Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maxwell

Szusz

Polecane posty

Gość Maxwell

Szusz

Gość Gość

Puste życie. Dopadła nas gonitwa za dobrami materialnymi. Zachłyśnięli się niektórzy kasą i padło na głowę. Ludzie czy naprawdę najważniejsza jest torebka za parę tysięcy zlotych, dresik za blisko tysiąc, kosmetyki za setki złotych... Czy to określa wartość człowieka? Razi mnie to wystawianie swojej prywatności na pokaz. Wszystko na sprzedaż! Nie może dziwić później krytyka. Wystarczy prześledzić historie życia bardzo zamożnych ludzi, jak skończyli. Dopadła ich pustka bezwartościowej egzystencji, depresje, narkotyki... Niejedno w życiu widziałam i przeżyłam, za jakiś czas pan lew odejdzie do innej, młodszej, ładniejszej, która urodzi mu "następcę". Nie wierzę, że jego rodzice nie będą naciskać na niego w sprawie wnuków. Coś mi się wydaje, że jemu na razie wygodnie. Na razie... Wiodą puste życie. Co po was zostanie? Kupa przedmiotów, szmat, dupereli. Pustka, totalna pustka. Jakie będą ich losy jak przyjdzie choroba? Egoizm poprzeplatany snobizmem. Wiele takich kobiet skoncentrowanych wyłącznie na sobie widziałam. Nie życzę tej pani źle, ale dopadnie ją wcześniej czy później starość, problemy i samotność. Jedynym sposobem pocieszenia będzie kolejna "metka"?

Gość zyta

Też się trochę dziwię że mając w pobliżu rodzinę, któr mogłaby ich wesprzeć, nie starają się o jedno dziecko. Obserwowałam w filmach jak dbają o zwierzaki i na serio byliby z nich swietni rodzice. Nikt im nie  każe rodzić kilkoro dzieci, ale widać że im brakuje małego potomka ( mnogość zakupow puste przestrzenie). Wtedy ich wycieczki nabrałyby więcej szczęścia i radości a i mogliby opiekować się też swoim małym szkrabem.  Weronika będzie za pare lat po 40tce to będzie już ciężko cokolwiek z tym zmienić. Jedynie adopcja.

Gość Gosc

Przecież nie każda kobieta musi mieć dziecko.. Podróże z dzieckiem nie są wcale fajniejsze.. Zawsze musisz się kimś opiekować. Nie wciskajmy macierzyństwa na siłę. Ja się cieszę że nie mam dziecka bo dla mnie byłby to tylko problem. Wolę być wolna a nie uwięziona przy dziecku. 

Gość Maryla

Dla małżeństwa dziecko jest ogromnym szczęściem żeby tego doznać trzeba go mieć. Nie można czekać z macierzynstwem do czterdziestki bo można się minąć z celem. Polak mądry po fakcie i nie wierzę w takie stwierdzenia że dziecko dla odpowiedzialnych ludzi jest ciężarem jeżeli już to bardzo,,,, wdzięczny ciezar,,, 

Gość Gosc

Jeżeli do spełnienia Twoim zdaniem potrzebne jest dziecko to Ci współczuję i to bardzo. Miliony małżeństw jest szczęśliwych bez dziecka. Jeżeli ktoś chce je mieć to ok, jest ogromnym szczęściem. Ale ja czuję się ogromnie szczęśliwa że go nie mam. To jest odpowiedzialna decyzja. Nie odmówie sobie zrezygnowania z hobby i podróży. A w moim wypadku podróżowanie z dzieckiem nie jest możliwe. Piętnowanie szusz za to że nie ma dziecka jest śmieszne i dziwić się że żyjemy w tak zacofanym kraju..

Gość ZOzo

Różnie w życiu się układa znam ludzi którzy zostali rodzicami w okolicach 40tki lub tuż po i też się bardzo cieszą. To kwestia podejścia. No i jesli ludzie prowadzili wczesniej w miare higieniczny tryb zycia dają radę fizycznie. Pozdrawiam

Gość Kasjopeja
23 godziny temu, Gość Maryla napisał:

Dla małżeństwa dziecko jest ogromnym szczęściem żeby tego doznać trzeba go mieć. Nie można czekać z macierzynstwem do czterdziestki bo można się minąć z celem. Polak mądry po fakcie i nie wierzę w takie stwierdzenia że dziecko dla odpowiedzialnych ludzi jest ciężarem jeżeli już to bardzo,,,, wdzięczny ciezar,,, 

A jak już będziemy mieli to dziecko i okaże się, że nie jest dla nas "ogromnym szczęściem" to gdzie możemy je zwrócić??

Gość Gosc

To ja zycze powidzenia jak bd mieli 70 lat i nawet nie bd im kto mial chusteczki podac albo pomoc na starosc.

Gość aaaa

wspolczuje jej psu, ze musi chodzic ciagle w tych sztucznych ...ch. Psy sie czesze, a nie przebiera

Gość Gość
Dnia 15.02.2019 o 11:36, Gość Gość napisał:

Puste życie. Dopadła nas gonitwa za dobrami materialnymi. Zachłyśnięli się niektórzy kasą i padło na głowę. Ludzie czy naprawdę najważniejsza jest torebka za parę tysięcy zlotych, dresik za blisko tysiąc, kosmetyki za setki złotych... Czy to określa wartość człowieka? Razi mnie to wystawianie swojej prywatności na pokaz. Wszystko na sprzedaż! Nie może dziwić później krytyka. Wystarczy prześledzić historie życia bardzo zamożnych ludzi, jak skończyli. Dopadła ich pustka bezwartościowej egzystencji, depresje, narkotyki... Niejedno w życiu widziałam i przeżyłam, za jakiś czas pan lew odejdzie do innej, młodszej, ładniejszej, która urodzi mu "następcę". Nie wierzę, że jego rodzice nie będą naciskać na niego w sprawie wnuków. Coś mi się wydaje, że jemu na razie wygodnie. Na razie... Wiodą puste życie. Co po was zostanie? Kupa przedmiotów, szmat, dupereli. Pustka, totalna pustka. Jakie będą ich losy jak przyjdzie choroba? Egoizm poprzeplatany snobizmem. Wiele takich kobiet skoncentrowanych wyłącznie na sobie widziałam. Nie życzę tej pani źle, ale dopadnie ją wcześniej czy później starość, problemy i samotność. Jedynym sposobem pocieszenia będzie kolejna "metka"?

Jak ich dopadnie choroba to będą mieli kasę się leczyć. Tylko pozazdrościć. Dziecko nie powinno być celem samo w sobie bo jest obciążone poczuciem winy. Ma prawo wyjechać na koniec świata i nie opiekować się rodzicami. Dzieci wychowujemy dla świata. Biedne są twoje bo muszą podać szklankę wody. To jest egoizm dopiero. 

Gość Gość
Dnia 3.04.2019 o 19:00, Gość Maryla napisał:

Dnia 19.03.2019 o 12:07, Gość zyta napisał:

Też się trochę dziwię że mając w pobliżu rodzinę, któr mogłaby ich wesprzeć, nie starają się o jedno dziecko. Obserwowałam w filmach jak dbają o zwierzaki i na serio byliby z nich swietni rodzice. Nikt im nie  każe rodzić kilkoro dzieci, ale widać że im brakuje małego potomka ( mnogość zakupow puste przestrzenie). Wtedy ich wycieczki nabrałyby więcej szczęścia i radości a i mogliby opiekować się też swoim małym szkrabem.  Weronika będzie za pare lat po 40tce to będzie już ciężko cokolwiek z tym zmienić. Jedynie adopcja.

A może ona mimo tego że ma dobre serce uważa że nie nadaje się na matkę. Może ma jakiś problem ze sobą jak została wychowana czy coś i boi się że popełni te same błędy. Może nie widzi się w roli dobrej matki a nie jest egoistka i nie chce żeby jej dziecko było nieszczęśliwe. 

Gość Gość
Dnia 17.04.2019 o 22:49, Gość Gosc napisał:

To ja zycze powidzenia jak bd mieli 70 lat i nawet nie bd im kto mial chusteczki podac albo pomoc na starosc.

Dzieci nie pomagają na starość nie wiem skąd ten stereotyp. Chyba że w Ameryce Południowej 

Gość Gość

Czy Szusz już nie pije czy mi się wydaje tylko? Nie chodzi o lampkę wina w knajpie ale o takie w domu jak kiedyś 

Gość Www
15 godzin temu, Gość Gość napisał:

Czy Szusz już nie pije czy mi się wydaje tylko? Nie chodzi o lampkę wina w knajpie ale o takie w domu jak kiedyś 

Ona pije coś w prawie każdym vlogu. Pizza i alkohol na przemian 

Gość Www

Ona wygląda dokładnie jak to, co spożywa. Tłuste i rozlazłe XD

Szkoda mi tylko tego psa, którego jak zabawkę ubiera w sztuczny materiał i chodzi tak dzień i noc. I jeszcze go faszeruje jakimś syfem z Lidla.... litości. Sobie to kupuje szanelki a psu kabanosy które mają więcej chemii i wypełniaczy niż jej usta.

Gość Gość
Dnia 25.04.2019 o 22:36, Gość Gość napisał:

Jak ich dopadnie choroba to będą mieli kasę się leczyć. Tylko pozazdrościć. Dziecko nie powinno być celem samo w sobie bo jest obciążone poczuciem winy. Ma prawo wyjechać na koniec świata i nie opiekować się rodzicami. Dzieci wychowujemy dla świata. Biedne są twoje bo muszą podać szklankę wody. To jest egoizm dopiero. 

Nie o to chodzi czy mają dzieci, czy nie! Problem widzę w pustym, egoistycznym, snobistycznym życiu. Przykładanie zbytniej wagi do metek, cen uważam, za głupotę. Czy naprawdę wartość człowieka określa ilość markowych przedmiotów?

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Nie o to chodzi czy mają dzieci, czy nie! Problem widzę w pustym, egoistycznym, snobistycznym życiu. Przykładanie zbytniej wagi do metek, cen uważam, za głupotę. Czy naprawdę wartość człowieka określa ilość markowych przedmiotów?

akurat markowe rzeczy zdarzaja sie lepsze gatunkowo, tylko co ona ma  tymi logami, przeciez to wstyd 40 latce chodzic oklejonej logami a na to jeszcze broszke z logiem :D

Gość Vvv

Snobizm, konsumpcjonizm, pustka duchowa...

Różnica między posiadaniem, a życiem jest taka, że życie jest jedyną rzeczą, której nie możesz kupić za pieniądze.

Gość Gosciowa

Lubiłam Dziś z i czasem w sumie mądrze gada ale niestety wszystko co pokazuje jest po za moim zasięgiem. Wiem to nie jej wina. Czasem miło popatrzeć na te markowe rzeczy ale jednak pomimo wszystko jest to męczące że kiedyś miała rz3czy i droższe i tańsze A teraz już wszystko idzie w drozyzne. Ok rozumiem kto bogatemu zabroni. A niech sobie kupuje i się tym wszystkim cieszy. Mam nadzieję że nie zmieni się w sam plastik.

Gość

nie am obowiazku posiadania dzieci, ja dzieci nie lubie,s zczegolnie malych wrzeszczacych bachorow i zebym lba nie ukrecila, to nie planuje sie rozmnazac

alboadoptowac takei starsze, co nie drze ryja non stop

u szusz dalej telezakupy mango?

Gość
Dnia 29.04.2019 o 10:20, Gość gosc napisał:

akurat markowe rzeczy zdarzaja sie lepsze gatunkowo, tylko co ona ma  tymi logami, przeciez to wstyd 40 latce chodzic oklejonej logami a na to jeszcze broszke z logiem 😄

szusz nie ma 40 lat. ale rozwalila  mnei kiedys  jebitna broszka chanel z krysztalami na czarnym goolfie

jeszcze na czole brakowalo

i strasznie mlaska

Gość GośćGość
Dnia 17.05.2019 o 16:46, bazienka napisał:

nie am obowiazku posiadania dzieci, ja dzieci nie lubie,s zczegolnie malych wrzeszczacych bachorow i zebym lba nie ukrecila, to nie planuje sie rozmnazac

alboadoptowac takei starsze, co nie drze ryja non stop

u szusz dalej telezakupy mango?

Nudne jesteście z tymi dziećmi, tak piszą tylko matki co niby dzieci to radość a tak naprawdę zazdroszczą tym co nie mają, jakoś Grażyna Torbicka ma się dobrze i nie ma dzieci 🙂

Gość Jam

Co Wy z tymi dziećmi. Niech sobie ma kto chce. Szusz odsubskrybowałam, bo mnie jej pustoglowie zaczęło irytować. Zauważyłam, że tracę czas słuchając o niczym.ona nie ma.nic do powiedzenia na żaden temat. Pizza, zakupy i zaproszenie włosów. Głupota wyziera z każdej strony.

Gość Gość
Dnia 17.05.2019 o 16:46, bazienka napisał:

szusz nie ma 40 lat. ale rozwalila  mnei kiedys  jebitna broszka chanel z krysztalami na czarnym goolfie

jeszcze na czole brakowalo

i strasznie mlaska

Metkomania! Zgadzam się z Tobą! Irytujące jest też ciągłe poprawianie tych trzech włosów na krzyż i wywijanie sztucznymi pazurami. Jest bardzo irytująca!

Gość Edzia
Dnia 17.04.2019 o 21:49, Gość Gosc napisał:

A ja znam ludzi, ktorzy maja dzieci a i tak sa bardzo samotni bo dzieci za granica i wpadaja do rodzicow raz na 2 lata albo wcale

Gość Gość
Dnia 25.04.2019 o 22:36, Gość Gość napisał:

Masz zupełną rację, dzieci mają prawo do swojego życia.

Gość gość

Wpadlam ostatnio na stary blog szusz i doszlam do wniosku, że w ciągu trzech lat postarzała się o dziesięć.. Te siwe włosy i czerwona szminka wyglądają strasznie. Na starych blogach z Helu wyglądala sto razy lepiej. A najnowsze zdjęcia z Włoch na insta utwierdziły mnie w tym przekonaniu, mam wrazenie ze jej ciało zrobiło się strasznie "rzadkie", zero sprężystości, no i mimo tony pielęgnacji twarz tez nie najlepiej ostatnio wygląda. Nie wiem, czy to przez to, ze pofologowala sobie z jedzeniem, czy jednak chłodny blond, który każdego postarza..

Gość gość

Tam, gdzie jest napisane blog miało być vlog, sorki za autokorektę

Gość Gość

Czy jest jeszcze gdzieś aktualny temat  na kafe o Siwej? Bo skasowali łódzką siwiznę i potem pojawił się jakiś ... na ogólnym forum i zaśmiecił kilka dni goownem!