Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc123

Czy moja wspollokatorka przesadziła, czy to ja przesadzam?

Polecane posty

Gość abc123

Bo sama juz nie wiem... Wprowadziłam sie ostatnio do nowego mieszkania. Od progu powitała mnie wpollokatorka, ktora na samym poczatku zapytala na którą chodze do pracy, powiedziałam, ze na 8. A ona na sie przerazila, na co ja powiedziałam, ze spokojnie jakos sie dogadamy.
Na co ona odpowiedziala, ze zajmuje łazienkę rano na 25 minut i idzie tam o 07.40, więc w sumie w najgorszej godzinie. Powiedziałam, że ok, ale pomyslalam sobie, ze 25 minut rano to troche dlugo, poza tym to wyglada troche jakby dyktowala warunki...

Poza tym jeszcze poinformowala mnie, że przez sciany wszystko slychać, wiec ona stara sie nie suszyc glowy w pokoju ( sugerujac zebym ja tez nie suszyla tam glowy kiedy ona śpi), a poza tym kiedy ktoś rozmawia to wszystko slychac i kiedy za sciana jej wcześniejsza wpollokatorka rozmawiala to czula sie jakby swiadkiem tej rozmowy.

Troche dziwnie sie poczulam jakby dyktowala mi co mi wolno, a co nie, choc nie jest wlascicielka mieszkania  ale nic jej nie powiedzialam narazie, tylko sobie pomyslalam bo nie jestem konflikowa osoba.

Wg was przesadzila?

Gość wdwqjdq

up

Gość 4567890

Ona chce uniknąć konfliktów i mówi o problematycznych kwestiach... Chyba przesadzasz. Lepiej wiedzieć, że wszystko słychać i lepiej wiedzieć, że na 20 minut przed tym jak rozpoczynasz pracę łazienka może być zajęta...

Ja bym się ucieszyła, że ktoś jasno i wprost mówi o czymś co może być problemem. Jak coś Ci nie pasuje to z nią ustal i już.

Gość gosc

ale ogolnie dogaduejsz sie z nia ok?

Gość Emilka

To jest fake, o 7:40 w momencie gdy ona dopiero zajmuje łazienkę ty powinnas już być w drodze skoro niby masz na 8

Gość laura

Przesadziła z tym zajmowaniem łazienki na 25 minut. Rano każdy się śpieszy i bez przesady żeby na tyle czasu ktoś ją zajmował, poza tym dlaczego ona ma decydować w jakich godzinach możesz się wykąpać, absurd.

Gość Zuzanna

Czas uzywanie lazienki na pewno dobrze jest ustalac w porach kiedy kazdemu sie spieszy.

Osobiscie bardzo bym cenila , ze obca osoba z gory uprzedza , ze moje prywatne rozmoy telefoniczne moga byc slyszane przez sciane. Ty bys nie uprzedzala tylko podsluchiwala rozmowy innych ?

Gość abc123

Miało byc na 06;40 pomylka

Gość Zuzanna
2 minuty temu, Gość Emilka napisał:

To jest fake, o 7:40 w momencie gdy ona dopiero zajmuje łazienkę ty powinnas już być w drodze skoro niby masz na 8

To tez.