Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andypandy92

Spóźniający okres 9 dni.

Polecane posty

Witam!Mam 23 lata.Okresy mam zazwyczaj regularne 28 dni i trwają 5 dni.Ostatni dostałam 6 grudnia i skończył się 11 grudnia.13 kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia i trwało to tylko max 2 min(teściowa przeszkodziła) na 100% nie doszedł we mnie.Okres spóźnia mi się 9 dni.Boje się że mogę być w ciąży,jednak żadnych objawów nie mam.1 stycznia bolały mnie jajniki.JAk się Wam wydaje mogę być w ciąży?Strasznie się tym martwię

Jedna moja koleżanka miała podobną sytuację- zawsze miała regularny okres jak w zegarku, aż któregoś razu jej się zaczął spóźniać. Też myślała że może wpadła z chłopakiem. Nawet bała się test zrobić. Ale po prawie 10 dniach dostała. Więc różnie bywa. Nie martw się na zapas, a najlepiej zrób test by wiedzieć na czym się stoi i nie żyć w stresie.

Gość gość

Zrób test i będziesz wiedzieć :) Poza tym polecam też korzystać z czegoś co ułatwi ci kontrolować swój cykl, np cyclotest.

Gość Ddd

Po pierwsze jak możesz nazywać teściową mame twojego chłopaka ?? 😄 po drugie seks przedślubny no ale to Wasza kwestia.  Po trzecie w ciążę nie zachodzi się tylko od wytrysku bo gdyby tak było stosunek przerywany byłby 100% skuteczny a nie jest bo facet może część nasienia produkować przed wytryskiem i ono może znaleźć się w pochwie.  Po czwarte bolące jajniki i brak okresu mogą być objawem ciąży ae nie muszą bo jednoznacznym objawem nie są i dopóki nie zrobisz testu możesz wróżyć z fusów... 

Gość Gość.

Witam was dziewczyny mam problem, otóż w 22 dc kochałam się z moim partnerem bez zabezpieczenia, dodam że nie było wtrysku w pochwie. Cykle mam 26 - 28 dniowe. Trochę się boję czy jest jakaś szansa na ciąże. Mam bul w podbrzuszu, i w połowie cyklu bolały mnie piersi tak jak na okres. Trochę się martwię. 

Gość Gość.

Witam spuznia mi się okres 1 dzień, to może być przez stres martwię się trochę dziś 28 dc a ja nie mam okresu. Przeważnie okres mam co 25-28 dni. 

Gość aaa

Jeden dzień to żadne spóźnienie. Nie ma czym się martwić.

Gość Gość.
18 minut temu, Gość aaa napisał:

Jeden dzień to żadne spóźnienie. Nie ma czym się martwić.

Trochę się stresuję, brzuch mnie boli tak jak na okres, mam mało białej wydzieliny w pochwie. Może cykl mi  się przestawil miałam trochę stresujący miesiąc. 

Gość Gość.

Witam ja też się martwię bo dzisiaj powinnam dostać okres, ale się nie pojawił mam dziwne bule w podbrzuszu, dodam że sex był bez zabezpieczenia ale to był koniec cyklu 4 dni przed terminem okresu. Jakie szansę na ciąże? Trochę się boję. Okres może ze stresu się przesunąć. Proszę o odpowiedź. 

Gość Gość.

Ktoś się wypowie w temacie. 😉

Gość Gość.

Witam mój okres powinien przyjść dzisiaj, a, ja już się martwię. 

14 godzin temu, Gość Gość. napisał:

Witam was dziewczyny mam problem, otóż w 22 dc kochałam się z moim partnerem bez zabezpieczenia, dodam że nie było wtrysku w pochwie. Cykle mam 26 - 28 dniowe. Trochę się boję czy jest jakaś szansa na ciąże. Mam bul w podbrzuszu, i w połowie cyklu bolały mnie piersi tak jak na okres. Trochę się martwię. 

Witam,

W 22 dc dni płodne przypadają ok 10-14 dc, gdzie owulacja następuje ok 12dc Skoro do współżycia doszło 22dc ,czyli 10 dni po owulacji, jest mało możliwe żeby doszło do zapłodnienia.W 28 dc dni płodne występują ok 12-16 dc, gdzie owulacja następuje 14dc, więc szanse na zapłodnienie też byłyby niskie. Myślę, że trzeba spokojnie czekać na miesiączkę.

Pozdrawiam!

Gość Gość.
6 minut temu, Karolina 🙂 napisał:

Witam,

W 22 dc dni płodne przypadają ok 10-14 dc, gdzie owulacja następuje ok 12dc Skoro do współżycia doszło 22dc ,czyli 10 dni po owulacji, jest mało możliwe żeby doszło do zapłodnienia.W 28 dc dni płodne występują ok 12-16 dc, gdzie owulacja następuje 14dc, więc szanse na zapłodnienie też byłyby niskie. Myślę, że trzeba spokojnie czekać na miesiączkę.

Pozdrawiam!

Dziękuję za odpowiedź strasznie się denerwuje może to ma wpływ na opóźnienie w okresie. 

Tak jak najbardziej, stres może opóźnić miesiączkę. Proszę  puścić ulubiony film i się zrelaksować :) Pozdrawiam!

Gość Gość.
11 minut temu, Karolina 🙂 napisał:

Tak jak najbardziej, stres może opóźnić miesiączkę. Proszę  puścić ulubiony film i się zrelaksować 🙂 Pozdrawiam!

Tak zrobie, jeszcze pytanie ból piersi jest wynikiem zatrzymania wody w organizmie przed miesiączka, mam tak w drugiej połowie cyklu. 

Nie wiem czy jest to wynikiem zatrzymania wody,wiem że występuje po prostu w zespole napięcia przedmiesiączkowego :)

Gość Gość.

Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. 😉😊

Gość Gość.

Witam ja mam takie pytanie w 5 dniu cyklu  potwierdzone usg mój jajnik był o wymiarach 31x 20 mm z pęcherzykiem o śr 17 mm, endometrium 8,6 co to oznacza? Mam owulacje zaraz po okresie, pomocy to narmalne któraś z Pan tak ma. Proszę o odpowiedź. 

Gość Gość.

Nikt nie odpowie na moje pytanie post wyżej.