Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janinka

Jak schudnąć?

Polecane posty

Gość janinka

Bardzo chcę schudnąć, bo ważę 70kg przy 160 cm wzrostu - co radzicie?

mam 17 lat

Gość Margo99

Dobra dieta będzie tutaj podstawą, przy czym także oczywiście aktywność fizyczna. Masz 17 lat, więc na pewno nie wybieraj nic zbyt drastycznego, bo organizm nadal się rozwija. Fajną opcją będzie na pewno postawienie na takie rozwiązanie jak Happy Diet  Można tutaj wybrać np. coś dla wegetarian, bądź dietę o określonej liczbie kalorii, przy czym w Krakowie w tym przypadku dania są zawsze dowożone na czas pod wskazany adres i muszę przyznać, że smakują świetnie:). 

myślę, że w tym wieku wystarczy trochę zdrowszego jedzenia :) :) odstawienie słodyczy, wiadomo żadnych fastfoodów i więcej ruchu i powinnaś trochę schudnąć :)

rób sobie koniecznie zdrowe drugie śniadanie do szkoły, żeby nie kusiły Cię gotowe rzeczy ze sklepiku i żebyś się nie rzucała na jedzenie po lekcjach

Gość Gość

tu masz kilka zasad. 

Więcej ruchu i więcej wody to podstawa. Do tego ograniczenie słodyczy i podjadania pomiędzy posiłkami. 🙂  Postaw na wartościowe jedzenie, przygotowuj sobie drugie śniadania i przekąski w domu — zdrowe, z warzywami. Wiadomo, kawa z batonikiem kuszą, ale kanapka z pełnoziarnistego pieczywa ze świeżymi warzywkami i do tego owoc i garść orzechów... to zdrowsza alternatywa. A wykonanie wcale nie zajmuje długo i łatwo je spakować na drogę. 🙂 

No i nie eksperymentuj z dziwnymi dietami, które obiecują natychmiastowe rezultaty, a z podejrzanymi tabletkami na odchudzanie tym bardziej. 😉  Jeśli masz taką możliwość, poradź się dietetyka, który podpowie Ci, co konkretnie w Twojej sytuacji, przy Twoim stylu życia itd. sprawdzi się najlepiej. 

Gość Dominika

Tak jak pisali wyżej, pamiętaj, że Twój organizm nadal się rozwija, w związku z czym nie możesz drastycznie przestać jeść. A z resztą nikt nie powinien w taki sposób działać. Ważne abyś wprowadziła zdrową dietę i dobre nawyki. Możesz dołożyć do tego aktywność fizyczną, a nawet będzie to wskazane. Najlepiej poradź się dietetyka. Osobiście chodziłam do dietetyka w Projekcie Zdrowie, kilka wizyt naprawdę dużo mi dało, kilogramy spadły, a ja nie wróciłam do swojej wagi. Tutaj możesz sprawdzić w jakich miastach znajdziesz gabinety: https://projektzdrowie.info/