Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ines1

Włosy kręcone -kobitki z kreconymi włosami łączmy sie!!!

Polecane posty

Gość boaboaa
Ja tez mam krecone wlosy, ale mam problem z nimi dziewczyny taki ze jak wstane to mam te wlosy do du.. Tzn strasznie jakies takie przetluszczone, w straki sie zwijaja pojedyncze. Beznadzieja. Tez tak macie? W ogole to spicie w rozpuszczonych wlosach czy w kitku? Jak sie scinacie? Cieniujecie wloski? Co ile je myjecie? Wolicie chodzic w rozpuszczonych czy w kitku? Ja w kitku. Uwazam ze wiekszosc dziewczyn lepiej wyglada w kitku, tak bardziej kobieco.

Gość CiniMini
Ja spie w rozpuszczonych włosach i tez takie nosze nacodzien. Rano takze nie jestem zachwycona z moich wlosow ale gdy spryskam je mgielka radical i dodam troszke pianki poczym ugniatam troszke wloski to znowu ladnie sie kreca i juz jako tako mozna wyjsc z domu;) a tak wogole to uzywam maski garniera odbudowai blask i jestem z niej bardzo zadowolona. Jem tazke skrzypowite bo maza mi sie dlugoooooolachne, slniace włosy

Gość tulipekk
i kolejne pytanie , co do suszarki z dyfuzorem, ale bez jonizatora - czy bez jonizatora dyfuzor będzie na te kręcone włosy działał i nie będą się puszyć ? : >

tulipek: ja kupiłam najzwyklejszą suszarke z dyfuzorem bo nie wiedziałam jak ona zadziała i wolałam nie wydawać dużo kasy :) moja kosztowała niecałe 30zł i jestem z niej zadowolna :) boaboaa: ja myje zawsze rano włosy :) śpie w rozpuszczonych i też w rozpuszczonych wole chodzić (wtedy wszyscy podziwiają ;p;p) myje co dwa dni więc zawsze w tym drugim dniu chodze w kucyku :) taki kuzyk w nieładzie bo takie są najlepsze ;d jak chodze do fryzjera to mówie: mocno pocieniować, ale żeby można było kucyk zrobić i żeby włosy z niego nie wychodziły ;p wtedy są dosyć mocno pocieniowane i jak są rozpuszczone to świetnie wyglądają ;d

dzięki ania :) ja właśnie planuję kupić suszarke z dyfuzorem, ale mam jeszcze jedno pytanie: czyli to jest tak: w mokre włosy wgniata sie piankę i suszy suszarką, ale gdzie miejsce na odżywkę? czy można wgniesc w nie odżywkę bez spłukiwania, później piankę i dopiero suszyć suszarką, czy nie można odżywki, jeśli chce się suszyć dyfuzorem? mogłabyś napisać jak Ty to robisz, ...ania...? :)

ja robię tak: -myję włosy szamponem ;p -rozczesuje mokre -wgniatam w nie pianke -susze dyfuzorem ;p nic poza tym ;p ostatnio bodajże Ty wrzuciłaś linka gdzie dziewczyna suszyła włosy dyfuzorem ;p teraz ja to zrobie ;p http://pl.youtube.com/watch?v=E7RNOTYyD0Q&feature=related -> robie dokładnie tak samo jak ta dziewczyna, tylko nakładam mniej pianki bo one potem wyglądają jak mokre :/ żadnej używki nie używam... ;)

oo jezuuu... używki ;d chodziło mi o odżywke ;p źle napisałam ;) pomyłka ;d ja nie używam żadnej odżywki i nie wiem czy można jak suszy sie dyfuzorem ale uważam że jest zbędna ;p

dziękuję :) a no i mam znowu pytanie. bo generalnie dyfuzor jest niby do powiększania objętości włosów (tzn. tak dyfuzory reklamują producenci suszarek), więc w jaki sposób sprawia on, że włosy kręcone się nie puszą ?? :O

nie mam pojęcia :) też nie rozumiem na czym polega to suszenie dyfuzorem bo to w sumie zwykła suszarka... a sprawia że włosy kręca mi się od nasady ;d cudo jakieś :D

Gość karinka8989
Witam ponownie! powiedzcie mi dziewczyny czy na krecone wlosy jako efekt koncowy mozna uzyc wosku? *czy nie bedzie on za ciężki? *czy nie bedzie prostowal wlosow? *czy włosy są po nim tłuste i np czy trudno go zmyć? *i tak wlasciwie to po co on jest? prosze o odp:) pozdrawiam

Gość karinka8989
halooo co tam cicho ..?? :-Pdziewczyny odpowiedzcie mi :)

Gość eewcia
Ja wosku nigdy nie używałam. Wydaje mi się, że to zależy od włosów- jeśli są cienkie to wosk będzie je obciążał i przez to się bardziej wyprostują zamiast ładnie kręcić. Myślę, że łatwo go zmyć i jeśli nie nałożysz go za dużo to nie będą po nim tłuste włosy (ale nie jestem pewna). Jest po to, żeby można było ułożyć włosy i żeby loki ładniej się skręcały.

Gość Kasius
hej! mam problem od pewnego czasu strasznie wypadają mi włosy i mam wrażenie że za jakiś czas zostanę łysa, dodam że zawsze miałam rzadkie włosy ale nigdy mi tak nie wypadały. zastanawiam się co może to powodować i jak mogę temu zapobiec. błagam ratujcie

eewcia: nie mam pojęcia... nigdy wosku nie używałam i narazie nie zamierzam ;p Kasius: mi też na wiosne wypadały i kupiłam tabletki \"Vitapil\"... codziennie wieczorem jadłam jedną i przestały wypadać :) zastanawiałam sie czy dalej je jeść ale stwierdziłam że jak nie wypadają to nie ma potrzeby i źle zrobiłam... znowu zaczęły mi wypadać :( mogłam potem np jeść co trzy dni ale nie pomyślałam o tym :/ teraz właśnie znowu je połykam :/ zobacze czy znowu będą skutkować ;p

Dyfuzor to tylko nasadka. Mialam suszarke za 50 zl teraz mam za 160 efekt taki sam. Tak to prawda dyfuzor to nasadka nadajaca objetosc, ale stosowana tez do suszenia wlosow kreconych. Wlosy sie po tym nie pusza bo nie sa rozwiane na wszystkei strony no i przykladajac do glowy ta nasadke wlos sie ugniata. Zadna filozowia :P hah:)

A co do wosku, obciaza wlosy jak sie za duzo go nalozy i moze sprawic, ze wlosy wygladaja jak tluste. Trzeba go umiejetnie nalozyc, czyli nie za duzo. Daje ladny efekt, wlosy sie swieca. Jest polecany do lokow. Ja jednak polecam jakis miks. Poszukajcie jakiegos np zelu z woskiem. Ja mam teraz playbala rozowego tex. I to jest wlasnie wosk z czyms tam nie wiem, ale ciekawy efekt. Jak mi sie skoncza moje specyfiki to zakupie, z shockways( nie iwem czy to tak sie pisze) jakas piake z woskiem bodajze,, ciotka mi ostatnio o tym wspominala i mowila, ze efekt zajebisty. ;]

Gość jhfhgj
hej mam dość długie włosy i krecone, zamierzam je ściąć a najlepiej tylko wycieniować, czy to dobre wyjście ,mam dośc podłuzną twarz i włosy naprawdę spełniają ważną rolęstopniowac ich za bardzo nie chce,tylko pocieniować aha i one są takie nijakie nie równe bo sama ścinałam

dzięki wiooleta :) a powiedz mi jeszcze , czy ma to znaczenie jakie ten dyfuzor ma "igły" (o te wypustki chodzi) na końcu? (bo niekóre dyfuzory mają krótsze i grubsze, a inne długie i cienkie). no i lepiej żeby ten dyfuzor miał mniejszą średnicę czy lepiej taką dużą ? :) jakim się łatwiej efektywniej suszy loki ? jesteś przyszłą fryzjerką, więc pewnie sie na tym znasz :)

Gość asiuczekqwertyuiop
hejka!jak wszystkie z Was mam krecone włosy.Niedawno obcielam włosy do ramion i je ścieniowałam i mialam super:) ale później je związywalam i od tej pory próbuje chodzic w rozpuszczonych ale mam okropne siano.Kupowalam odzywki i szampony z Nivei ale po tym moje wlosy byly jak po lakierze...Używałam także różnych produktów z Joanny i Nutrillei. Nic nie pomagalo...Nie kupiłam suszarki z dyfuzorem bo sie naczytalam ze po pewnym czasie niszczą włosy. Blagam. Pomózcie:)

a ja poszłam w końcu do fryzjera, bo od maja nie podcinałam (moja fryzjerka jest na macierzyńskim a tylko do niej mam zaufanie) i to był błąd!! teraz poczekam aż ona mnie znowu przyjmie bo tylko ona rozumie moje potrzeby!! jak wyszłam to byłam taka zła :/ prosiłam o podcięcie i pocieniowanie a ona mi połowe włosów ścieła :( miałam do łopatek a mam do ramion :/ i na dodatek tak fatalnie pocieniowane że teraz tylko pozostaje czekać aż odrosną :( teraz sie boje fryzjerów :/

Gość montra
A ja zamierzam się wybrać do fryzjera na przerzedzanie, opłaca się?

montra: opłaca się :) ja byłam jakiś czas temu i uważam że jest lepiej. aczkolwiek byłam u fryzjera i przedzedził mi i ściął - i z przerzedzenia właśnie się cieszyłam bo było tych włosów mniej na głowie (a umnie to bardzo ważne, bo kiedy mam ich dużo to mi się robi takie trochę afro, a tak trochę się kształtują), ale ze ścięcia.... tak jak ...ania... połowę włósów mi obciął i wypuścić chciał w rozpuszczonych, rozczesanych lokach! (wiecie jak wyglądają rozczesane loki! ) - na szczęście miałam gumkę do włosów bo nie wyszłabym od niego na ulice :/ No i to było w lutym i od tego czasu nie chodzę do fryzjera, a mam poniszczone końcówki, ale cholernie się boję że się powtorzy. Wg mnie włosy kręcone powinny być obcinane na sucho, bo po obcięciu na mokro po wysuszeniu wyglądają kompletnie inaczej :O

Gość jhfhgj
no to już sciełam ładnie wygladam w wyprostowanych ale ciekawa jestem jak te moje włosy bea wyglądać po umyciu ehh

Gość asiuczekqwertyuiop
a używala ktoraś z was gliss kura??

asiuczekqwertyuiop: ja używam odżywki regenerującej bodajże z GLISS KURA... taka różowa ;p .tulipek: masz racje!! włosy kręcone powinny być ścinane na sucho... moja fryzjerka kiedyś zawsze mi prostowała i potem na wyprostowanych obcinała żeby było wszystko równo :) teraz już jej nie pozwalam prostować więc obcina na mokrych ;p

tulipek - powiem Ci szczerze, ze ialam z cienszymi, a teraz mam z grubszymi i to jak dl amnie wszystko jedno. Co do srednicy to tez nie ma znaczenia, chociaz ja osobiscie wole troche wiekszy;p. Cos takiego jak jest w tym linku.

tulipek - Oj nie nie. Wlsoy krecone tylko na mokrych, albo na wyprostowanych. Jakby byly scinane na sucho to... uh katastrofa i tak musialy byc rozczesane, a iecie co to oznacza;p

Gość jhfhgj
no i mi sie pokręciły super to wygląda wczesniej miałam takie nierówne a teraz superowo tyko grzywke musze prostowac bo inaczej wyglada to masakrycznie

Gość asiuczekqwertyuiop
A ja robię wszystko-myję włosy, rozczesuję, nakładam balsam z Joanny, później mgiełka z Gliss Kura i czekam, aż same wyschną. I tak mam siano zamiast pięknych loczków, więc zastanawiam się nad kupieniem jedwabiu. Czy któras z was go używa? Jest dobry dla naszych włosów bo czytałam że po pewnym czasie wysuszają włosy jak się go nie używa.?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować