Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kacha

Jakie piękne te petardy to wszystko.

Polecane posty

Gość Korpo

Ale, że niby co? Mamy się całe życie dostosowywać tak żeby komuś było dobrze? A guzik. Ja myślę o sobie w pierwszej kolejności. O moim komforcie. I, szczerze mówiąc, mało mnie interesuje czy starszej sąsiadce będzie źle, że pies sąsiadów będzie się czuł źle czy, że czyjeś dzieci spać nie mogą. Ludzie, to jest jeden dzień w roku, wyluzujcie. 

Gość Gość
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

To nie ma nic wspolnego z empatia tylko z twoim radzeniem sobie w roznych sytuacjach i organizaja. Nie mozna jej wlożyć do uszu stoperów ? Naprawdę ? Moj pies dostawal spazmy przy kazdej burzy. I kto tu nie mial dla mojego psa empatii ? 

Burza jest zjawiskiem naturalnym i nie masz na nią wpływu, a jak nie kupisz tych ...nych petard to nie zawali się nagle świat. Żebyście jeszcze ładne te fajerwerki kupowali, a nie najtańsze badziewie, które poza hałasem nic nie daje. No ale te ładne kosztują kupę hajsu, a biedota nie patrzy na to, żeby to ładne było, byle to hałas robiło. A potem napierdalają tymi gównianymi rakietkami cały tydzień i oczywiście, żaden nie wpadnie na to, żeby po sobie posprzątać. Miasto po Sylwestrze wygląda jak śmietnik, ale ..., ważne że rozrywka była, ktoś to w końcu posprząta. Nie mam zwierząt, a moje dzieci już dawno spały o północy ale i tak mnie w...ia ta tępota umysłowa niektórych ludzi. 

Gość Gość

A mi sąsiad w tym roku odpalił fajerwerki prosto w okno, .... Nic się na szczęście nie stało, ale on co chwila coś odpierdala i już mnie w...ił konkretnie. Ostatnio "przestawił" nam płot samochodem... 

Gość Korpo
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Burza jest zjawiskiem naturalnym i nie masz na nią wpływu, a jak nie kupisz tych ...nych petard to nie zawali się nagle świat. Żebyście jeszcze ładne te fajerwerki kupowali, a nie najtańsze badziewie, które poza hałasem nic nie daje. No ale te ładne kosztują kupę hajsu, a biedota nie patrzy na to, żeby to ładne było, byle to hałas robiło. A potem napierdalają tymi gównianymi rakietkami cały tydzień i oczywiście, żaden nie wpadnie na to, żeby po sobie posprzątać. Miasto po Sylwestrze wygląda jak śmietnik, ale ..., ważne że rozrywka była, ktoś to w końcu posprząta. Nie mam zwierząt, a moje dzieci już dawno spały o północy ale i tak mnie w...ia ta tępota umysłowa niektórych ludzi. 

Posprząta to firma, której płaci miasto, a która płaci pracownikom. Mi pod kamienicą zostawili w nocy butelki. Wcześniej jeden Pan, który stał pod moją kamienicą zapytał czy mogę jego butelki wyrzucić i siebie, bo kosz był pełen. Ale wracając do zostawionych butelek. Zeszłam, zebralam, wrzuciłam do kubła ze szkłem i tyle. Nawet zamiotłam przed swoją kamienicą, bo nie jestem panną z kijem w tyłku i rozumiem, że ludzie się w Sylwestra bawią. 

Gość Gość

Przez cały rok jest cisza podstosowana wiec ten jeden raz q roku wyluzujmy. 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Na chwilę napisał:

No to trzeba było nauczyć dzieci spać kiedy jest hałas. Tak się kończy kiedy matki uczą zasypiania w całkowitej ciszy. Możesz mieć żal tylko do siebie. 

Wiem, ze prowokujesz, ale odpisze.  Przez echo huk jest taki, ze szyby sie trzesa. Mialam im od urodzenia puszczac petardy pod pokoikiem, zeby sie przyzwyczaiły do sylwestra? Akurat polnoc przespali gdy huk byl ciagly, ale przez caly wieczor madrzy inaczej puszczali pojedyncze gowniane petardy pod naszymi oknami, spomiędzy samochodow. Widzialam tez z okna jak jakis geniusz chcial puscic fajerwerka ale mu za wczesnie odpalil, strzelil jemu i jego kilkulatkowi nad glowa. Ale nic im sie nie stalo, wiec pelen luzik... 

Gość Gość

U mnie sasiad tez puszczal pod oknami ale ladne petardy. Syn spal, a corka sie budzila ale mi to nie przeszkadza. Za rok mam nadzieje ze my tez juz sie dobrze pobawimy.

Gość gosc gosc

nie kupowałam fajerwerków bo mnie cholery pisowskie nie dają 500+ i nie miałam za co kupić.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

U mnie sasiad tez puszczal pod oknami ale ladne petardy. Syn spal, a corka sie budzila ale mi to nie przeszkadza. Za rok mam nadzieje ze my tez juz sie dobrze pobawimy.

No mi nie pod oknami, tylko prosto w okno, nie wiem jak te szyby to wytrzymały :/ ale mój sąsiad to ..., więc się nie liczy... ogólnie mi fajerwerki nie przeszkadzają, przeszkadza mi mój z...ały sąsiad.

Gość Gosc

Jak to somsiady. Pewnie nakradl tych fajerwerkow i popisy dawal.

Gość Gość

Dziecko i kot smacznie przespały fajerwerki. 

Gość Gość

"Posprząta to firma, której płaci miasto, a która płaci pracownikom."

XXX

A miasto to kto? Skąd to niby miasto ma kasę? Za rozrywki Janusza i Grazynki zapłacimy my wszyscy*

*nie dotyczy beneficjentów opieki społecznej i innych pasożytów żyjący na (nasz) Państwa koszt.

Gość Gosc

Na calym swiecie w sylwestra odpalane sa petardy i ludzie sie bawia 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Na calym swiecie w sylwestra odpalane sa petardy i ludzie sie bawia 

I to znaczy, że to jest dobre? A nie możnaby tak się bawić bez petard? A pokazy sztucznych ogni zostawić profesjonalistom?

Gość Gosc

A dlaczego bez sztucznych ogni, bo co ? Bo twoja babka narzeka ?

Gość Gosc
8 minut temu, Gość Gość napisał:

I to znaczy, że to jest dobre? A nie możnaby tak się bawić bez petard? A pokazy sztucznych ogni zostawić profesjonalistom?

A te profesjonalne sztuczne ognie  sa bezglosne ?  

To jest jeden dzien w roku , kilka minut, nie mieszkam w Polsce a ludzie tez odpalaja petardy i maja psy i koty i male dzieci . Zaczelo sie na placu okolo godz 23:58 a o 00:15 byla juz cisza jak makiem zasial i nikt z dupy nie strzelal ze sie Azor przestraszyl 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

A te profesjonalne sztuczne ognie  sa bezglosne ?  

To jest jeden dzien w roku , kilka minut, nie mieszkam w Polsce a ludzie tez odpalaja petardy i maja psy i koty i male dzieci . Zaczelo sie na placu okolo godz 23:58 a o 00:15 byla juz cisza jak makiem zasial i nikt z dupy nie strzelal ze sie Azor przestraszyl 

Ten profesjonalny pokaz sztucznych ogni trwa krótko i jest widowiskowy w odróżnieniu od petard odpalanych bez ładu i składu przez przypadkowych ludzi.

Gdybyś mieszkała w Poslce to słyszałabyś odpalanie petard przez cały dzień sylwestrowy. W Polsce jest inaczej. Tu się strzela "z dupy" , jak to w wyrafinowany sposób określiłaś.

Gość Gość

A niech sobie straezlają tymi petardami, jednak moim zdaniem, urwane palce i inne częsci ciała, któe ucierpiały w wyniku takiej zabawy, powinny być leczone całkowicie na koszt strzelającego.

Gość gosc

dostają za darmo 500+ i szpanują z petardami, oto jak biedota sie bawi

Gość gosc

Niektórzy z was nie rozumieją chyba o co chodzi przeciwnikom petard (to jest też trochę coś innego, niż sztuczne ognie, sztuczne ognie nie są takie głośne). Jak sama detonujesz fajerwerki, to jesteś przygotowana na huk i ok godziny 24 31 grudnia, każdy może być przygotowany na huk. Co innego jak dostaniesz po uszach i po sercu pojedynczym wystrzałem, kiedy się nie spodziewasz. To już nie jest tak wesoło. No i ciekawe jak wtedy osobo od stoperów przewidzisz, że akurat w tym momencie masz sobie założyć stopery, bo za 15 minut przyjdzie jakiś ... pod okno w nowy rok, dwa dni po nowym roku, albo godzina 20 w sylwestra i odpali ci petardę, bo tak mu się ... podoba! Dla informacji, stopery wygłuszają o 30 decybeli, tylko o 30 decybeli, a słyszy się nie tylko samym uchem.

Gość gość

Przez echo huk jest taki, ze szyby sie trzesa

xxx

Zmień na PCV porządne nie będą z byle powodu zagrażać życiu i sprawiać dyskomfortu domownikom :)

Gość gość

U Was to nic. A Pani Gosi z Urzędniczej w Toruniu łobuzy wybili szybę i wrzucili petardy do środka. Wszystko szło na żywo. Szkoda matki dwójki dzieci, która je wychowała gdy nie było jeszcze 500+.

Gość gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

Przez echo huk jest taki, ze szyby sie trzesa

xxx

Zmień na PCV porządne nie będą z byle powodu zagrażać życiu i sprawiać dyskomfortu domownikom 🙂

Ty chyba jesteś niepoważna. Naprawdę jeszcze nie dostałaś taką petardą po łbie.

Gość Vel

A mój pies miał wy...e na petardy i wczoraj i nawet dzisiaj, jak jakiś ...y Janusz, znalazł gdzieś kilka sztuk, których wczoraj po pijaku nie zauważył wychodząc z winem musującym-najtańszym na którym pisane cyrylicą patryota z passatem pod blokiem-i musiał jebnąć tym. Tyle kapitału przecież poszło a zmarnować by się miało do za rok? 

Ja mam na to jak na lato, ale widze coś poza swoim czubkiem nosa. Widze te psy, które na spacerze w normalnych godzinach są wystraszone przez imbecyli bez pomyslunku. Mam świadomość co się dzieje ze starszymi, schorowanymi ludźmi. Z maleńkimi dziecmi, albo i tymi większymi wylęknionymi. 

Pokaz ma sens bo jest estetyczny, zjawiskowy, o godzinie konkretnej i trwa chwile-każdy się może przygotować a na Janusza pod blokiem o godzinie 14stej 31.12 bądź o 12stej 1.01 to jakby nie, jakość użytych materiałów jest inna i ma kto posprzątać, zajmują się tym zawodowcy, wiec nie generuje to masy wypadków w których karetki jadą do na...ców i sor jest przepełniony bezmózgimi Yeti vel Janusze. 

Nawet teraz jakiś Janusz nadupia gdzieś na polach jakimś gownem. A żeby go sranie dopadło! 

Gość gość
13 minut temu, Gość gość napisał:

Ty chyba jesteś niepoważna. Naprawdę jeszcze nie dostałaś taką petardą po łbie.

To ty z łbem przyklejonym do okna oczekujesz na nowy rok? Wszystko wskazuje na to, że znasz temat z autopsji.

Nie warto być w życiu dusigroszem i skąpcem. Lepsze szyby PCV to gwarancja spokoju, ciszy i bezpieczeństwa. :)

Gość Gość

Cały problem twki w tym, ze ludzie mają wywalone na innych. Jedni naparzają petardami w Sywetra i Nowy Rok, a inni trzymają w plokach wyjące i sczekające psy i obsrywają i obszczywają nimi trawniki (i nie tylko). Jak taki Azor ni z tego ni z owego obszczeka nas na spacerze to też mozna zejść na zawał i w depnięcie w psie ... może przyprawić o palpitaje serca i spowodować traumę :-)

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Korpo napisał:

Ale, że niby co? Mamy się całe życie dostosowywać tak żeby komuś było dobrze? A guzik. Ja myślę o sobie w pierwszej kolejności. O moim komforcie. I, szczerze mówiąc, mało mnie interesuje czy starszej sąsiadce będzie źle, że pies sąsiadów będzie się czuł źle czy, że czyjeś dzieci spać nie mogą. Ludzie, to jest jeden dzień w roku, wyluzujcie. 

Prostak, burak, chrzaniony polaczek egoista. Tacy ludzie jak ty to wrzód na tyłku niewielkiej części normalnego społeczeństwa. Tylko splunąć na ciebie.

Gość Gość
22 minuty temu, Gość gość napisał:

To ty z łbem przyklejonym do okna oczekujesz na nowy rok? Wszystko wskazuje na to, że znasz temat z autopsji.

Nie warto być w życiu dusigroszem i skąpcem. Lepsze szyby PCV to gwarancja spokoju, ciszy i bezpieczeństwa. 🙂

Tu nie chodzi o okna ...ko! Taki huk nawet przez dźwiękoszczelne się dość mocno przebije. Tak znam z autopsji, dokładnie tak jak ta osoba, której napisałaś, że ma wymienić okna. Jakbym czekała z nosem w szybie, to nie miałabym zawału z zaskoczenia, kiedy jakiś ... twojego pokroju wypali mi petardę pod oknem w samo południe. 

Owszem nie warto być Januszem i skąpić. To kup dobrej jakości fajerwerki i wal nimi o 24 w sylwestra, ale kupujesz byle jakie ..., żeby tylko hałas robiło. Ale po uj. Niech se ludzie stopery pokupują, okna powymieniają i kilka innych rzeczy, bo panienka chce sobie petardami jeszcze kilka dni po sylwku ludziom pod oknami postrzelać. O to ku/rwa chodzi. Nie o sam moment zmiany daty chodzi głupia ...o, ale o te pojedyncze walenie poza tą konkretną godziną. 

Gość Gość

Te nieszczęsne petardy są tylko przez  jakieś 2 dni w roku. A ludzie srają i szczają psami w miejscach publicznych przez 365 dni w roku. Oczywiście żal zwierząt, że się boją, ale tych zwierząt (psów) w miastach, w blokach w ogóle nie powinno być. Petard zresztą też, ale dwojga złego to już wlę te petardy.

Gość Noi

Wrzodem na dopie to sa wasze kundle i wasze babki.