Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta

Zwolnienie w ciąży

Polecane posty

Gość Marta

W czasie trwania zwolnienia byłam chwilę na wiejskiej imprezie, byłam dosłownie 30 minut gdzie tylko stałam, czy jeśli ktoś zrobił mi zdjęcie i doniesie do ZUS mogą odebrać mi świadczenia?

Gość Gość

A zwolnienie masz z nakazem leżenia? 

Gość Marta

Nie, nie muszę leżeć . 

Gość Gość

No to myśl autorko. 

Gość Marta

No właśnie nie wiem czy to naruszenie zwolnienie czy nie 

Gość Rio

Nie, nie jest to naruszenie zwolnienia. 

Gość Gość

No to bez przesady...... Ja też na zwolnieniu i myślisz, że siedzę wiecznie w domu? 

Ja też jestem na zwolnieniu i jedziemy na ferie w góry , lekarz tylko się śmiał że lepiej nie wstawiać zdjęcia na np face bo jakiś życzliwy może do zusu donieść i po co się tłumaczyć.  Ale wyjazd A taka zabawa to dwie różne rzeczy  😉

Gość Gość

Ani wyjezdzać nie wolno ani po zadnych imprezach chodzic nawet jak masz zwolnienie ze mozesz chodzic. Chodzic mozesz ale po.mieszkaniu a nie po mieście czy po imprezach

Gość gość
1 godzinę temu, Ptaczka napisał:

Ja też jestem na zwolnieniu i jedziemy na ferie w góry , lekarz tylko się śmiał że lepiej nie wstawiać zdjęcia na np face bo jakiś życzliwy może do zusu donieść i po co się tłumaczyć.  Ale wyjazd A taka zabawa to dwie różne rzeczy  😉

aha... na pracę to jesteś "chora" ale dupę wozić  już na po świecie możesz? ktoś się w końcu weźmie za takie krowy oszustki w tym kraju czy nie? 🤬

Gość Iko

Jak się wyjeżdża powinno się poinformować zus że gdzie indziej się przebywa, wychodzić można do sklepu itp. na spacer , jak np. chodzisz na ćwiczenia mogą się przyczepić , jak na nartach będzie jeździć ta osoba co wyżej jeździe na ferie w góry to może ZUS się przyczepić

Dnia 20.01.2019 o 23:50, Gość Iko napisał:

Jak się wyjeżdża powinno się poinformować zus że gdzie indziej się przebywa, wychodzić można do sklepu itp. na spacer , jak np. chodzisz na ćwiczenia mogą się przyczepić , jak na nartach będzie jeździć ta osoba co wyżej jeździe na ferie w góry to może ZUS się przyczepić

Nie w ciąży nie bede jeździć na nartach... na glowe nie upadłam.  A pracę mam taka że każda jedna dziewczyna jak się dowiaduje o ciąży to idzie na zwolnienie bo inaczej się nie da . Nawet sama kierowniczka . Nie siedze sobie w biurze i nie stukam palcami w klawiature i narzekam że mi się paznokieć złamał 

Gość Gość
Dnia 20.01.2019 o 23:46, Gość gość napisał:

aha... na pracę to jesteś "chora" ale dupę wozić  już na po świecie możesz? ktoś się w końcu weźmie za takie krowy oszustki w tym kraju czy nie? 🤬

Sama taką krową jesteś. Nie sądź innych swoją miarą