Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc MaWa

Poronienie samoistne- kiedy kolejna ciaża

Polecane posty

Gość Gosc MaWa

Czesc dziewczyny,

Pod koniec grudnia niestety doświadczyłam poronienia samoistnego w 8 tyg. Wszystko odbyło się bez zabiegu. Teraz czekam na pierwszy okres. Po kontrolnej wizycie u lekarza, usłyszałam tylko że szkoda że bez zabiegu bo nie dowiemy się co było przyczyna. Mimo mojej prośby o kontrolne badania, to lekarz stwierdzil że nie są potrzebne. Czas do następnej ciąży to 3 cykle, ale jeśli ciąża pojawi się wcześniej to zgłosić się na wizyte i od razu wdrożymy leki na podtrzymanie. 

Dziewczyny a jak było z wami i tym nie miłym doświadczeniem, kiedy zaczelyscie kolejne starania i czy wszystko było w porządku?

Gość Domi

Miałam łyżeczkowanie prawie 4lata temu a i tak nie dowiedziałam się o przyczynie,też było to w 8 tygodniu,pozbierałam się dopiero po pół roku i zaszłam w ciążę,urodziłam zdrowego syna,teraz ma 3 lata ja w kolejnej ciąży 25 tydzień

Gość Domi

Nie miałam zleconych badań przed kolejnym zajściem w ciążę

Ponad rok temu rowniez poronilam, nie mialam zabiegu dostalam okres i moglam sie od razu starac. Ale od roku nie umiem zajść w ciaze...

Gość Justyna

Tez mialam podobne problemy ale ja to od razu pisalam do wrozki Luny na https://centrum-ezoteryczne.pl/ pomogla wsparla mnie wiec polecam

Gość Gosc MaWa

Jeśli chodzi o podejście psychiczne to czuję się dobrze, fizycznie też jest ok. Nie rozumiem czemu nie którzy lekarze mówią żeby zaczekac jeden cykl a nie którzy 6 cykli. 

Wszędzie gdzie czytam to po poronieniu samoistnym nie ma większych przeciwskazania z kolejnym staraniem. Jeśli miałoby się nie udać to chyba lepiej wcześniej i wtedy podjąć kolejne kroki.

Gość Gość

U mnie po dwóch porodach, po pięciu latach doszło do poronienia samoistnego. Bardzo to przeżyłam psychicznie, odłożyłam starania mimo że fizycznie było ok, nawet myślałam że to tak ma być, mam mieć dwójkę i już. Po kolejnych ponad dwóch latach zaszłam w ciążę tak trochę na żywioł, obecnie 27 tydzień.

Gość Domi

Kochana mnie lekarz pozwolił już po 2 kolejnych cyklach,ja napisałam że po 6 zaszłam bo dopiero wtedy ja byłam gotowa

Gość Ewaccccc

Kochana ja również poroniłam samoistnie. Lekarz pozwolił zacząć starania juz od kolejnego cyklu. I zaszłam w ciążę zaraz w tym pierwszym cyklu po poronieniu. Wszystko było ok. Dziś córka ma 5 lat. Powodzenia