Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KotTeodor

Żywienie pół rocznego kota

Polecane posty

a czy można karmić człowieka kocim granulatem

no wszystko można, ale po to wymyślili żarcie dla kota, żeby kota karmić żarciem dla kota a nie dla ludzi

Moja droga i tu jesteś w błędzie! Oprócz suchej i mokrej karmy, kota można karmić również produktami spożywczymi: dynią, jabłkiem, bananem, twarogiem, serem żółtym, łososiem, gotowanym drobiem (bez skóry), jogurtem naturalnym, śmietaną 18%, mięsem z indyka, gotowanymi podrobami z drobiu. Mam tylko niejasność co do w/w parówek? 

Jak masz taką wiedzę, to podziel się info., a nie krytykuje pytajacych 😀

KotTeodor 

dzielę się info, że na każdych parówkach masz ich skład

jak masz 30% mięsa a 70 soi, to oczywistym jest, że to wielkie g jest a nie jedzenie dla kogokolwiek

a poza tym wyliczyłaś produkty nieprzetworzone, a pytasz o wyrób wysokoprzetworzony, nie widzisz różnicy między parówką, gdzie można zmielić psa z budą, a twarogiem, łososiem czy śmietaną?

Kota można karmić wszystkim, zwłaszcza, jak sie go głodzi, to zje nawet papier śmierdzący smalcem, ale może nie o to chodzi w trzymaniu kota, żeby mu serwować parówki  tylko o to, żeby go karmić właściwie, czyli np. bez soli i innych przypraw, które sa w parówkach

Boże kobieto, czy Ty masz mnie za głupca! Z Twoich wywodów wynika, że myślisz, że ja chcę karmić kota tylko parówkami lub tym co mi pod rękę wpadnie. Mój kot dostaje jedzenie z najwyższej półki, a pytanie dotyczyło tylko parówek, bo szukałem w wielu miejscach (w literaturze pisanej i elektronicznej) i nie ma tam takiej informacji. Ponadto jeżeli chodzi o produkt - parówkowy, to oczywiście miałem tu na względzie wyrób o dużej ilości mięsa a nie konserwantów i różnych dodatków. Parówka jaka by nie była, nie jest sobie równa. Ja podaję parówki cielęce ze składem 83% mięsa cielęcego, a drobiowe z 94% mięsa drobiowego. Ponadto nie wszystkie produkty żywieniowe w postaci karmy suchej czy mokrej produkowane przez producentów "karmy dla kota" są właściwe i zdrowe. Ja mam swoją wybraną markę, którą zasugerował mój kot próbując wielu z nich. Dlatego też, proszę bez kąśliwej złośliwości, tylko o merytoryczną wymianę swoich doświadczeń i wiedzy.

Kot Teodor

rozumiem, że twoje wysokomięsne parówki nie mają w składzie przypraw  ani soli

jeśli tak, to owszem, sa odpowiednie dla kotów

są ogólne zasady żywienia psów czy kotów i tam masz napisane jak krowie na miedzy, że soli i przypraw nie wolno im dawać

jak ci jeszcze dokładniej wytłumaczyć? łopatą nie dam rady przez internet

Widzę, że nie możesz powstrzymać się od kąśliwej złośliwości. No trudno, widocznie wynika to z Twojego charakteru lub sposobu bycia. Tobie już podziękuję za wiedzę i doświadczenie.

Ps. Może ktoś inny przyłączy się do tej dyskusji? Jak znam życie, to wiem, że każdy produkt żywieniowy posiada jakieś dodatki mniej lub więcej szkodliwe, czy to dla ludzi czy zwierząt...

Kot Teodor