Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Dziewczyny,błagam, co na kaca??!!!!

Polecane posty

Gość Gosc

Tak,wiem,że leku na kaca nie ma,ale może napiszcie co akurat wam pomaga? U mnie w wieku 20 lat wystarczyła herbata, ale teraz mam 30  i niet, nie działa. Umieram. Ble. 

Gość Gosc100

Mi pomaga zwykłą woda..

Gość Gosc100

Lub takie witaminowe kapsulki

Gość ona

Jak nie masz w domu nic specjalnie dedykowanego kacowi, to weź jedną tabletkę aspiryny (najlepiej rozpuszczalną, ale inna też może być)i dwie witaminy C (albo 2 rutinoscorbiny). Do tego wszystkiego co najmniej jedną szklankę wody.

Gość Gość

Może kefir? Ja na szczęście nigdy nie miałam ale czasem obserwowałam innych.

Gość Ggghhy

Mój zestaw na kaca to cola, czekolada mleczna i fast food jak już żołądek zacznie pracować. A jak jest naprawdę bardzo źle to tylko woda i herbata miętowa. 

Gość xxx

kawa i jajecznica u mnie minimalizuje a i tak póki alko całkowicie nie wyjdzie to pół dnia łaże jak błędna. jak już jest naprawdę żle to jakiś przeciwbólowy. I dużo pić wody, aby się nie odwodnić.

Gość Kika

Teraz już pewnie za późno, bo musiałabyś lecieć do apteki, ale na przyszłość kup sobie Gastrolit lub jego odpowiednik. To ten lek, który uzupełnia elektrolity ludziom z biegunką. Rewelacja na kaca, pijesz rano, idziesz spać na godzinkę i budzisz się zdrowa. Ja w tym roku zażyłam jeszcze przed pójściem spać, zaraz po powrocie do domu i nie mam kaca, a piłam dużo wina. Czuję tylko niewyspanie.

Gość Gosc

Tu autorka. Dziękuję za odpowiedzi. Spróbuję coś z tą aspiryna, na jedzenie na razie patrzeć nie mogę... I może z cola też się zaprzyjaźnie. 

Tabletka, woda i spać, a jak będzie trochę lepiej to zjeść coś sytego

na kaca machnąć sete i dobrze zjeść  albo połknąć tabletka relanium jak sie ma 

Gość Na chwilę

Aspiryna do picia, większa dawka witaminy C, elektrolity. Z jedzeniem to różnie bywa, zależy czy żołądek normalnie pracuje. 

Gość Hihihi

Najlepszy na kaca jest brak skur/wialych alkoszczochow. Heheheh zdychaj jak chcialo sie ryj uchlewac, a ja od 5 lat nie pije i zero kaca przez ten czas hihihuhi. Pewnie tez nic nie pamietasz z imprezki dla przyglupow hihihihi 😮 zabawa musiala bys przednia 😮 huhihhuhihiji zdychaj caly dzien tepaku 😮 aleale wiadomo ze jak tylko kac sie skonczy od razu bedziesz planowac nastepne uchlewanie hihihii i tak w kolko hihihi

Gość Na chwilę
3 minuty temu, Gość Hihihi napisał:

Najlepszy na kaca jest brak skur/wialych alkoszczochow. Heheheh zdychaj jak chcialo sie ryj uchlewac, a ja od 5 lat nie pije i zero kaca przez ten czas hihihuhi. Pewnie tez nic nie pamietasz z imprezki dla przyglupow hihihihi 😮 zabawa musiala bys przednia 😮 huhihhuhihiji zdychaj caly dzien tepaku 😮 aleale wiadomo ze jak tylko kac sie skonczy od razu bedziesz planowac nastepne uchlewanie hihihii i tak w kolko hihihi

A Tobie, przegrywie, widzę, że bardzo żal. Co, samotne spędzanie czasu boli prawda? 

Gość Stary alkocholik

Zakładam, że specjalna wylewka dozylna nie wchodzi w grę więc proponuję tak:

1 Coca cola to cukier spala aldechydy octowe czyli zły alkohol

2 izotonik uzupełnia elektrolity i nawadnia 

3 etopiryna to kaws acetylosalicylowy. 

4 tłusta odżywcza zupa potrafi zdziałać cuda, bo dodaje Energi i zaczynają ruszać się jelita i żołądek. 

Ogólnie trzeba uzupełnić wodę wysikaną poprzedniego dnia więc trzeba na siłę pić dużo wody. 

Jakieś witaminy też pomogą. 

DO 15 będzie poprawa 🖐️

Gość Abc

Sprobuj wypic troche wody z kiszonych ogórków. Pomaga.

Gość Gosc

Woda, woda, woda i przedawkuj lekko wit C

Gość Kika
1 godzinę temu, Gość Hihihi napisał:

Hehehe, lepiej raz w roku mieć kaca, niż być takim dzbanek i przegrywem jak ty. 

Nikt cię nie zaprosił, czy po prostu jesteś DDA i w...iasz otoczenie wiecznym przytruwaniem na temat picia alkoholu? 😄

Gość Gość

Uzupełniaj elektrolity i odpoczywaj.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx

Mój zestaw na kaca to cola, ostra zupka chińska np. gulaszowa i jajko w majonezie:P Jak jest trochę lepiej to kawa z mlekiem i cukrem. A jak jest baardzo źle, to tylko mięta na początek, a później jak wyżej. 

Gość Gość

Na mnie zawsze działał koktajl B complex, magnez, C 1000mg, popite elektrolitami.

Gość gosc

na kaca jest też dobry seks z rana???

Gość gość
3 godziny temu, Gość Na chwilę napisał:

A Tobie, przegrywie, widzę, że bardzo żal. Co, samotne spędzanie czasu boli prawda? 

Niekoniecznie. Może on się dobrze bawi bez alkoholu. Tak, tak, można bez, ale takie osóbki jak ty tego nie rozumieją. Oczywiście, że "przegryw" jest bez kultury, chamski, bezczelny itd w swojej wypowiedzi, ale ma rację. Trzeba było, aż tak nie zachlać. Pić też trzeba umieć.

Autorko, ja też ci nie współczuję. Jak ktoś nie potrafi poprzestać na swoim limicie to już jego problem, a google nie gryzie, żeby sobie poszukać domowe sposoby na kaca, a nie pytać na kafe.

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Kika napisał:

Hehehe, lepiej raz w roku mieć kaca, niż być takim dzbanek i przegrywem jak ty. 

Nikt cię nie zaprosił, czy po prostu jesteś DDA i w...iasz otoczenie wiecznym przytruwaniem na temat picia alkoholu? 😄

A może to AA, a nie DDA? Napisał wyraźnie, że od 5 lat nie pije.

Tak swoją drogą, widywałam tu wpisy, że alkoholizm jest dziedziczny, żeby nie wiązać się z DDA, bo taki człowiek ma tez skłonności i też pije, a tu proszę, jak się ktoś jest nieempatyczny dla chlejącego, bo biedny cierpi, to nagle przewrażliwiony, stroniący od alkoholu DDA. No to jak to w końcu z tymi DDA? Może tak lepiej zostawić tych DDA w spokoju, podziękować swoim rodzicom, że nie chlali. 

Gość gość

Poranne bieganie z pół godzinki, kac wypróżnienie, prysznic i herbatka z cytryną. Wstałam o 8, o godz. 9:00 byłam już w pełni zregenerowana :)