Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilianna89

Zakończony romans

Polecane posty

Hej. Potrzebuje jakiejs trzezwej obiektywnej opinii. Półtorej roku tkwilam w romansie z mężczyzna żonatym. Ma małe dziecko. 2 latka. W całym tym amoku zakochania nie patrzyłam chyba na to dziecko. Tylko próbowaliśmy dążyć do tego żeby być razem. Facet obiecał mi że w przyszłym roku po nowym roku zacznie ogarniać rozwodowe formalności. Powiedziałam zatem że do tego momentu daje mu spokój i czas na to by uporzadkowal swoje życie i że spotykała się z nim będę dopiero jak zobaczę że te dokumenty faktycznie już są złożone w sądzie. I wtedy w tym oto momencie sen o wspólnym życiu się skończył. Mezczyzna dostał białej gorączki. Powiedział że jesli tak ma to wyglądać to nie ma motywacji żeby to robić i że tego nie zrobi. Że każda kochająca kobieta byłaby obok. Mi się wydaje że raczej szanująca kobieta odsunelaby się na bok i poczekala na ewentualne załatwienie formalności. Co wy w ogóle myślicie, czy facet który faktycznie był pewien że ten rozwód chce wziąć ogarnął by to samodzielnie? Nie miałam siły już być towarzyszka w mailach i smsowa koleżanka jak był w pracy? Czy w ogóle takie relacje da się ułożyć? Jak robi facet który szanuje kobietę? I który faktycznie chce z nią być? Prosiłabym o normalna rozmowe i dyskusje. Bez wyzwisk i ocen. Pozdrawiam

Gość Nieźle

Moim zdaniem mogłaś poczekać te parę dni do nowego roku i zobaczyć czy faktycznie te papiery złoży, skoro już i tak przez półtora roku to znosilas, a jeśli by tego nie zrobil to wtedy koniec. Ja widzę brak empatii u obojga z was, on nie rozumie, że dłużej nie dałaś rady, a z drugiej strony Ty powinnaś go wspierać skoro on naprawdę chcę dla Ciebie zostawić żonę i dziecko, to na pewno bardzo trudny krok. 

Tylko tych deklaracji było już kilka. Wakacje nie bo wakacje. Później po wakacjach nie bo niedługo święta. Ja naprawdę staralam się być empatyczna na ile się da ale każdy ma granice. 

22 minuty temu, Lilianna89 napisał:

Facet obiecał mi że w przyszłym roku po nowym roku zacznie ogarniać rozwodowe formalności. Powiedziałam zatem że do tego momentu daje mu spokój i czas na to by uporzadkowal swoje życie i że spotykała się z nim będę dopiero jak zobaczę że te dokumenty faktycznie już są złożone w sądzie.[...] Tylko tych deklaracji było już kilka. Wakacje nie bo wakacje. Później po wakacjach nie bo niedługo święta. Ja naprawdę staralam się być empatyczna na ile się da ale każdy ma granice. 

Mężczyzna decyzyjny i zdecydowany, działa szybko i konkretnie. Trudna sytuacja jest zrozumiała, ale przedłużanie jej w niczym nie pomaga, a Ty cierpisz i w gruncie rzeczy jesteś wykorzystywana w takim układzie. Według mnie bardzo dobrze, że się zdystansowałaś i dałaś facetowi przestrzeń dla wolnego wyboru. A sądząc po jego reakcji, chyba nie zależy mu na Tobie aż tak bardzo, inaczej zamiast manipulacji i fochów, po prostu przyspieszyłby rozwód, by Cię nie stracić. Przemyśl lepiej raz jeszcze, czy na pewno chcesz z nim być. Dbaj o siebie przede wszystkim.

7 minut temu, Nenesh napisał:

Mężczyzna decyzyjny i zdecydowany, działa szybko i konkretnie. Trudna sytuacja jest zrozumiała, ale przedłużanie jej w niczym nie pomaga, a Ty cierpisz i w gruncie rzeczy jesteś wykorzystywana w takim układzie. Według mnie bardzo dobrze, że się zdystansowałaś i dałaś facetowi przestrzeń dla wolnego wyboru. A sądząc po jego reakcji, chyba nie zależy mu na Tobie aż tak bardzo, inaczej zamiast manipulacji i fochów, po prostu przyspieszyłby rozwód, by Cię nie stracić. Przemyśl lepiej raz jeszcze, czy na pewno chcesz z nim być. Dbaj o siebie przede wszystkim.

Tu chyba nie ma już o czym myśleć bo jak mężczyzna usłyszał że do momentu kiedy sprawy rozwodowe ogarnie będzie póki co bez kontaktu że mną to napisał że nie ma o czym mowic. Ja naprawdę nie byłam jakaś manipulatorka ani przykładem złośliwej kochanki. Facet miał mnie poblokowana w telefonie. Na Facebooku. Jedyna forma kontaktu jaką miałam był mail. Każda zdrowa kobieta czulaby się żyjąc w czymś takim tyle czasu zmęczona. Wyszłam z założenia że jak dam mu czasu się usunę to motywacja wzrośnie. Jak się okazało teraz w tych końcowych klotniach facet powiedział że i tak jakby wziął rozwód nie zamiekszalby że mną. Może po roku. Bo nie chciałby żeby ktokolwiek wiedział że odszedł do innej kobiety. Taka zbrodnia w białych rękawiczkach. Mówił że to dla mojego dobra. To wszystko chyba nie wygladalo ok? Jak myślicie.

Gość Lollie

Oczywiście, że nie w porządku.

Chciał wziąć rozwód, żeby być z Tobą, to niech bierze odpowiedzialność. Cwaniaczek. Rozwiedzie się pod pretekstem wygaśnięcia uczucia czy coś w tym stylu, a później będzie udawał, że poznaliście się już po wszystkim? Dla mnie jest to kompletny brak szacunku w stosunku do Ciebie. Nie pakuj się w to. Znajdziesz takiego, który Cię będzie na rękach nosił.

3 minuty temu, Gość Lollie napisał:

Chciał wziąć rozwód, żeby być z Tobą, to niech bierze odpowiedzialność. Cwaniaczek. Rozwiedzie się pod pretekstem wygaśnięcia uczucia czy coś w tym stylu, a później będzie udawał, że poznaliście się już po wszystkim? Dla mnie jest to kompletny brak szacunku w stosunku do Ciebie. Nie pakuj się w to. Znajdziesz takiego, który Cię będzie na rękach nosił.

Jak starał mi.sie wytłumaczyć to ten facet to dla mojego dobra. Żeby mnie później jego otoczenie źle nie postrzegalo. Chyba to nie była do końca uczciwa intencja i chyba nie ma tego złego i dobrze że wyszło z tego coś takiego. Jeszcze na koniec dostałam maila że bardzo łatwo jest kogoś znienawidziec i że teraz już nie chce mieć on że mną nawet kontaktu ani rozmów. Że jedyne co mu pozostało to pociąg fizyczny. I tyle. Tak łatwo wszystko skreślić tylko przez to że chciałam żeby zostało to załatwione z głową i w miarę możliwości z godnościa?

Gość Ktos tam
7 minut temu, Gość Lollie napisał:

Ale bzdury piszesz. Wez sie ogarnij. Ma racje z tym zeby nie zwalac na Nia odpowiedzialnosci za rizpad zwiazku. Aczkolwiek autorka tez ma racje ze go przycisnelo skoro zwleka. Ale zeby go nie zbywala przypadkiem a juz zerwanie kontaktu w takiej sytuacji wogole nie jest wskazane. No chyba ze autorka nie chce byc z nim. 

8 minut temu, Gość Ktos tam napisał:

Ale bzdury piszesz. Wez sie ogarnij. Ma racje z tym zeby nie zwalac na Nia odpowiedzialnosci za rizpad zwiazku. Aczkolwiek autorka tez ma racje ze go przycisnelo skoro zwleka. Ale zeby go nie zbywala przypadkiem a juz zerwanie kontaktu w takiej sytuacji wogole nie jest wskazane. No chyba ze autorka nie chce byc z nim. 

Tylko jakiego kontaktu? Ten facet mi pisal tylko maile jak miał czas. Ewentualnie widywal sir ze mna ze dwa razy w miesiacu w miejscu pracy bo akurat tyle razy w miesiacu w mojej pracy był. Nazywasz to kontaktem? Facet ma robić z kobieta co mu się podoba A kobieta ma merdac przy nim ogonkiem i wspierać w każdym aspekcie? Nie. Dorosły facet powinien osobę która mogą odseparowac od dramatów i po męsku załatwić taka kwestie. Takie mam odczucia

Gość Ktos tam
5 minut temu, Lilianna89 napisał:

Tylko jakiego kontaktu? Ten facet mi pisal tylko maile jak miał czas. Ewentualnie widywal sir ze mna ze dwa razy w miesiacu w miejscu pracy bo akurat tyle razy w miesiacu w mojej pracy był. Nazywasz to kontaktem? Facet ma robić z kobieta co mu się podoba A kobieta ma merdac przy nim ogonkiem i wspierać w każdym aspekcie? Nie. Dorosły facet powinien osobę która mogą odseparowac od dramatów i po męsku załatwić taka kwestie. Takie mam odczucia

Nie wiesz jak wygladalo jego malzenstwo

6 minut temu, Lilianna89 napisał:

Tylko jakiego kontaktu? Ten facet mi pisal tylko maile jak miał czas. Ewentualnie widywal sir ze mna ze dwa razy w miesiacu w miejscu pracy bo akurat tyle razy w miesiacu w mojej pracy był. Nazywasz to kontaktem? Facet ma robić z kobieta co mu się podoba A kobieta ma merdac przy nim ogonkiem i wspierać w każdym aspekcie? Nie. Dorosły facet powinien osobę która zekomo kocha odseparowac od dramatów i po męsku załatwić taka kwestie. Takie mam odczucia

Gość Lollie
19 minut temu, Gość Ktos tam napisał:

Jestem ogarnięta. Dzięki za troskę.

Nie wierzę w czyste intencje takiego faceta. O nią się troszczył? Jaaasne. Dobre sobie. Troszczył się tylko o siebie. Bo na wygaśnięcie uczucia nic nie poradzisz, a jakby zostawił żonę dla innej kobiety, to on byłby źle postrzegany w otoczeniu. A tak to co? Każdy ma prawo układać sobie życie po rozwodzie. I najprościej wtedy udawać, że dopiero co ją poznał. Egoista i tchórz.

12 minut temu, Gość Ktos tam napisał:

Nie wiesz jak wygladalo jego malzenstwo

Patrzac na to teraz mam wrazenie ze lepiej niż to przedstawial. 

Gość Ktos tam
9 minut temu, Gość Lollie napisał:

Jestem ogarnięta. Dzięki za troskę.

Nie wierzę w czyste intencje takiego faceta. O nią się troszczył? Jaaasne. Dobre sobie. Troszczył się tylko o siebie. Bo na wygaśnięcie uczucia nic nie poradzisz, a jakby zostawił żonę dla innej kobiety, to on byłby źle postrzegany w otoczeniu. A tak to co? Każdy ma prawo układać sobie życie po rozwodzie. I najprościej wtedy udawać, że dopiero co ją poznał. Egoista i tchórz.

Rozumiem ze chcesz powiedziec zeby potem patrzyli na Nia I mowili ze to przez Nia czy tak? Slabo... 

Gość Nieźle
1 godzinę temu, Lilianna89 napisał:

Tylko tych deklaracji było już kilka. Wakacje nie bo wakacje. Później po wakacjach nie bo niedługo święta. Ja naprawdę staralam się być empatyczna na ile się da ale każdy ma granice. 

No to zmienia postać rzeczy. Powinnaś go już dawno kopnac w cztery litery, on zwyczajnie grał na czas. Przykro mi. 

Gość Ktos tam
1 minutę temu, Lilianna89 napisał:

Patrzac na to teraz mam wrazenie ze lepiej niż to przedstawial. 

Czyli znasz tylko z opowiesci? Tez slabo... Naiwnie... 

Gość Nie czytałam wszystkiego

O półtorej roku za dlugo

Gość gość

Dobrze zrobiłaś! Co jednak cię po ujeżdżał to jego. Czy naprawdę nie masz szans na wolnego faceta?

Gość Nie czytałam wszystkiego

Dobrze robisz . Odsun się lub kopnij go w tyłek, bo stac cie na kogos innego i uczciwszego . A  na ta biala gorączkę to paracetamol . Frajer jakich wiele. 

Gość Ktos tam
1 minutę temu, Gość Nie czytałam wszystkiego napisał:

Dobrze robisz . Odsun się lub kopnij go w tyłek, bo stac cie na kogos innego i uczciwszego . A  na ta biala gorączkę to paracetamol . Frajer jakich wiele. 

Wez wyluzuj. Autorka szuka odpowiedzi Bo sie pogubila. I bynajmniej nie typu czy dobrze ze zerwala kontakt. Dobrze zrobila ze go przycisnela ale niech calkiem nie zrywa kontaktu. Niech patrzy czy gosc sie stara I sie rozwodzi.Mysle ze jej zalezy I powinna miec jakies informacje z pierwszej reki na temat jak sprawy sie maja. Pytanie do autorki... Jak to teraz wyglada? 

Gość Lollie
9 minut temu, Gość Ktos tam napisał:

Rozumiem ze chcesz powiedziec zeby potem patrzyli na Nia I mowili ze to przez Nia czy tak? Slabo... 

Nie o to mi chodzi. Zresztą tego nigdy nie unikniesz. Ludzie zawsze będą gadać.

Mam na myśli to, że (według mnie oczywiście) on myślał przede wszystkim o chronieniu własnego tyłka, nie o niej. Pewnie, że ona jako kochanka też byłaby winna, ale w pierwszej kolejności to on byłby tym skur***lem, który zostawił żonę z małym dzieckiem dla innej.

Autorka wątku nie jest bez winy, bo wiedziała, że facet ma rodzinę, ale dla mnie, najgorszą jest ta osoba, która wchodzi w nową relację wciąż mając małżonka i co gorsze dziecko/dzieci.

On się nie troszczył o swoją rodzinę, o to że ich krzywdzi zaczynając romans, a niby troszczy się o kochankę?

A co gorsza żona pewnie niczego nieświadoma w domu siedzi.

1 minutę temu, Gość Ktos tam napisał:

Wez wyluzuj. Autorka szuka odpowiedzi Bo sie pogubila. I bynajmniej nie typu czy dobrze ze zerwala kontakt. Dobrze zrobila ze go przycisnela ale niech calkiem nie zrywa kontaktu. Niech patrzy czy gosc sie stara I sie rozwodzi.Mysle ze jej zalezy I powinna miec jakies informacje z pierwszej reki na temat jak sprawy sie maja. Pytanie do autorki... Jak to teraz wyglada? 

To już nie wygląda. Jak facet usłyszał że ma poczynić kroki w tym kierunku i mi pokazać że złożył pozew o rozwód to dostał szału i powiedział że już w takim razie nie ma motywacji go składać. Jakbym tak stale przy nim była to by się ciągnęło w nieskończoność. Powiedzieć już po fakcie że chciało się to zrobić za tydzień nie jest sztuka. Nie mamy kontaktu. Jedyne co to dostałam maila że on się usuwa i powiedział że jedyne czego jest pewien to tego że podobam mu się fizycznie. Że już nawet rozmowy że mną go nie cieszą... A czemu nie cieszą? Bo zaczęłam chcieć czegoś konkretnie. I skończyła się na tym etapie sielanka

Gość Lollie
Przed chwilą, Lilianna89 napisał:

To już nie wygląda. Jak facet usłyszał że ma poczynić kroki w tym kierunku i mi pokazać że złożył pozew o rozwód to dostał szału i powiedział że już w takim razie nie ma motywacji go składać. Jakbym tak stale przy nim była to by się ciągnęło w nieskończoność. Powiedzieć już po fakcie że chciało się to zrobić za tydzień nie jest sztuka. Nie mamy kontaktu. Jedyne co to dostałam maila że on się usuwa i powiedział że jedyne czego jest pewien to tego że podobam mu się fizycznie. Że już nawet rozmowy że mną go nie cieszą... A czemu nie cieszą? Bo zaczęłam chcieć czegoś konkretnie. I skończyła się na tym etapie sielanka

Dupek i tyle. Typ faceta, który chciałby mieć ciastko i zjeść ciastko.

Jeszcze tylko żonkę uświadom.

Gość Ktos tam
14 minut temu, Lilianna89 napisał:

No to Masz sprawe jasna. Olej go. Podobasz mu sie fizycznie wiec tylko w jednym celu. Przy takim wyznaniu mozesz byc pewna ze z czasem spodobalaby mu sie Inna fizycznie Co aktualnie nie jest dobre dla ciebie. Mam nadzieje ze poznasz w koncu kogos komu sie spodoba Twoje wnetrze 🙂

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Ktos tam napisał:

No to Masz sprawe jasna. Olej go. Podobasz mu sie fizycznie wiec tylko w jednym celu. Przy takim wyznaniu mozesz byc pewna ze z czasem spodobalaby mu sie Inna fizycznie Co aktualnie nie jest dobre dla ciebie. Mam nadzieje ze poznasz w koncu kogos komu sie spodoba Twoje wnetrze 🙂

Jak wyżej .  Masz odpowiedź.  Dobrze zrobiłaś i tego się trzymaj . Na takich to nawet splunac nie warto . 

Gość gość
38 minut temu, Gość Ktos tam napisał:

Masz rację, tylko żeby poznać jej wnętrze, to kolejny facet musi w nią sondę zapuścić.

Gość Ktos tam
9 minut temu, Gość gość napisał:

Masz rację, tylko żeby poznać jej wnętrze, to kolejny facet musi w nią sondę zapuścić.

To juz zalezy od autorki 🙂 byleby byl wolny tym razem 😉 mniej problemow 😉

W ogóle nie myślałam że można usłyszeć tyle nieprzyjemnych rzeczy w momencie kiedy tylko chcesz zeby ktos pokazał Ci że faktycznie działa coś w temacie i załatwia formalności. Chyba lepiej w ten sposób. Lepiej że chciałam się usunąć. Jak miałam go wspierać? W mailu? Teraz mysle ze to wszystjo to jakas fikcja. Czy normalna kobieta zgodziłaby się na kontakt w mailach i dwa razy na żywo w miesiacu? Jak tak budować związek? Chyba dobrze że tak wyszło. I jeszcze ta obłuda i chęć załatwienia tego tak żeby wyszedl na dobrego mężczyznę. Przerasta mnie to wszystko jak o tym myślę i stukam się w głowę gdzie ja miałam rozum. 

Gość gość

Ja mysle, ze on zadnego rozwodu nie planowal. Dlatego tak sie wkurzyl jak stwierdzilas , ze sie usuniesz dopoki on nie pozalatwia swoich rzeczy. Facet chcial miec tylko na nr 2 razy w miesiacu i tyle.

Gość Król Julian

Na pierwszy rzut oka można domyśleć się, że nigdy nie zamierzał i nie zamierza się rozwieść, a ty jesteś dla niego tylko.... i nikim więcej.