Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona

Prezent na 30 urodziny

Polecane posty

Gość Ona

Cześć kafeterio.

Nie wiem, czy rozdmu...ę sprawę, czy może mam zbyt wielkie oczekiwania.

Kilka dni temu miałam 30 urodziny, dla mojego partnera to zwykle urodziny, dla mnie przełomowa data, co podkreślałam czasem w naszych rozmowach. Nie miałam wielkich oczekiwań co do prezentu, powiedziałam partnerowi, że liczy sie pamięć i gest i zdam sie na jego gust. Dostałam tort. Partner stwierdził, że sie tak umówiliśmy, że to w ramach prezentu, jednak ja nie pamiętam takich ustaleń. Jest mi przykro bo dla mnie to był ważny dzień, chciałam mieć po nim jakaś namacalną pamiątkę, a mam zdjęcie tortu. Teraz partner ma mnie za niewdzięcznicę.

Gość Hhh

Ja bym wolał dużego kebaba!

Gość gosc

dziwne zacvhowanie partnera

a na inych plaszczyznach w zwiazku wszystko ok?

Gość Ona

Na innych płaszczyznach jest ok.

Spięcia są w tematach finansowych. Partner potrafi nieprzyjemnie skomentować zakup kosmetyków czy okazjonalne wyjście na zabieg, twierdzi, że to moje zachcianki i że jest mi to niepotrzebne. Nie jestem rozrzutną kobietą. U fryzjera byłam dwa lata temu. W momencie kiedy stwierdzam, że to są moje pieniądze, wiec mam prawo dysponować nimi jak chcę, to on ucina rozmowę zdaniem "skoro masz na to pieniądze to je sobie wydawaj". 

Mamy wspólne konto na które przelewamy określona kwotę pieniędzy co miesiąc, mamy rownież wspólne konto oszczędnościowe.

Gość Monika

hmmm... to zalezy,bo...

jesli Tobie by ten tort odpowiadal to ok,bo przygotuj sie,ze raczej nie bedzie szalu z prezentami wzwzp

Dlatego sama siebbie zapytaj czy to jest dla Ciebie wazne (no bo niby nie powinno,ale to sie moze przekladac na wakacje i inne: no nie lubi chlopak wydawac kasy nawet w waznych momentach,a przeciez nie chodzi o jakis szal,bo tort, kwiaty i maly prezent bylyby juz ok prawda?

Bedzie tak "oszczednie traktowal" wszystkie uroczystosci pewnie. Ma to swoje wady,ale i tez zalety. Sama musiesz zdecydowac.

Gość gość

No coz, popieram moja przedmowczynie, nie ma par idealnych, wszystko ma swoje plusy i minusy. poza tym obecnie mezczyzni juz sie tak nie staraja o kobiety. same sobie zrobilysmy krzywde godzac sie na pranie skarpet i bycie kuchta przed slubem. po co on ma sie starac, jak wszystko ma?????????????/?????