Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goosc

Czy probiotyk pomoże na zatwardzenia u niemowlaka?

Polecane posty

Gość Goosc

Niemowle ma skonczone 7 miesięcy. Od początku rozszerzania diety znagamy się z zatwardzeniami. Podawałam przez miesiąc probiotyk dicoflor. Ale efektu raczej nie było. Jaki mogę jeszcze kupić?  Może biogaje?

Gość Goosc

A może wprowadze do diety jogurt naturalny? To coś pomoze? 

Gość Mania

A moze pomysl o tym ze zaszkodzilo cos dziecku? Napisz co je. 

Gość Goosc

Zaczęłam rozszerzać dietę po 6 mśc. Kp.

Poszła marchew, ziemniak, dynia, brokuł, brokuł z groszkiem i cukinia. Podałam jarzynowa z bobovity i w  tedy była gescieksza kupa. Potem podałam jabłko po 4 dniach były bobki. Przerwałam rozszerzanie diety na 3 dni pojawiła się luźna kupa podałam znowu brokuła z groszkiem dalej gęsta ostaewailam podałam coś tam odstawiłam itd dalej gęsta. 

Robi kupę codziennie albo co drugi dzień w niewielkich ilościach i oczywiście zbite. Pije sok z wodą bo sama woda nie przejdzie. Je śliwke i gruszkę nie wiedzę poprawy. Sliwki wczoraj nie chciał. 

Byłam wczoraj u lekarza nic nie poradziła. 

Myslalm żeby znowu odstawić stałe jedzenie na 3 dni? Ale to już chyba za późno? I co to zmieni 

Gość Goosc

Dziś spróbuję podać surowe jabłko. Może pomoże? 

Koleżanka mieszka w Szkocji i jej położna na zaparcia poleciła łyżeczka wody i 5 kropli soku z pomarańczy ale chyba strach? Kol nie podała. A wy co myskicie? 

Na nią działał banan. Corocznej powinien zestalac

czy coś pomogło? Każde dziecko jest inne - są i takie które nie brudzą pieluch przez kilka dni. Zazwyczaj wszystko się normuje po jakimś czasie, ale do tego czasu to mordęga - humory no i stres (rodzica).

Jogurt, serek wiejski, mleko i płyny. Zazwyczaj pomagają. Zawsze można spróbować pogadać o tym z położną- u nas w portalu jest kilka (pytaj.online)