Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Gdzie pracować po liceum?

Polecane posty

Gość gosc

Mam 21 lat, skonczylam liceum, gdzie moglabym pracować? Nie mam żadnych specjalnych umiejętności, ale jestem bystra i atrakcyjna. Do tej pory pracowałam okresowo jako hostessa. Gdzie szukać pracy?

Gość Hmmm

hmmmmm... a jak bardzo atrakcyjna jesteś?

Gość gosc
2 godziny temu, Gość Hmmm napisał:

hmmmmm... a jak bardzo atrakcyjna jesteś?

Bardzo długi czas byłam fotomodelką 🙂 wydaje mi się, że jestem (nie chwaląc się;p ) bardzo atrakcyjna. Choć uroda podobno rzecz gustu ; p 

Gość zxc

na śmieciarce albo sprzątacza

Gość zxc

bylo isc do zawodówki liceum i studia guwno daje musisz miec dobre znajomości

Gość zxc

nie masz praktyki zawodowej

Gość Eeeeee

Do krecenia lodów nadasz sie na pewno.. Skoro jesteś bardzo atrakcyjna to próbuj w tym modelingu 

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość zxc napisał:

bylo isc do zawodówki liceum i studia guwno daje musisz miec dobre znajomości

Nie chciałam i nie chciałabym iść do zawodówki, dlategoż poszłam do liceum,  nie żałuję tej decyzji,  nie cofnełabym czasu

raz,  że nie ma dobrych żenskich zawodów w takich szkołach,  a krawcową,  czy kucharką być nie chcę 

dwa,  że to tylko się mówi,  iż takie osoby dużo zarabiają i mają fach w ręku,  toteż wszędzie ich wezmą do pracy- w rzeczywistości tak nie jest.  Owszem są ludzie którzy zarabiają masę kasy po takiej szkole,  ale zazwyczaj mają własny interes(a tą drogą można pójść po każdej szkole) 

są też mężczyźni pracujący na CNC 

reszta zawodów jest niskopłatna

wskażcie mi jeden żeński zawód dostępny w takiej szkole na takim szczeblu wykształcenia po którym znajdę pracę w miarę dobrze płatną

wolę miec liceum,  mam mature i zawsze mogę coś że sobą zrobić,  gdy już znajdę na siebie plan.  Nie chciałabym mieć wykształcenia zawodowego,  przynajmniej będąc kobietą.  Mężczyźni pracą fizyczną więcej zarobią i w przypadku płci męskiej jest inaczej niż w przypadku plci zenskiej. 

Poza tym mam wieksze ambicje 🙂

Gość zxc

pod biurkiem zarabiasz moze i wiecej

Gość Ikkki
1 godzinę temu, Gość Eeeeee napisał:

Do krecenia lodów nadasz sie na pewno.. Skoro jesteś bardzo atrakcyjna to próbuj w tym modelingu 

Dlaczego jesteście takie złośliwe?  bo dziewczyna napisała ze jest bardzo atrakcyjna? Co za ludzie.... 

Gość Carpe diem bjeeeczz

Ale pieprzysz glupoty, niby jestes ambitna i bystra a pytasz sie na jakims forum co robic w zyciu, masz 21 lat i skonczylas liceum 2 lata temu wiec jakbys byla ambitna to bys tych 2 lat nie zmarnowala nad rozmyslaniem co robic tylko bys juz dzialala w jakims kierunku. Za tylko ladna buzie lepszej roboty nie dostaniesz i wiecej kapuchy nie zarobisz niz po tej zawodowce wedlug ciebie mniej ambitnej. No chyba ze tak jak wyzej ktos juz wspomnial dobrze pociagniesz tu i tam.

Gość Gosc
13 minut temu, Gość Carpe diem bjeeeczz napisał:

Ale pieprzysz glupoty, niby jestes ambitna i bystra a pytasz sie na jakims forum co robic w zyciu, masz 21 lat i skonczylas liceum 2 lata temu wiec jakbys byla ambitna to bys tych 2 lat nie zmarnowala nad rozmyslaniem co robic tylko bys juz dzialala w jakims kierunku. Za tylko ladna buzie lepszej roboty nie dostaniesz i wiecej kapuchy nie zarobisz niz po tej zawodowce wedlug ciebie mniej ambitnej. No chyba ze tak jak wyzej ktos juz wspomnial dobrze pociagniesz tu i tam.

Skad możesz wiedzieć,  czy nie dzialałałam?  Czy nie studiowalam, malo osob zmienia kierunki? Może nie wyszło/okazało się, że to nie to i z braku pomysłu co dalej postanowiłam założyć temat pytając ludzi co robią w życiu z takim wykształceniem?  

I po co odbierać to tak personalnie?  To już nie można swobodnie zdania wyrazić?  Dla mnie taka osoba jest mniej ambitna,  bo ja chce mieć maturę i otwarte drzwi,  dla innych(np.kogos tam wyżej)  ja jestem mniej ambitna, bo nie mam zawodu.  I ja mogę zrobić jeszcze zawód w szkole policealnej i osoba po zawodówce może zrobić mature. Kwestia patrzenia.  Ale tak jak powtarzam nie chciałabym uczyć się w zawodówce i nie wiem po co mi to wytykacie.... Mialam isc na siłę na krawcową? Kucharkę? Cukiernika? Niechcac nią być? Zreszta co was to obchodzi? To i tak nic już nie zmieni. Skończcie temat szkoły zawodowej. 

Gość Ojezu

ale z ciebie ...ka,  z takim wykształceniem możesz liczyć na prace takie co osoby bez liceum, po podstawówce,  nie masz zawodu. Owszem,  matura jest ważna ale gdy idzie się na studia,  w pracy nikt o nią nie pyta.  Możesz pracować w sklepie,  KFC, jako sprzątaczka,  albo założyć własną firmę,  to tyle. 

Gość Quixnekim

Nie znajdziesz żadnej dobrej pracy. No, ale jeśli jesteś ładna tak jak piszesz to szukaj odpowiedniego faceta, nie powinien być to problemem z twoją urodą:-) i bierz sie za rodzenie pięknych, zdrowych dzieci,  powodzenia!!! 

Gość Ikkki

Ale k**** głupoty tu piszecie 

Gość Carpe carpe
32 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Skad możesz wiedzieć,  czy nie dzialałałam?  Czy nie studiowalam, malo osob zmienia kierunki? Może nie wyszło/okazało się, że to nie to i z braku pomysłu co dalej postanowiłam założyć temat pytając ludzi co robią w życiu z takim wykształceniem?  

I po co odbierać to tak personalnie?  To już nie można swobodnie zdania wyrazić?  Dla mnie taka osoba jest mniej ambitna,  bo ja chce mieć maturę i otwarte drzwi,  dla innych(np.kogos tam wyżej)  ja jestem mniej ambitna, bo nie mam zawodu.  I ja mogę zrobić jeszcze zawód w szkole policealnej i osoba po zawodówce może zrobić mature. Kwestia patrzenia.  Ale tak jak powtarzam nie chciałabym uczyć się w zawodówce i nie wiem po co mi to wytykacie.... Mialam isc na siłę na krawcową? Kucharkę? Cukiernika? Niechcac nią być? Zreszta co was to obchodzi? To i tak nic już nie zmieni. Skończcie temat szkoły zawodowej. 

Sama piszesz ze jestes po liceum to wrozka nie jestem zeby wiedziec czy szanowna pani poszla na studia z tego co napisalas mozna tylko tyle wywnioskowac ze i tak mam racje bo 2 lata masz zmarnowane. Po zawodowce mozna tez napisac jakze potrzebna do zycia mature (Xddd). Tez chodzilem do liceum ale to nie chodzi o to jaka szkole srednia skonczylas (sama brniesz w ta szkole zawodowa) tylko to jak teraz zachowujesz sie/działasz w doroslym zyciu bo wlasnie po tej szkole zaczyna sie prawdziwe zycie a ty poki co sobie nie radzisz, nie jestes zdecydowana, nie wiesz za co sie zabrac. Generalnie to chyba ty najlepiej powinnas wiedziec co cie najbardziej kreci, w czym sie dobrze czujesz jesli robilas jako hostessa jestes jak uwazasz ponadprzecietnej urody to dzialaj w tym modelingu i moze cos ugrasz a jak sie w tym dobrze nie czujesz to idz na konkretne studia, zaloz swoj biznes jak jestes taka bystra i ambitna to pewnie masz mase pomysłów a jak nic z tego to znajdz jakas prace byle bys zaczela cos robić a nie tylko pisac i rozmyslac bo szkoda czasu. 

Gość Ikkki
9 godzin temu, Gość Carpe carpe napisał:

Sama piszesz ze jestes po liceum to wrozka nie jestem zeby wiedziec czy szanowna pani poszla na studia z tego co napisalas mozna tylko tyle wywnioskowac ze i tak mam racje bo 2 lata masz zmarnowane. Po zawodowce mozna tez napisac jakze potrzebna do zycia mature (Xddd). 

Dziewczyna nic nie napisała o swojej sytuacji a ty osadzilias ją,  zgnoilas , a potem skwitowalas, że wróżka nie jesteś xD 

Po co oceniasz co robiła przez te 2 lata, skoro nie tego dotyczy temat,  po co piszecie czemu nie poszła do zawodówki skoro już jest za późno i dziewczyna pisze ze nie chce być po zawodówce i ma do tego prawo.  Leczcie się zawistne Polaki, bo ktoś śmiał nazwać się atrakcyjnym i bystrym. 

Gość zxc

no i ch  uj i tak nie pracuje moze znajdzie prace albo i nie teraz bedzie bezrobocie bo miejsca sie koncza i polowa ludzi zostanie i tak bez pracy

Gość zxc

polowa na utrzymaniu rodzica polowa zdechnie z glodu bez pracy

Gość zxc

takie realia prawdziwego życia i żaden bug nie pomoze jak zdechnie z glodu bez pracy

Myślę, że obsługa klienta - call center na początek, spróbuj z aktywną sprzedażą. Praca dla pewnych siebie raczej, ale jak będziesz dobra, to możesz wspinać się do góry. Albo zrób jakiś licencjat (socjologia czy coś) i pracuj zaocznie we wspomnianej dziedzinie.

15 godzin temu, Gość Carpe diem bjeeeczz napisał:

W liceum raczej nikt jeszcze nie pracuje, chyba że dorywczo na wakacje.

Gość Gadzinek

Zawsze możesz poszukać jakieś kursy, zależy czym się interesujesz...może jakieś robienie paznokci, makijaż coś w tym stylu...

Gość Rovenna

Lipa,  po studiach ciężko z pracą,  co dopiero bez. Ale wydajesz się być pewna siebie,  a to wielki atut

Gość Nieee

Nie warto iść na studia

Gość Wszędzie

możesz pracować. 

Gość zxcxcz

mozesz pracowac jako dzi  Wka jak wiekszosc dzi  wek na roksie

Gość zxcxcz

albo tancerka nocnego klubu dobry zarobek

Gość Gosc

Zx - czy ty masz jakiś problem ze sobą człowieku?! 

Gość Problem

to ty jesteś problemem