Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdweeww

Czy waszym zdaniem to nie fair wobec mojej mamy, że się wyprowadzam?

Polecane posty

Gość wdweeww

Mam 28 lat, moja mama jest po 50-tce.  Niestety rozwiodła się z tatą. Przeprowadzam się niedługo do nowego miasta bo tam mieszka mój facet. Tam też znalazłam prce. Na to mojaja mama twierdzi, ze jestem niewdzieczna bo tyle mi poświęciła w zyciu, dawała pieniadze, ale że ona wie, że na dzieci nie mozna liczyć i żebym na nia w takim razie tez nie liczyła, a ona odetchnie z ulga, ja natomiast zobacze co to znaczy mieszkac bez niej i że łatwo mi nie będzie, poza tym zobacze co to ciezka praca i takie tam.

Czyli sugeruje miedzy wierszami, ze bez niej sobie nie dam rady. Wg was to jest faktycznie egoizm, ze wyprowadzam sie od mamy bo wybieram mieszkanie z facetem?

Gość Blubi

Nie przejmuj się, to Twoje życie i Ty decydujesz. Mieszkanie tyle lat Z rodzicami, to nie jest dobry pomysł. 

Gość kobieta49

Twoja matka jest toksyczna i stosuje szantaz emocjonalny. 

Gość Blubi

I tak, egoizm TWOJEJ matki, że nie pozwala własnemu dziecku się rozwijać, dorosnąć, usamodzielnić i żyć własnym życiem 

Gość Mala syrenka

Toksyczna, powinnas dawno sie wyprowadzic. Poswiecila ci tyle lat? A co to, jakas laska dziecko wychowac, skoro sie je sprowadzilo na swiat? Zenujacy szantaz emocjonalny, ona nie ma wlasnego zycia, panicznie boi sie, ze zostanie sama, wiec chyba oczekuje, ze zmarnujesz swoje zycie, byleby ona byla szczesliwa, ze nie jest sama jak palec. Nic jej nie jestes winna, a i nie musisz wyrazac wcale checi opiekowania sie nia na starosc, bo masz swoje zycie. I z calym szacunkiem, ale takie osoby beda wykanczaly innych, az nie odejda z tego swiata, wiec nie daj soba manipulowac i wpedzac sie w jakies chore poczucie winy. 

Gość gość

Uciekaj ja się wyprowadzilem i nie zaluje, w dodatku moja matka pije

Gość Hey

Z perspektywy samotnej matki się wypowiem. Twojej mamie zapewnie przykro, może boi się że całkiem zerwiesz kontakt . Ale nie powinna Cię ograniczać. A tym bardziej tak mówić. Każda matka powinna się liczyć z tym że jej dzieci się usamodzielnia. Więc nie powinnaś czuć się winna. Masz prawo wyprowadzić się od mamy i żyć swoim życiem.  

Gość Hey

Zwłaszcza że masz, lat ile masz. Jesteś dorosła kobieta. 

Ty masz prawo do własnego życia. To normalne że dzieci wyfruwaja z gniazda by założyć własną rodzinę. Twoja mama jest egoistka stosując na tobie szantaż emocjonalny, próbując odwlec co nieuniknione. Tym bardziej powinnas się szybko wyprowadzić od toksycznej osoby.