Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pola

Brak serduszka

Polecane posty

Gość Pola

Mam pytanko, jestem w ciazy, w poniedzialek podczas usg (9+4) lekarz stwierdzil, ze nie widzi czynnosci serca, choc w 6+1 serce bylo, nie ma nowego sprzetu wiec nie mogl puscic serca do posuchania. Twierdzi, ze musze isc zrobic kolejne usg na nowszym sprzecie, mam szpital na czwartek, skierowanie na usg i na ewentualny zabieg jesli potwierdzi sie martwa ciaza. Kilka osob twierdzi,ze usg moglo nie wychwycic serca, choc ja wiem, ze jak nie ma to nie ma i juz. Czy ktoras miala taka sytuacje i skonczylo wszystko sie dobrze?

Gość aaa

A jak wymiary z usg zgadzają się z wiekiem ciąży?

A wcześniej usg gdzie robiłaś? Na tym samym sprzęcie?

Gość Pola

Na tym samym sprzecie, ciaza od poczatku jest mlodsza o tydzien, lekarz zrobil trzy wymiary: 8+1, 8+3, 8+6 i stwierdzil, ze serce musialo przestac bic kilka dni przed tym usg, objawy nadal mam silne, nic nie ustapily.

Gość Domi

Niestety objawy pomimo że serduszko przestało bic w 8 tygodniu to towarzyszyły mi jeszcze 3 dni do zabiegu, później jak ręką odjął,teraz jestem już mamą 2 latka z kolejnej ciąży  i w 26 tygodniu ciąży ,glowa do góry jeśli nawet potwierdzi się najgorsze

Gość Pola

Nie wierze w cud, ale tyle osob probuje mnie pocieszac, wiem co w szpitalu uslysze. Ale rozne historie sie slyszalo. Mam juz synka wiec mam dla kogo zyc.

Gość Domi

Autorko niestety tak bywa każda z moich znajomych miała niepowodzenie nawet moja lekarka mnie pocieszała mówiąc że i jej sprzed laty to się przytrafiło,oglądałam ostatnio reportaż że to są zmutowane komórki i lepiej ,że takie dziecko się nie urodzi ,bo natura sama je odrzuci, czasem może być przyczyną słabe nasienie mężczyzny w danym okresie albo coś u kobiety,tego nikt nie przewidzi,ale nie poddawaj się i próbujcie ,ja za pół roku psychicznie doszłam do siebie i się udało

Gość Pola

Dziekuje za dobre slowo dziewczyny 🙂

Gość Gosc gosc

Napisz czy czujesz jakiekolwiek ruchy dziecka ?

Gość Pola
3 minuty temu, Gość Gosc gosc napisał:

Napisz czy czujesz jakiekolwiek ruchy dziecka ?

Za wczesna ciaza by czuc, to 9 tydzien

Gość Gosc gosc

Ja czulam ruchy juz w 8 tyg :) 

moze lekarz nie wychwycił bicia serduszka :) ciaza bardzo wczesna wiec moze dlatego 

Gość Pola
3 minuty temu, Gość Gosc gosc napisał:

Ja czulam ruchy juz w 8 tyg 🙂

moze lekarz nie wychwycił bicia serduszka 🙂 ciaza bardzo wczesna wiec moze dlatego 

W 6 tygodniu wychwycil wiec tu stwierdzil, ze serce juz nie bije.

Gość Gosc gosc

Gdyby umarlo to byś to odczuła , cialo wysyla rozne sygnały a i my mamy intuicje by wyczuc ze cos nie tak , masz takie odczucie ze umarlo ?

Gość Gramofon
17 minut temu, Gość Gosc gosc napisał:

Ja czulam ruchy juz w 8 tyg 🙂

moze lekarz nie wychwycił bicia serduszka 🙂 ciaza bardzo wczesna wiec moze dlatego 

Haha czego ruchy? Chyba jelit 

Gość Pola
1 godzinę temu, Gość Gosc gosc napisał:

Gdyby umarlo to byś to odczuła , cialo wysyla rozne sygnały a i my mamy intuicje by wyczuc ze cos nie tak , masz takie odczucie ze umarlo ?

Nie, nic nie czuje szczerze mowiac, szlam do lekarza z dobrymi przeczuciami.

Gość Sylwia

Ja miałam podobnie, w 6 tugodniu było serduszko, a za 2 tygodnia już nie. Na drugi dzień potwierdził, na lepszym sprzęcie.

Gość Sylwia

A i tydzien temu już podejrzewałam, że coś jest nie tak. Ustał ból piersi, zaczęły nawet robić się mniejsze, nie bolał mnie juz brzuch i ogólnie zaczęłam czuć się bardzo dobrze fizycznie.

Gość sss

Niestety ale objawy ciążowe czy brak przeczuć nie gwarantują że wszystko jest ok. 

Gość Malwina34

Ja to przechodziłam przed świętami, w środę pojechałam na usg, byłam przekonana, że wrócę ze zdjęciami z usg i wieczorem z mężem sobie obejrzymy, a doktor mi mówi, że serce już nie bije. Szok. 9 tydzień. 2 dni przed wigilia miałam zabieg łyżeczkowania. Doktor powiedział, że tu nie ma na co czekać bo już widzi obrzęk na macicy, że już z tydzień jego zdaniem tak chodzę. Było mi ciężko, ale jest lepiej. Mam 2 synów, muszę dla nich być silna. Ty też dasz radę. Jeśli miało się to stać, to lepiej teraz niż za pół roku np. Dopiero byłoby Ci strasznie ciężko