Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niunia

Jakie suplementy, witaminy na płodność?

Polecane posty

Witam, jeśli był już taki wątek to przepraszam nie widziałam lub nie dowiedziałam się zbyt wiele.
Mam do Pań prośbę, wraz z narzeczonym staramy się bezskutecznie o dziecko. Nie zabezpieczamy się już ok. 2 lat (ja mam 22 lata, On ma 33 lata). Świadome starania podjęliśmy ok pół roku temu i wtedy też zaczęłam suplementację. Wizyty do lekarzy mamy już poumawiane, moje miesiączki są bardzo nieregularne bo średnia mojego cyklu to około 39 dni z tym, że zwykle i tak spóźnia mi się po 2-3 tygodnie... Cytologia w porządku, nigdy nie przyjmowałam antykoncepcji. Do ginekologa chodzę regularnie, musiałam teraz zmienić kolejny raz go bo mimo moich problemów i próśb o pomoc nie dostałam żadnych wskazówek czy leczenia oprócz luteiny, która nie zadziałała na mnie. Na własną rękę zrobiłam sobie badania hormonalne i wyszło mi 4,19 TSH czyli górna granica normy, lekarz mi powiedział, że być może miałam lepszy dzień i THS trochę spadło. Ale dobra.. do rzeczy...
Czy mogłybyście mi doradzić jakie witaminy/suplementy brać? Z tym, że prosiłabym typowo o nazwy, producentów itp. ponieważ wiem jakie powinno się brać ale mam problem z wyborem bo na rynku jest ich bardzo dużo... jakie Panie polecają? Jaki kwas foliowy? może jakiś suplement multiwitaminowy? Proszę o jakąś poradę i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi 🙂 Pozdrawiam 😄