Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Co zrobić gdy dziecko jest głąbem

Polecane posty

Gość Gość autorka

Internet,gry to nie działa u nas.Nie tęskni za tym zbytnio.Mąż mówi mu to samo co ja i też z nim siedzi czasami.

Gość gość

Naprawdę uczycie się z dziećmi do sprawdzianów? :O Przecież to ich obowiązek, Wy już swoje szkoły dawno skończyłyście i nikt nad nami się nie trząsł z nadzorem.

Gość Gość

No tak ale jak dziecko pałę ma do domu przynieść, to lepiej go przepytać albo coś tam wytłumaczyć.

Gość gość

To dostanie, nauczy się na własnych potknięciach, nie dostanie promocji do następnej klasy i wystarczy żeby rodzice pełnili funkcję autorytetu słusznie stosującego system kar i nagród ;)

Gość Lama

Ja córce bardzo pomagałam. Dużo pracowałyśmy. Miała problemy z koncentracją. Jest dyslektyczką. W czwartej klasie było naprawdę ciężko, choć nigdy nie miała samych 1 i 2. Zajęcia w domu i poza nim zaprocentowały. Teraz to nastoletnia panna z prawie samymi 5 i 6. 

Gość xxx
Dnia 20.01.2019 o 18:36, Gość Gość napisał:

Chodził do poradni przez rok na matematykę.Powiedzieli,że już mamy nie przyjeżdżać,bo daje sobie radę.

Z matematyki cały czas uczę sama,z innych przedmiotów również.I nic kompletnie ze szkoły nie umie,tak jakby nie chodził do niej.Wychowawca twierdzi,że jest z zachowania bardzo dobry,grzeczny i nie przeszkadza.

Mam jeszcze dwoje starszych dzieci i nigdy takich problemów nie było.Uczą się dobrze i bardzo dobrze.Ojciec ten sam.Dziecko zdrowe,przebadane.Powolny,mało zdolny i do tego leniwy.

Głupie po matce widocznie. 

Gość Gość

A nie po ojcu albo po dziadkach?