Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michaś

Czy sądzicie, że mam szansę na sukces?

Polecane posty

Gość Michaś

Cześć, mam 23 lata i jestem zwykłym chłopakiem po studiach I stopnia z tytułem inżyniera i niczym więcej się nie wyróżniającym. Mam pewne plany odnośnie swojego życia, choć chciałbym spytać o opinię, czy nie są to marzenia nie do zrealizowania. Chciałbym zapewnić sobie wygodne, bogate życie, podróżując, ciesząc się życiem, poznawaniem nowych ludzi i rozwijaniu swoich zainteresowań. Zanim jednak by to nastąpiło muszę zrealizować swój plan. Otóż chciałbym zostać tłumaczem przysięgłym jednego z egzotycznych języków (chińskiego lub japońskiego), wymagałoby to odnalezienia dobrej szkoły językowej, która na przestrzeni wielu lat czasochłonnej nauki pomogłaby mi przygotować się do egzaminów certyfikacyjnych, przy okazji doskonaląc język w mowie i piśmie. Po tym perfekcyjnym opanowaniu języka mógłbym już starać się o egzamin państwowy na tłumacza. Pierwszy krok, by tego dokonać to wyjazd do większego miasta, gdzie znalazłbym dobrą szkołę i pierwszą pracę o dość przyzwoitym zarobku, dzięki której mógłbym ten cel powoli realizować. Co tym myślicie?

Gość gosc

egzotyycznego jezyka nie wiem czy nauczys ie w takiej szkole, a jak juz to zajmie to wiele lat bys mogl byc tlumaczem przysieglym, mysle ze co najmniej 7 lat a moze sporo wiecej

bedziesz musial w to inwestowac b. duzo czasu i pieniedzy

jak jestes inzynierem to rozwijaj sie lepiej w tym kierunku, i znajdz sobie prace,gdzie bedziesz mogl podrozowac (albo gdzie bedziesz super zarabiac, a podrozowac bedziesz w czasie wolnym)