Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gisc

Dziwnie sie w czuje w swoim domu mieszkam z matka

Polecane posty

Gość gisc

Chodzi o to ze nigdy sobie nie pozwalam w tym domu na jakies slodkie lenistwo zawsze wszytsko ukladam do pionu. Wiecie wylegiwanie sie w lozeczki do 11 to dla mnie abstrakcja. Dopieto jak wszystko jest poprane uporzadkowane czuje ze jest normlanie a to normalne nie hest bo jestem wtedy bardzo obciazona. Z moja matka to nie mamy relacji praktycznie zadnycj w ogole mnie nie wolno nic powiedziec nie po jej mysli bo sa klotnie i bijatyki. Tak szarpiemy sie bijemy . Jak nie pracowalam to potrafila mnie o to doprowadzic do takiego stanu ze mialam mysli samobojcze i trafilam do psychiaktryka. Boje sie jej w tym sensie ze boje sie jej cokolwiek powiedziec bo wiem ile kosztuje mnie potem jej nieznana reakcja . Czy to wszystko jest normalne ? Tak jest od lat. Mam 31.

Gość gość
1 minutę temu, Miły napisał:

Kurde lipa straszna 

straszne prawda a ja tak zyje od lat. Do psychologa czy psychiatry nie pojde bo sie boje.

Gość Vvbb

Faceta se znajdź.

Nie masz czego się bać przestań wiele osób chodzi na porady terapie do psychologa 

Gość gość
Przed chwilą, Miły napisał:

Nie masz czego się bać przestań wiele osób chodzi na porady terapie do psychologa 

to ona powinna isc nie ja. A jezeli ja bym chciala ja zmusic do tego aby poszla do psychiatry to obie bedziemy lezec na cmentarzu.

Zapewne jesteś śliczną kobietą która potrzebuje jakiegoś uczucia znajdź sobie kogoś 

Gość gość
2 minuty temu, Miły napisał:

Zapewne jesteś śliczną kobietą która potrzebuje jakiegoś uczucia znajdź sobie kogoś 

Czy sliczna to nie wiem ale mysle o tym. To prawda ze brakuje mi kogos.

Gość Hey

Jak pracujesz wynajmij choćby pokój i wyprowadz się. Masz 31lat nie 16.

Gość gość
3 godziny temu, Gość Hey napisał:

Jak pracujesz wynajmij choćby pokój i wyprowadz się. Masz 31lat nie 16.

i co mam zyc jak jakas bezdomna ? w pracy zle w domu zle i jeszcze na wynajmie za 2 tysiace za miesiac ? wegetowac bo otoczenie chore. To juz lepiej wyjsc z tego otoczenia i szukam pracy jak najdalej

Gość Hey
8 minut temu, Gość gość napisał:

i co mam zyc jak jakas bezdomna ? w pracy zle w domu zle i jeszcze na wynajmie za 2 tysiace za miesiac ? wegetowac bo otoczenie chore. To juz lepiej wyjsc z tego otoczenia i szukam pracy jak najdalej

Pokój nie kosztuje 2 tys. Miesięcznie. Słuchaj nie masz dzieci (bo to zawsze dodatkowe obowiązki, trzeba dostosować pracę, mieć odpowiednie warunki ) więc możesz podjąć pracę jaka chcesz bo masz czas. Jak jesteś sama na początek pokój a później jak się odbijesz nawet mieszkanie. I nikt noe mówi że w swoim mieście poszukaj gdzie chcesz jak znajdziesz pracę to później kąt własny i tyle. Chcesz na facecie zerowac? Czy u mamy z którą się nie  dogadujesz do końca dni żyć, bo tak wygodniej i się boisz samodzielności ? Masz kobieto 31lat a zachowujesz jak 16letnia dziewczynka co ja mama źle traktuje. Chciałaś rady to dostałaś. Ale pewnie Ty jesteś człowiekiem co każda radę neguje bo woli po prostu narzekać jak to mu źle, ale zrobić jiz coś z tym to nie. Bo strach, stagnacja? 

po pierwsze, to dorosłe osoby usamodzielniają się, co oznacza, że są samowystarczalne - pracują, zarabiają i mieszkają oddzielnie od swoich rodziców

a wtedy po drugie - nie mają takich problemów, jak baba-dzidzia-autorka

Gość kasia
12 minut temu, Gość Hey napisał:

Pokój nie kosztuje 2 tys. Miesięcznie. Słuchaj nie masz dzieci (bo to zawsze dodatkowe obowiązki, trzeba dostosować pracę, mieć odpowiednie warunki ) więc możesz podjąć pracę jaka chcesz bo masz czas. Jak jesteś sama na początek pokój a później jak się odbijesz nawet mieszkanie. I nikt noe mówi że w swoim mieście poszukaj gdzie chcesz jak znajdziesz pracę to później kąt własny i tyle. Chcesz na facecie zerowac? Czy u mamy z którą się nie  dogadujesz do końca dni żyć, bo tak wygodniej i się boisz samodzielności ? Masz kobieto 31lat a zachowujesz jak 16letnia dziewczynka co ja mama źle traktuje. Chciałaś rady to dostałaś. Ale pewnie Ty jesteś człowiekiem co każda radę neguje bo woli po prostu narzekać jak to mu źle, ale zrobić jiz coś z tym to nie. Bo strach, stagnacja? 

od ...ow rad nie potrzebuje takze wypraszam sobie . Idz ustawiaj gdzie indziej kogos innego 🙂

Gość kasia
6 minut temu, Ewa333333 napisał:

po pierwsze, to dorosłe osoby usamodzielniają się, co oznacza, że są samowystarczalne - pracują, zarabiają i mieszkają oddzielnie od swoich rodziców

a wtedy po drugie - nie mają takich problemów, jak baba-dzidzia-autorka

wypierdalaj z tego watku pokrako !

Gość Ggg

Wyprowadź się i zacznij swoje życie jak Ci nie pasuje mieszkanie z mamą a nie się skarżysz w internecie. Proste chyba. Ja w Twoim wieku od 5 lat nie mieszkałam z rodzicami.

Gość merce

Będąc w tej sytuacji przez nstp. rok , dwa , pięć nic się nie zmieni. Tylko coraz bardziej utrwalisz w sobie postawe ofiary. Bo nią jesteś skoro wolisz reprymendy w tym wieku niż chleb z masłem zjedzony choćby i na kolanie  w wynajmowanym pokoju. Podświadomie myślisz że ci się należy mieszkanie u mamy i szkoda z tego zrezygnować. Bo mogło by być tak miło...Ale nie będzie. Matka nie zrozumie Cię nigdy, to nie ten typ -nie będzie Ci schlebiać bylebyś z nią była. Jesteś na jej warunkach. Jednym słowem zatracasz się dziewczyno. Nie masz obowiązku z nią mieszkać wbij sobie to do głowy. Każda minuta w tym domu, umniejsza Twoje poczucie że masz wpływ na to : co robisz, co myślisz, jak robisz itd. Z każdym dniem jest coraz gorzej, Twoje możliwości maleją.!! Slogany typu poczucie własnej wartości, pewności siebie tak naprawdę dotyczą tego na co masz WPŁYW!!! A na to co się w domu dzieje - nie masz. I nawet jak wszystko wypierzesz, picuś glancuś, rano przyjdzie to samo. Może sie okazać że wręcz przeciwnie, jesteś silną kobietą. Nigdy nie pomyślałaś w ten sposób?? Dbasz o dom jak należy, opiekujesz się matką-wariatką, pracujesz zarabiasz, to mało??Księżniczki tego nie potrafią. Jesteś GIT. 

Gość gość

znajdz prace wyprowadz sie wyszczekana autorko 

masz poziom patologiczny

Gość gość

Do wszystkich ...ek ktore tu przyszly szczekac wypad z tego watku nikt was nie prosil o wasze durne wypociny wsadzcie se je do tylka ...ki wynoccha idzcie szczekac gdzie indziej

Gość mokebe dla polka

to przez kapitalizm

Gość Jestem kobieta
11 godzin temu, Gość gość napisał:

Do wszystkich ...ek ktore tu przyszly szczekac wypad z tego watku nikt was nie prosil o wasze durne wypociny wsadzcie se je do tylka ...ki wynoccha idzcie szczekac gdzie indziej

To na co Kasiu liczyłas? Oj oj jaka Ty jesteś bidulka ta mama niedobra,masz nerwice(wiele osób ja ma) . No naprawdę sytuacja bez wyjścia. 

A tak serio bijecie się z matką (masz 31lat) , tutaj operujesz rynsztokowym słownictwem więc szkoda się udzielać w takiej dyskusji masz absolutna rację. Każdy dorosły  człowiek w takim wypadku idzie do psychiatry, jak ma pracę to ogarnia lokum wyprowadza się i zaczyna żyć spokojnie! Ale Ty chcesz jedynie żeby się ktoś nad Tobą pouzalal. 

A może to prowokacja 😂ferie się zaczely 😂

Gość Kicia
2 godziny temu, Gość Jestem kobieta napisał:

To na co Kasiu liczyłas? Oj oj jaka Ty jesteś bidulka ta mama niedobra,masz nerwice(wiele osób ja ma) . No naprawdę sytuacja bez wyjścia. 

A tak serio bijecie się z matką (masz 31lat) , tutaj operujesz rynsztokowym słownictwem więc szkoda się udzielać w takiej dyskusji masz absolutna rację. Każdy dorosły  człowiek w takim wypadku idzie do psychiatry, jak ma pracę to ogarnia lokum wyprowadza się i zaczyna żyć spokojnie! Ale Ty chcesz jedynie żeby się ktoś nad Tobą pouzalal. 

A może to prowokacja 😂ferie się zaczely 😂

Widac ze tu wiekszosc to jakies glupki i ...e. Plujesz takiemu w ryj a on udaje ze deszcz pada 😄 Dlatego mendy jestescie nikim i pluje wam w ryje. Nie interesuje mnie wasze zdanie tak ciezko to pojac ? Druga sprawa to taka ze moze sa tu normalne osoby ktore potrafia sie normalnie wypowiedziec.