Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alex5612

Czy byłam zabezpieczona?

Polecane posty

Gość Alex5612

Witam, biorę tabletki antykoncepcyjne microgynon 21, jestem przy  3 opakowaniu, ogólnie tabletki biorę od ponad roku. W czasie 7 dnia przerwy między opakowaniami zbliżyłam się z partnerem, ocieralam się o jego członka, który był w prezerwatywie (było to delikatne i trwało krótko). Czy w tym 7 dniu byłam zabezpieczona? Nigdy nie doszło pomiędzy nami do pelnego stosunku. Dodam że następnego dnia czyli 8 dnia zazylam pierwszą tabletke z nowego opakowania. Czy istnieje ryzyko ciąży? 

Gość Jat

Sorry ale jeżeli ocierałaś się o członka w prezerwatywie to jak mogło dojść do zapłodnienia???? 

Gość aaa

A jak twoim zdaniem miałaś zajść w ciążę?

Gość Alex5612

Dziękuję. 

A ja mam jedno pytanie? Po co bierzesz tabletki? Tak dla fun'u trujesz organizm, skoro i tak uzywacie gumy itp.? I nie dochodzi do pełnego stosunku?

Gość Alex5612

Nie dla fan'u, po prostu lekarz mi je przepisał, bo miałam baaardzo bolesny i nieregularny okres... Więc je biorę i wiem że może zadalam głupie pytanie ale chciałam się tylko dowiedzieć czy podczas przerwy takze tabletki mnie chronią. 

Chyba jesteś jeszcze bardzo młodziutka, jesli kolejny raz pójdziesz po recepte do gina, spokojnie z nim usiąść i niech wytłumaczy Ci jak funkcjonują tabletki anty, powiedz mu, że zaczelas wspolzycie seksualne i że oprócz środka na bolesny okres- chcesz, zeby tez chroniły przed ciążą- być może zasugeruje Ci inne tabletki. 

Gość Alex5612

To już są moje drugie w ciągu roku, kiedyś brałam inne ale źle na mnie działały. Te są okej póki co. Fakt jestem jeszcze młoda i ze współżycie mam mało doświadczenia i panikuje w takich sytuacjach, bo zaraz potem doszukuje się jakichś objawów. 

Dziękuję Ci za odpowiedzi ☺️

Gość Spokojnie

Nie jesteś w ciąży ...żeby być musiałby nie mieć prezerwatywy...i włożyć ci;) także spokojnie.