Niunia 0 Napisano Grudzień 29, 2018 Witam, jeśli był już taki wątek to przepraszam nie widziałam lub nie dowiedziałam się zbyt wiele. Mam do Pań prośbę, wraz z narzeczonym staramy się bezskutecznie o dziecko. Nie zabezpieczamy się już ok. 2 lat (ja mam 22 lata, On ma 33 lata). Świadome starania podjęliśmy ok pół roku temu i wtedy też zaczęłam suplementację. Wizyty do lekarzy mamy już poumawiane, moje miesiączki są bardzo nieregularne bo średnia mojego cyklu to około 39 dni z tym, że zwykle i tak spóźnia mi się po 2-3 tygodnie... Cytologia w porządku, nigdy nie przyjmowałam antykoncepcji. Do ginekologa chodzę regularnie, musiałam teraz zmienić kolejny raz go bo mimo moich problemów i próśb o pomoc nie dostałam żadnych wskazówek czy leczenia oprócz luteiny, która nie zadziałała na mnie. Na własną rękę zrobiłam sobie badania hormonalne i wyszło mi 4,19 TSH czyli górna granica normy, lekarz mi powiedział, że być może miałam lepszy dzień i THS trochę spadło. Ale dobra.. do rzeczy... Czy mogłybyście mi doradzić jakie witaminy/suplementy brać? Z tym, że prosiłabym typowo o nazwy, producentów itp. ponieważ wiem jakie powinno się brać ale mam problem z wyborem bo na rynku jest ich bardzo dużo... jakie Panie polecają? Jaki kwas foliowy? może jakiś suplement multiwitaminowy? Proszę o jakąś poradę i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach