Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc123

Co myslicie o pracoholikach dla których najważniejsza jest praca?

Polecane posty

Gość cccdd

U mnie w pracy jest taki doktor, pracoholik, zatrudniony jest na etat i jeszcze na dodatek jeździ na dyżury do innych szpitali plus poradnie itd a mimo to znalazł sobie narzeczoną też po fachu rzecz jasna. I on pracował w taki sam sposób przed jak i po poznaniu tej kobiety. Potrafił iść na dyżur 24 h i po dyżurze jeszcze przychodził na oddział na 8 h. Ona myśli, że on romansuje z kimś, bo wiecznie pracuje i go w domu nie ma a dla niego najważniejsza jest praca i kasa. Trochę współczuje, gdy pojawią się dzieci, bo biedne w ogóle tatusia nie zobaczą na oczy. A najlepsze było jak wziął sobie urlop 2-tygodniowy to zamiast wyjechać i odpocząć to on w pracy siedział - brał dyżury w innych szpitalach😂

Gość laura
Dnia 5.01.2019 o 15:46, Gość Zuzanna napisał:

Co jest zlego w pracy ?

Nic o ile człowiek nie skupia sie tylko i wyłącznie na niej 😉

Najlepiej godzić życie zawodowe z prywatnym

Gość Zuzanna
3 minuty temu, Gość laura napisał:

Nic o ile człowiek nie skupia sie tylko i wyłącznie na niej 😉

Najlepiej godzić życie zawodowe z prywatnym

Tu sie zgadzam.

Gość Gośću
Dnia 5.01.2019 o 11:01, Gość abc123 napisał:

I nie mają np. życia osobistego typu partnera czy partnerki, poświęcają pracy większość dnia itd?

Rozumiecie ich, podziwiacie  i uważacie, ze to dobrze, że sa tacy ambitni, czy niekoniecznie?

Tacy ludzie są potrzebni moim zdaniem. Mam takiego kierownika co cały dzień siedzi praktycznie w robocie ale to jak całą moją robotę na nogi postawił i jak kasa poszła w górę to złego słowa bym o nim nie powiedział. 

Gość Francuski kundelek.

Co myslicie o pracoholikach dla których najważniejsza jest praca? 

Chyba muszę zostać jednym z nich hahaha

Gość Fhddgn

Ja jestem pracoholiczką i nie uważam tego za coś złego. 

Gość Xxx

Chyba nie wiecie czym jest pracoholizm.

Pracoholizm (uzależnienie od pracy; ang. workaholism) – rodzaj uzależnieniapsychicznego (ang. psychological dependence), objawiającego się obsesyjną i wewnętrzną potrzebą ciągłego wykonywania pracy kosztem innych czynności, również rodziny, snu i odpoczynku.

uważam że niech żyją tak jak chcą jeżeli to ich uszczęśliwia. nie kazdy musi mieć rozwinięte życie osobiste. niektórzy są bardzo zadaniowi, praca to ich pasja i to jest ok. ale sama bym nie mogła tak żyć i nie chciała być z kimś takim

Gość Romantyk
Dnia 5.01.2019 o 15:46, Gość Zuzanna napisał:

Co jest zlego w pracy ?

Zuziu bez pracy nie ma kołaczy, Jednak wolałbym najpierw robotę z Tobą a dopiero później uczciwie popracować  :*