Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greeeee

Uzależnienie od hazardu pomoc

Polecane posty

Gość greeeee

Szukam pomocy. Mój mąż jest uzależniony od hazardu, jest coraz gorzej mimo, że zapewnia mnie , że nigdy wiecej, że nic sie nie dzieje, ze nie bedzie grać i nas ranic. Chce mu pomóc ale nie wiem jak. Znacie miejsca, ośrodki, w których uzyskam jakąs pomoc? Pienadze nie graja roli, jego rodzice chcą za wszelką cene nam pomóc i nas z tych problemów wyciągnąć, jego wyciagnąc i wyleczyc. Oby sie tylko dało i nie było za pózno. Prosze, znacie kogos kto pomoz? Jakieś ośrodki, lekarzy? Jestem zrozpaczona....

Gość Alinnna

Zadzwoń do Tratwy. Porozmawiaj. Mnie terapeuci  stamtąd właśnie w rozmowie przekonali i tam leczył sie mój tata. Pomogło. Ale każdy ośrodek musi wybrać sam. Tak uważam, ja moge tylko podpowiedziec jak tam było. To prywatny ośrodek w Wiśle. Okresy terapii mają różne, w zalezności od potrzeb, mozna być 4 , 5, czy 8 tygodni. Chyba też dłużej. Ja znalazłam ich na facebooku, mozna z nimi porozmawiać tam na czacie, ale więcej mi dało jak zadzwoniłam i porozmawialam. Maja dużo wiedzy o uzaleznieniach lecza nie tylko z hazardu, ale w tym jak widać po moim tacie są skuteczni. Wiem, ze kazdy jest inny ale w tym wypadku podziałało https://leczenieuzaleznien.com/  wszystie informacje o tym jak wyglada terapia i ośrodek znajdziesz na tej stronie. Powodzenia

Gość hejhej

Fajnie ale tyle tygodni w ośrodku to trzeba chyba bezpłatny urlop brać? nie kazdy może sobie na to pozwolić chyba. Jak t wygląda w praktyce?

1 godzinę temu, Gość hejhej napisał:

Fajnie ale tyle tygodni w ośrodku to trzeba chyba bezpłatny urlop brać? nie kazdy może sobie na to pozwolić chyba. Jak t wygląda w praktyce?

Na L-4. Od ogólnego się dostaje.

Proponuje jednak Ośrodki Terapii Uzależnień fozowskie. Raz że darmowe, dwa i może istotniejsze że terapeuci wszyscy z uprawnieniami etc. Wstukaj PARPA  i wyskoczą ośrodki i wiele innych info. Potrzebnych

Gość Alinnna
Dnia 25.04.2019 o 00:50, Gość hejhej napisał:

L4 wystawia lekarz w ośrodku, w zakładzie pracy nikt nie bedzie wiedział że to z ośrodka uzależnień. w przypadku mojego taty nikt się nie zorientował. Jasne że to prywatny osrodek więc i  płatny więc w przeciwieństwie do tych darmowych ci pisze ktoś wyzej nie kazdy może sobie pozwolić ale plus jest jeden - nie wiem jak w tych darmowych ośrodkach, ale tu termin był od ręki prawie, tata czekał  niecałe 2 tygodnie tylko. miał więc czas na załatwienie najwazniejszych spraw i spakowanie się. nie wyobrażam sobie jakby mial czekać dłużej - pewnie by zrezygnował. Bo w uzależnieniu tak jest - przynajmniej tak było z moim tata, że jak sie zdecydował to trzeba bylo działac natychmiast, bo już 3 razy się wcześniej przymierzał ,żeby to leczyć i się rozmyślał. Ale tak jak pisałam, kazdy sam powinien wybrać ośrodek, nam ta Tratwa bardzo przypasowala no i tacie też - i mu w rezultacie pomogli. Do dzis nadal bez problemów :)