Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studencik96

Jestem studentem, męczy mnie brak stałego dochodu...

Polecane posty

Gość Studencik96

Męczy mnie to, że studiuję, a nie mam stałego źródła dochodu. Na samochód nie oszczędzę, ciągle na utrzymaniu rodziców. A jak pójdę do pracy to max zarobię 800/1300 w miesiącu. Już niehc się skończy ten okres, bo rzygać się chce od braku gotówki...

Gość Gośću

Jestem twojego rocznika uczyłem się zaocznie i pracowałem w tygodniu. Teraz już się nie uczę bo mam dobra pracę. Jak nie ruszysz dupy w tą albo w tamtą to ciągle będziesz wegetował i płakał. Nie bądź pi**a i rusz się nawet dla ...y można znaleźć dobrą robotę bez wykształcenia wystarczy mieć dobre chęci... A wiesz dlaczego? Bo mamy 2019 i roboty nie brakuje w jakim mieście byś nie siedział.

Gość Studencik96
43 minuty temu, Gość Gośću napisał:

Jestem twojego rocznika uczyłem się zaocznie i pracowałem w tygodniu. Teraz już się nie uczę bo mam dobra pracę. Jak nie ruszysz dupy w tą albo w tamtą to ciągle będziesz wegetował i płakał. Nie bądź pi**a i rusz się nawet dla ...y można znaleźć dobrą robotę bez wykształcenia wystarczy mieć dobre chęci... A wiesz dlaczego? Bo mamy 2019 i roboty nie brakuje w jakim mieście byś nie siedział.

Ja studiuję dziennie nie zaocznie. Myślę, że popełniłem błąd. BYło trzeba w weekend się uczyć, a 5 dni tyrać. Co radzisz?

Gość Gośću
2 minuty temu, Gość Studencik96 napisał:

Ja studiuję dziennie nie zaocznie. Myślę, że popełniłem błąd. BYło trzeba w weekend się uczyć, a 5 dni tyrać. Co radzisz?

Ujmę to tak skoro sam nawet tak stwierdziłeś że masz chęci to tak zrób. Ja tak robiłem i żyję, połowa kumpli co studiują jak ty rzuciła studia w połowie i poszli normalnie do roboty i też żyją. Mówię ci nie ma co się męczyć, jeżeli już ci to nie odpowiada nie ma co na siłę. 

Gość Studencik96
2 minuty temu, Gość Gośću napisał:

Ujmę to tak skoro sam nawet tak stwierdziłeś że masz chęci to tak zrób. Ja tak robiłem i żyję, połowa kumpli co studiują jak ty rzuciła studia w połowie i poszli normalnie do roboty i też żyją. Mówię ci nie ma co się męczyć, jeżeli już ci to nie odpowiada nie ma co na siłę. 

Ale problem jest taki, że ja mam jednolite. Już 3 lata tyram, więc głupio zrezygnować i bez papierka 😕

Gość Gośću
11 minut temu, Gość Studencik96 napisał:

Ale problem jest taki, że ja mam jednolite. Już 3 lata tyram, więc głupio zrezygnować i bez papierka 😕

Z tym ci nie pomogę twoja decyzja. Zaciskasz zęby i idziesz do końca albo zmieniasz ścieżkę. Rachunek sumienia sobie zrób ile ci da ten papierek i czy jest ci tak potrzebny czy jednak kasa bardziej.