Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SuperMama

Mamusie jakie są skuteczne sposoby na wywołanie porodu naturalnie?

Polecane posty

Gość SuperMama

Zacznę od tego ze w tamtym tyg byłam u ginekologa i nie miałam rozwarcia, a brzuch w sumie do końca nie był jeszcze obniżony 17 styczeń w sumie na ten dzień miałam termin zaczęły się skurcze co 20 min pod rząd miałam z 6 tych skurczy potem usnęłam zmęczona. Na następny dzień poszłam do ginekologa to powiedział ze szyjka przygotowana rozwarcie na 2 cm wróciłam do domu oczywiście na rowerze (zreszta cała moja ciąża przeszła bez komplikacji jestem cały czas w ruchu długie spacery, jazda na rowerze, czasem nawet jak byłam opóźniona to zdarzyło się biegać, córkę nosiłam na rekach i co dalej nic). Koło godziny 17 wzięły mnie skurcze trwające co 10 min do godziny 19 potem poszłam się wykapać i zauważyłam ze odpadł mi czop podbarwiony krwią a skurczy do tej pory jak nie było tak nie ma może momentami poboelewal mnie brzuch ale od czasu czasu do czasu. Niby seks tez wywołuje poród ale co z tego jak to tez nie pomaga, żadne spacery, sprzątanie, wychodzenie po schodach czy masowanie sutków, nawet tańczenie i skakanie nie pomaga :( niby gorące kąpiele tez ale co z tego jak ja zawsze kapie się w wrzontku bo nie lubię cieplej wody wole mieć mega gorąca, chociaż wiadome na początku ciąży unikałam. Mąż, rodzice jak teściowie, rodzina i znajomi już są niecierpliwi męczą mnie pytaniami czy już urodziłam. Z córka miałam dwa miesiące przed porodem 2 cm rozwarcia byłam na podtrzymaniu i doktorka kazała mi do 38 tyg leżeć. A 2 tyg przed terminem miałam już 4 cm rozwarcie a urodziłam dwa dni po terminie. A tu cisza cały czas w ruchu i nic. Myślimy z mężem ze może szykuje się na prezent na 21 na dzień babci a może 22 na dzień dziadka kto wie. Tez myślimy ze może to cisza przed burza ale mimo to jutro mam się wstawić do szpitala pewnie kilka dni posiedzę do puki nie zaczną się regularne skurcze a wolała bym urodzić całkowicie naturalnie bez żadnej kroplówki z oksytocyna. Wiec potrzebuje waszych porad  czy jest jakiś skuteczny sposób. 

Gość Gość

Nie ma. 

Gość Gość

Jak byłam w drugiej ciąży,  to położyli mnie na koniec w szpitalu.  Na szczęście się dogadalam,  że 2 razy dziennie wychodziłam na basatdzo intensywne spacery  po półtorej h. Nie chciałam leżeć i czekać.  Koleżanka mi poleciła ananasy,  mają podobno jakąś substancję wywołujące skurcze. I faktycznie,  2 ostatnie dni zjadłam po całym ananasie,  pierwsze bóle po 21, syn na świecie po północy.  Nie wiem, może to zbieg okoliczności,  ale warto spróbować.  

Gość Abc

U mnie tez nic nie dzialalo, urodzilam 4 dni po terminie. Na szczescie jak sie rozbujalo to poszlo samo  bez kroplowek. 

Gość Gosc

Ja weszłam po schodach na 8 pietro, potem sex z dotykaniem brodawek i 2 dni później urodziłam. 

Gość Lili

Ja powiem ze mi masowanie sutkow pomoglo ale tak jak polozna w szpitalu mowila,zeby to robic co godzine po pol godziny,rano zaczelam a w nocy urodzilam.

Gość Cleo

Olej rycynowy, ale niestety ma też skutki uboczne w postaci rozwolnienia.

Gość gosc

twarda babka z ciebie,jesli to wszystko nie pomaga to pozostaje czekac lub wywolywanie w szpitalu.Ja cala ciaze bardzo zle sie czulam i musialam sie oszczedzac,bo czesto mialam skurcze. ale dotrwalam do wyznaczonego terminu porodu i cisza. Poszlam na zakupy, posprzatałam dom, wyczyscilam dywan, polozylam sie na godzine i obudzilam sie ze skurczami,a o 23 urodzilam.