Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magnum

Brak bicia serca

Polecane posty

Gość Magnum

Cześć wszystkim. Proszę o pomoc bo zwariuje. Miałam robią insemilacji 19.11. 2018 a 19.12 miałam juz zarodek crl 0,24 cm lecz nie było słychać serca (badanie wskazywało 5,6 hbd) 4.01. Badanie wskazało zarodek 0,46 cm i że to 6,2 tydzień ciąży a serca nadal nie było. Nie wiem już co mam myśleć miał tak może ktoś z Was. Lekarz kazał powtórzyć usg a jak coś to sugerował zabieg. Proszę dajcie mi jakąś nadzieję że ktoś tak miał. Staramy się ponad 2 lata o dziecko. 

Gość Dssf

Spokojnie. Serduszko mojego akraba pokazalo sie po 7 tygodniu, chyba w 8. Pomysl o tym co dobre, nie stresuj się. 

Gość Rumianek

Nie martw się, bicie serca widać ok. 8 tygodnia.

Gość Gosc

Wyluzuj. Ja dopiero na usg chodzilam w 7- 8 tyg wlasnie zeby sie nie stresowac czy to juz czy jeszcze nie. Pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Powtórz usg pozniej. Powodzenia !!!

Gość Magnum

Dziękuję że odpisalyscie.Teraz wiem że to za wcześnie i że będzie jeszcze to serduszko. 

U mnie też długo nie było bicia serca.. najpierw nawet nie było zarodka! Brałam duphaston, leżałam i ryczałam. Po 2 tygodniach już nawet biło serce..

Gość Anah

Jak najbardziej mogło być za wcześnie.  Poczekaj chociaż tydzień.  

Gość Magnum

Dziewczyny też mnie zastanawia czemu 19.12 wskazywało na 5,6 tydzień ciąży (crl 0,23) a dwa tygodnie później 4.01 wskazywalo 6,2 tydzien ciąży (crl 0,46) Od insemilacji było wtedy 4.01    6, 4 tydzień. Miała któraś z Was też tak? Badania robił ten sam lekarz tylko w innym pokoju. Może inny aparat? 

Gość qwa

Kiedy był ostatni okres i jak długie masz cykle i czy regularne?

Gość Gość

Szukasz problemu na siłę żeby tylko się zadręczać.Czekaj na kolejne usg wtedy będzie wszystko jasne.

Gość Magnum

Okres ostatni 3.11 cylke mam nieregularne 32 dni czasem 36 a ost 38 dc. Nie szukam problemu na siłę po prostu martwię się tym co powiedział lekarz:(

Gość Gość

W 6+2 jeszcze może nie być serca. Poczekaj do kolejnego usg.

Gość asa

Wiek ciąży może się różnić ze względu na długość cyklu, przesunięcie owulacji ale mnie zastanawia jedna rzecz. Skoro 19.12 był 5t6d to dlaczego ponad 2 tygodnie później wyszło 6t2d.

Przecież to już nawet wg czasu jaki minął wychodzi że 4.01 powinno być już jakiś 7t i 2d.

Sama miałam przesunięcie owulacji o 2 tygodnie ale potem wiek ciązy już się stale zgadzał z upływającymi tygodniami.

Czy lekarz coś o tym mówił?

Gość Magnum

Ale ja 19.11 miałam insemilacji więc dnia 4.01 to tak na prawdę 6 tydzień i 4 dni od insemilacji. Te usg 19.12 też jakby źle wyliczyło bo od insemilacji było 4 tydzień i 2 dni. Dlatego nie wiem co myslec:(

Gość Gość

Do jasnej cholery jakiej INSEMILACJI? Poddala się zabiegowi i nawet nie umie poprawnie tego nazwać. 

Inseminacji ciemna maso. A na usg idzie się ok 8tc żeby wlasnie nie miec takich problemów z dupy 

Gość Magnum

Jak Ci coś nie pasuje to po prostu nie odpisuj... Każdy w stresie może się pomylić... Ja Ciebie nie obraziłam i nie mam zamiaru mimo wszystko...dzieki 

Gość asa

Ale wiek ciąży na usg wylicza wg wymiarów zarodka i tak od ostatniego okresu czyli domyślnie i tak byłoby to standardowo licząc data zapłodnienia plus jeszcze 2 tygodnie dodatkowo. Data inseminacji nie ma tu znaczenia.

Jednak abstra...ąc od tego między usg minęły 2 tygodnie i dwa dni a wiek z drugiego usg wyszedł tylko o kilka dni starszy.

Czy lekarz coś o tym mówił?

Gość Magnum

Według niego ciąża się nie rozwija. Kazał zrobić usg u innego lekarza i idę w ten piątek. Dlatego jestem załamana... 

Gość Gość

Różnica wielkości może wynikać z niedokładności pomiaru. Wystarczy, że lekarz przesunie rękę minimalnie w lewo lub prawo, a przy tak wczesnej ciąży daje to na ekranie różnicę kilku dni.

Poczekaj tydzień albo dwa.

Gość Magnum

Mam nadzieję że to może być tak jak mówiłaś niedikladnoac pomiaru... Będę czekać aż zabije serduszko... 

Gość Magnum

Mam nadzieję że to może być tak jak mówiłaś niedokladnosc pomiaru.. Będę czekać aż zabije serduszko... 

Gość Asa

Niedokładność pomiaru to może i jakaś była ale fakty są takie że w ciągu 16 dni pomiędzy USG zarodek urósł tylko o  0,22 cm. 2,2 mm przez tyle czasu. Gdzie na początku jest wzrost o 1 mm ale dziennie.

Autorko z całego serca życzę ci aby wszystko było dobrze ale sprawa wygląda jak wygląda. 

Idź na kolejne USG i sprawa się wyjaśni. Ewentualnie zrób dwa razy beta hcg z krwi.