Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kama

L4 ciążowe pytanie

Polecane posty

Gość Kama

Jestem w 5 miesiącu ciąży chodzę prywatnie do ginekologa i dostałam od niego tydzień temu zwolnienie. Równolegle chodzę także do ginekologa na NFZ l.

Czy w związku z tym lekarz na NFZ widzi że jestem na L4 ciążowym czy ma do tego wgląd? 

Gość ghh

a po co chodzisz do dwóch ginekologów?

Gość Kama

Mój gin na NFZ nie ma  siebie sprzętu do USG więc muszę chodzić dodatkowo prywatnie. 

Gość Gość

Jak ginekolog może nie miec Usg?

Gość Kama

Normalnie nie ma, daje mi skierowanie do wykonania w innej placówce. 

Ale przecież pytanie nie tyczy tego czy ma ten sprzęt czy nie ma.

Tylko czy  on u siebie w systemie widzi że jestem już na L4? 

Gość Gosc

To po co ci ten na nfz?

Gość Azz

A jakie to ma znaczenie? Przecież dwóch chorobowych nie weźmiesz.

A na logikę to skoro ZUS widzi chorobowe, pracodawca też widzi to i lekarz ma o tym wiedzę właśnie po to żeby nie wystawił kolejnego chorobowego.

Gość Kama

Tak z ciekawości pytam, czy on po prostu widzi u siebie, że jestem na tym zwolnieniu już od 5 miesiąca, to znaczy od 24 tygodnia ciąży. A tak naprawdę nie pytałabym, gdyby sam na ostatniej wizycie mi tego L4 nie zaproponował i wtedy się zdziwiłam bo właściwie od tygodnia już na nim jestem i zastanawiam się czy on celowo to zaproponował. 

A chodzić na NFZ mam zamiar do samego końca, ponieważ mam kontakt z doskonałą położną i na tym najbardziej mi zależy. Zresztą każdej kobiecie to przysługuje, więc nie widzę w czym problem?

Chodzę do ginekologa również prywatnie bo tam mam wykonywane USG na dobrym urządzeniu którego ten ginekolog nie posiada. Czy macie z tym jakiś problem? 

Gość Kama

UoTak z ciekawości pytam, czy on po prostu widzi u siebie, że jestem na tym zwolnieniu już od 5 miesiąca, to znaczy od 24 tygodnia ciąży. A tak naprawdę nie pytałabym, gdyby sam na ostatniej wizycie mi tego L4 nie zaproponował i wtedy się zdziwiłam bo właściwie od tygodnia już na nim jestem i zastanawiam się czy on celowo to zaproponował. 

A chodzić na NFZ mam zamiar do samego końca, ponieważ mam kontakt z doskonałą położną i na tym najbardziej mi zależy. Zresztą każdej kobiecie to przysługuje, więc nie widzę w czym problem?

Chodzę do ginekologa również prywatnie bo tam mam wykonywane USG na dobrym urządzeniu którego ten ginekolog nie posiada. Czy macie z tym jakiś problem? 

Gość Gość

Jprd do dwóch lekarzy jednocześnie chodzić. No jasne ze on widział ze masz chorobowe i cię załadował,był ciekawy co powiesz.

Gość Cb56

Tak, widzi,bo lekarze mają dostęp do takich danych. Nie widzę problemu w chodzeniu do dwóch lekarzy - ja w pierwszej ciąży bezgranicznie ufałam jednemu, nie konsultowałam się z innym, on zaniedbał sprawę i w efekcie wylądowałam w szpitalu z ciężkim zatruciem ciążowym. 

Gość Absd bbb

Nieprawda.

Nieopowiadajcie głupot. Sama pracuję przy komputerze w przychodni i  wiem jak to wygląda. A mianowicie, Jeżeli lekarz nie wejdzie w odpowiedni panel to nie widzi tego z góry. 

Gość Gość

Lekarz musi wejść w program do wystawiania zwolnień i wpisać twój PESEL,  żeby o tym wiedział.  Pewnie zaproponował,  bo to już 24tc.