Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emcia2o2

PILNE!! CIĄŻA PRZY PIERWSZYM OPAKOWANIU TABLETEK

Polecane posty

Gość emcia2o2

Cześć, zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne 31 grudnia. Miałam wtedy 10 dzień cyklu (wiem, że powinno się zacząć maksymalnie siódmego, ale dostałam zielone światło od zaufanej ginekolog mojej mamy) Wyczytałam na forum lekarskim, że najlepiej rozpocząć współżycie bez dodatkowej antykoncepcji dopiero po rozpoczęciu drugiego blistra, natomiast inni lekarze twierdzą, że jestem chroniona już od około 2 tygodnia. Dzisiaj odbyłam pełny stosunek, którego wcześniej nie planowałam, biorę 18 tabletkę, zostały mi 3 aktywne do końca. Po stosunku zorientowałam się, że mniej więcej teraz wypadają mi dni płodne i zaczęłam strasznie panikowac. Czy któraś z was miała taką sytuację, że kochała się z partnerem już przy pierwszym opakowaniu mimo rozpoczęcia w środku cyklu? (mój cykl normalnie trwa około 42 dni, a zaczęłam brać w 10) Wszystko było okej? BŁAGAM O ODPOWIEDŹ 

Gość O-n-a

Przy braniu tabletek nie występują dni płodne. Możesz być spokojna ciąży nie bedzie

Gość Malinka7474

Witam ja mam takie pytanie jak zacznę brać tabletki w pierwszym dniu cyklu, to jest ochrona od samego początku? Czy dopiero po 7 dniach, bo organizm musi się przyzwyczaić do hormonów. I dodatkowo należy zabezpieczać się prezerwatywa? Dodam że to będą moje pierwsze tabletki. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. 

Ulotki nie czytałaś? W pierwszy dzień okresu się bierze lub max do 5 dnia, ale potem do końca opakowania dodatkowo gumka.

Gość Malinka7474

Na ulotce pisze ze jak się weźmie pierwsza tabletkę w dzień w którym zacznie się krwawienie to ochrona jest od samego początku. Już sama nie wiem. 

Tak to jest z tabletkami, ja je odstawiłam i robię sobie testy testerem afrodyta, polecam