ważnych tematów.We wszystkich dziedzinach próbują być mądralińskimi  ale nie znając się na niczym tylko aby siać ferment i  chcąc być zauważalnym .Najczystszym uzyskaniem ciepła i energii elektrycznej jest budowa elektrowni atomowych ,i tu też ekologi będą mieszać .Najlepsze miejsce na ziemi dla wszystkich ekologów wskazać może podróżnik P. Wojciech Cejrowski .Jestem sto-krotnie ZA.

nieważne czym palisz a jak palisz. Jakim trzeba być prymitywem, aby nie przymykać przepływu powietrza przez piec, spalając w ten sposób 2 razy wiecej opału przy uzyskaniu tej samej energii cieplnej

Gość gość

Janko Zapewniam ciebie że ekologom nie przeszkadzają ani elektrownie wiatrowe ani elektrownie wodne coś pleciesz od rzeczy

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Lorta napisał:

Gaz jest o wiele czystszy i nie powoduje smogu. Niestety w Polsce są wciąż ludzie, który nie pojmują najprostszych spraw. Trujecie także siebie, nie tylko innych. 

Pojmujesz ile to kosztuje?

Gość aga

A twoi rodzice,dziadkowie i pradziadkowie to dopiero byl prymityw.

Gość gość

To prawda ogrzewanie gazem co prawda jest dużo wygodniejsze ale kosztuje drożej dlat5 biedota pali czym popadnie .

Gość gość
14 minut temu, Gość gość napisał:

To prawda ogrzewanie gazem co prawda jest dużo wygodniejsze ale kosztuje drożej dlat5 biedota pali czym popadnie .

A masz swój dom czy wypowiadasz się tak mieszkając w bloku.Ekologiczny piec kosztuje dużo i założenie, ekogroszki też sporo więcej niż węgiel.Zakładane  miałam na ten sezon to wiem jaki to wydatek A ty masz pojęcie jaka to kwota? bo chyba se nie zdajesz sprawy całkowicie. 

Gość gość

Ja dzięki bogu mieszkam w bloku z ogrzewaniem miejskim ale mój szwagier  ma dom dlatego wiem jakie są koszty ogrzewania ekologicznego

Gość gość
21 minut temu, Gość gość napisał:

Wiesz czym palą bogacze? pociętymi oponami a wolą jechać na Kanary czy tym podobne.Ale już im się  to utnie bo wszyscy muszą założyć piece ekologiczne.Zwykłych śmieci tam nie spalisz.

Gość gość
2 minuty temu, DISTROJ777 napisał:

piec gazowy

odróżnia

człowieka

od polskiego psa

biedackiego

Ciebie to już całkiem nie rozumiem