Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golona

religia

Polecane posty

Gość golona

co to jest dobra nowina:classic_biggrin:

Gość gosc

prostytutki tez bedą zbawione?

Gość Duszpasterstwo Akademickie

Czy księża Józef i Krzysztof Litwa i Krzysztof Polewka nie uprawiali seksu z kimś spoza zaufanego grona?

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/po-tym-zabojstwie-przestalem-wierzyc-w-boga-czy-to-ksieza-zabili-roberta-wojtowicza/jgk7cjs

Gość Podaj nazwę wyświetlaną
42 minuty temu, martyna 33 napisał:

Kościół nie może zbawić żadnego człowieka, TYLKO CHRYSTUS!!! Na szczęście. Ale powinien tworzyć środowisko do wzrostu naszego duchowego życia i wiary. Niektórzy ludzie uważają, że tak jednak nie jest. I tu pojawia się pytanie: Co oni mają na myśli, kiedy uważają, że Kościół nie pomaga wzrostowi naszej wiary? Oni po prostu są zdania, że kiedy ludzie w Kościele mają różne zdania, na ten sam kontekst wersetów ze Słowa Bożego, to jaki może być wzrost w naszej wierze. Dlatego są zdania, że warunkiem do rozwoju naszej wiary jest jednomyślność we wszystkich kwestiach dotyczących Biblii. Jezus powiedział do Piotra: "Paś owieczki Moje" (Jan 21.15). Ale co oznaczają te słowa dla nas. Dziś Bóg tak samo wyznacza nam zadanie, polegające na okazywaniu praktycznej miłości Jego Kościołowi, zgodnie z naszymi obdarowaniami. Nie wszyscy jesteśmy jak Piotr, powołani do głoszenia Ewangelii i służby duszpasterskiej. Ale wszyscy powołani jesteśmy do TROSKI O KOŚCIÓŁ, którym przecież jesteśmy(II Koryntian 6.16-17). W ten sposób możemy okazywać miłość Jemu, samemu Chrystusowi. Nie tylko na drodze modlitwy i poznawania Słowa Bożego. Ale również poświęcenia dla drugiego brata czy siostry w Chrystusie. A także tych, którym Pan otwiera serce. Bo to cenni ludzie, których On umiłował. "Wszystko mogę w Tym, który mnie wzmacnia, w Chrystusie" (Filipian 4.13). Wielki jesteś Panie mój! Z Tobą życie jest łatwiejsze. Dlatego lepiej jest znieść: ból, rozczarowanie, zniechęcenie, odrzucenie, nieporozumienie.

Fanatyk