Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka

Jak ustatkować znajomość bo burzliwym początku?

Polecane posty

Gość Olka

Hej! Ostatnio poznałam nową osobę w pracy, zadziwiająco dobrze się dogadywaliśmy i bardzo się z tego cieszyłam, nie mam wielu znajomych w nowym dziale. Parę razy w żartach gdzieś mnie zapraszał. Jestem zaręczona i nie mam zamiaru tego zmieniać. W końcu ten "znajomy" przyjechał do mnie wtedy wszystko się zepsuło - byłam stanowcza (uprzedził mnie o wizycie w ostatniej chwili i odmowilam), ale zupełnie kulturalna i poinformowałam, że nie podoba mi się takie zachowanie, bo jestem w związku. Poprosiłam, żebyśmy wrócili do stanu poprzedniego. Zgodził się. Teraz jest zupełnie inaczej, jest wobec mnie wręcz niemiły. Rozumiem sytuację, potrafię postawić się w sytuacji drugiej osoby - z tym, że chciałabym móc po prostu się z nim... znajomić. Bardzo go lubiłam. Być może ma ktoś dobrą radę, jak trochę się uniżyć i dać drugiej osobie potrzebną przewagę mentalną bez insynuowania romantycznej znajomości?

Mam nadzieję, że ktoś zrozumie ten wywód, pozdrawiam. 🙂

Gość liska8888

uniżyć?

Gość klara

Ta osoba już nie chce z Tobą znajomości, najwyraźniej okazała to zbyt mało wyraźnie? Po prostu się odczep.

Jak ci dobrze w obecnym związku to po prostu nie baw się w "ustatkowywanie znajomości". Niech sobie będzie niemiły.

Gość druga 29

Jak wyżej, musisz poszukać sobie nowych znajomości. Skoro ktoś nie chce mieć kontaktu i mówi to w kulturalny sposób ty też zachowaj się kulturalnie i daj temu komuś spokój.

Gość Bhgfytu

Cieszyłas się się jak w żartach zapraszał i chiacialabys dalej. Widać związek co nie wystarcza i jakaś noedoeartosciowana jesteś. Musiałaś wyraźnie chcieć żeby do ciebie przyjechał i na coś liczył.