Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie dla rodziny z jednym dzieckiem powinno miec ok 68 metrow, z dwoma dziecmi ok 84 metry, zgadzacie sie?

Polecane posty

Gość gość

Ktoś się wypowie?

Gość korona678

tak masz racje. Chcoiaz ja mam 3 i mam dom 100m i o uwazam, ze jest za malo miejsca. 

Gość gosc

no tak, zawssze jest za malo

domy maja wieksze metraze niz mieszkania

ale 84 metryustawnego mieszkania powinno jednak starczyc jako opcja dozywotnia dla rodziny z dwojka dzieci

na dyskusji ogolnej ktos twierdzil, ze to nawet luksus :D

Gość Klaudia

Ja dorastalam z rodzicami w 43 m2 mieszkaniu. Rodzice+ja+siostra.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Klaudia napisał:

Ja dorastalam z rodzicami w 43 m2 mieszkaniu. Rodzice+ja+siostra.

Widzisz Klaudio "nowobogackim" paniom się w łbach przewraca.W blokach PGRowskich po 6 dzieci i rodzice mieszkali na 40 m2 i na ludzi wyszli. Dzisiaj 100 m2 i za mało.  ... i coraz więcej bandytów. się w tym dobrobycie wychowuje. 36,6m2 rodzice i nas dwóch braci (ósme piętro) Dopiero mając 16 lat przeprowadziliśmy się do mieszkania 68m2 i to już była Ameryka.

Gość gosc
45 minut temu, Gość Gość napisał:

Widzisz Klaudio "nowobogackim" paniom się w łbach przewraca.W blokach PGRowskich po 6 dzieci i rodzice mieszkali na 40 m2 i na ludzi wyszli. Dzisiaj 100 m2 i za mało.  ... i coraz więcej bandytów. się w tym dobrobycie wychowuje. 36,6m2 rodzice i nas dwóch braci (ósme piętro) Dopiero mając 16 lat przeprowadziliśmy się do mieszkania 68m2 i to już była Ameryka.

to zle ze ktos planuje mieszkanie takie, w ktorym dzieciom od razu bedzie dobrze, a nie od 16 roku zycia?

Gość Gość

Raczej dwojgiem...dzizas

Gość GDS
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

to zle ze ktos planuje mieszkanie takie, w ktorym dzieciom od razu bedzie dobrze, a nie od 16 roku zycia?

trudne warunki kształtują charakter 😉

Gość gosc

no to moze niech dzieci w kopalni zapierdalaja od 10 roku zycia :D

Gość gosc

podbijam, no kurcze, gdzie mozna podyskutowac o metrazu mieszkan?

Gość asd
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

podbijam, no kurcze, gdzie mozna podyskutowac o metrazu mieszkan?

z tymi 84 m2 wyjazd do francji lub niemiec. tu polska - biedna

Gość xdx
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Ja najpierw mieszkałam w 4 osoby, później 3 na 100 m2. Mieszkanie było z jednej strony za duże do posprzątania, z drugiej je zagraciliśmy. Potem we 2 osoby na 48 m2. Później sama na 48 m2 i znów we 2 osoby. Razem z mężem. Potem w 35 m2 we 2 osoby i jak najbardziej było o.k. Kwestia urządzenia. Potem w 18 m2 (sic) we 2 osoby i było o.k. (dobrze zaplanowane mini-mieszkanie). Obecnie we trójkę mieszkamy w 35 m2. Mamy duży pokój, aneks kuchenny i pokój dziecięcy.

Gość gosc
14 minut temu, Gość asd napisał:

z tymi 84 m2 wyjazd do francji lub niemiec. tu polska - biedna

tam mieszkania 84 metry maja dwie osoby

Gość asd
29 minut temu, Gość gosc napisał:

tam mieszkania 84 metry maja dwie osoby

a tutaj polska, 34m^2 na dwie osoby, kawalerka na jedną 20^2, a na trzy 44m^2, dopiero od 4 można iść na 60 m^2

Gość goś

tak,szczególnie z ,,Dwoma"

Gość gość

Tak,z ,,DWOMA'' na pewno dostaniesz

Gość gosc
9 minut temu, Gość asd napisał:

a tutaj polska, 34m^2 na dwie osoby, kawalerka na jedną 20^2, a na trzy 44m^2, dopiero od 4 można iść na 60 m^2

nie wiem czemu pare osob na tym forum psuje dyskusje w temacie mieszkan

to ze u was macie takie warunki, to nie swiadczy ze kazdy ma lub chce miec tak slabe warunki mieszkaniowe

jakos developerzy sprzedaja mieszkania 4 pokojowe, a na forum mam wiekszosc radzi, ze dzieci powinny miec osobny pokoj

masz corke lat 12 i syna lat 16, ona ma sie uczyc, a on zaprasza kolegow pograc w gry na konsoli, jak mają jeden pokój, to jak ma sie to udać?

Gość Powaga
35 minut temu, Gość gosc napisał:

nie wiem czemu pare osob na tym forum psuje dyskusje w temacie mieszkan

to ze u was macie takie warunki, to nie swiadczy ze kazdy ma lub chce miec tak slabe warunki mieszkaniowe

jakos developerzy sprzedaja mieszkania 4 pokojowe, a na forum mam wiekszosc radzi, ze dzieci powinny miec osobny pokoj

masz corke lat 12 i syna lat 16, ona ma sie uczyc, a on zaprasza kolegow pograc w gry na konsoli, jak mają jeden pokój, to jak ma sie to udać?

Ja dostałem z bratem, 6 lat starszym w jednym pokoju, a więcej w życiu osiągnąłem od bogatych dzieciaków z mojego dzieciństwa... Oczywiście, jak możesz, to spraw dzieciom najlepsze warunki, ale tutaj internet, Polska, tutaj ludzie mają różne możliwości mieszkaniowe. Wie. Nie dziw się, że jak ktoś dorastał mając biedę, to nie może zrozumieć twojego dylematu. Bierz tyle na ile cb stać. Ludzie radzili sobie podczas wojny, jak i radzili sobie w pałacach. Każdy ma co innego od losu.

Gość Anka

Szczera prawda. My mamy 75 m i 3 pokoje przy jednym dziecku. Myślimy o 2 ale tylko jeśli zmienimy mieszkanie na większe - co najmniej 4 pokoje, choć marzę o 5.

W "domu" rodzinnym było 45 m, 2 pokoje, 2 dorosłych i 3 dzieci. Nie wyobrażam sobie by moje dzieci dorastały w tak patologicznych warunkach...

Gość gosc
11 godzin temu, Gość Powaga napisał:

Ja dostałem z bratem, 6 lat starszym w jednym pokoju, a więcej w życiu osiągnąłem od bogatych dzieciaków z mojego dzieciństwa... Oczywiście, jak możesz, to spraw dzieciom najlepsze warunki, ale tutaj internet, Polska, tutaj ludzie mają różne możliwości mieszkaniowe. Wie. Nie dziw się, że jak ktoś dorastał mając biedę, to nie może zrozumieć twojego dylematu. Bierz tyle na ile cb stać. Ludzie radzili sobie podczas wojny, jak i radzili sobie w pałacach. Każdy ma co innego od losu.

no ok udalo Ci się dorastać w tych warunkach, ale dla dzieci chcesz czegos lepszego, z pewnością

11 godzin temu, Leżaczek napisał:

ale 84 metryustawnego mieszkania powinno jednak starczyc jako opcja dozywotnia dla rodziny z dwojka dzieci   na dyskusji ogolnej ktos twierdzil, ze to nawet luksus X  I miał rację, dla 4 osób maksymalna powierzchnia to 71,5m2 żeby dostać dodatek mieszkaniowy gdy będzie bieda. Z tego powodu 84 to już luksus. 

miedzy bieda a luksusem jest NORMALNOSC

zyje 30-kilka lat na tym s wiecie i pierwsze slysze o dodatku mieszkaniowym

10 godzin temu, Gość Anka napisał:

Szczera prawda. My mamy 75 m i 3 pokoje przy jednym dziecku. Myślimy o 2 ale tylko jeśli zmienimy mieszkanie na większe - co najmniej 4 pokoje, choć marzę o 5.

W "domu" rodzinnym było 45 m, 2 pokoje, 2 dorosłych i 3 dzieci. Nie wyobrażam sobie by moje dzieci dorastały w tak patologicznych warunkach...

uf, przynajmniej ktos podobnie myślący,, pozdrawiam

zycze Ci powodzenia

my zamierzamy kupic 4 pokoje, nastawiajac sie na dwojke dzieci choc na razie nie mamy dzieci w ogole

chcemy miec jedno mieszkanie na reszte zycia i fajnie je urządzic, a nie zmieniac co kilka lat

5 pokoi wydaje sie nierealne budzetowo niestety dla nas, 4 piokoje wystarcza

problem w tym, ze developerzy oferuja 4 pokoje czesto z metrazem np 75 metrow, a to za malo

powinno byc tak 85-90, do tego jedno lub dwa miejsca postojowe (przy aucie sluzbowym mozna z jednego zrezygnowac)

komorki piwnicznej nie planujemy, za to chcemy dużą loggie :)

Gość gosc

ostatni raz podbijam