Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaaa

Moi rodzice sa przeciwni żebm wyszla za mąż. Czy maja racje?

Polecane posty

Gość Kasiaaa

Mam 25 lat i skończyłam studia prawnicze. Nie jestem pewna czy chcę robić aplikację, ale mam narzeczonego i planujemy slub w przyszłym roku.

Na tą wiadomośc moi rodzice się załali, że jest to wg nich strasznie nieodpowiedzialne bo powinnam w tym momencie skupić się na nauce, a nie zyciu osobistym, a tym bardziej wychodzeniu za mąż.
Waszym zdaniem mają rację, a to ja jestem nirozsądna?

Gość dstn2

To jest Twoje życie, słuchaj siebie i zrób tak jak ty chcesz.

Gość xyz

Mają rację. To bardzo nieodpowiedzialne w czasie nauki na aplikację myśleć o ślubie, a nawet związkach

Gość xyz

W ogóle małżenstwa i dzieci w obcenych czasach nie są dla ludzi ambitnych, ale dla prostych, niedouczonych

Gość lia

Oni mają swoją wizję twojego życia (a swoją drogą w jakim wieku mama wychodziła za mąż?), a ty swoją. To ty decydujesz o swoim życiu.

Gość ania

Prawo bez aplikacji nic nie da, jak juz te 5 lat wytrwalas na studiach, dla twojego dobra ,dobrze jest zrobic ten dodatkowy rok lub 3 w zaleznosci jaki zawod ciebie interesuje,zagwarantuje tobie poczucie niezaleznosci a to bezcenne.

Slub wydaje mi sie, ze nie ma nic do rzeczy, na studiach medycznych  ludzie sie zenia i o dziwo koncza je😉, bardziej bym sie sklaniala, ze do narzeczonego maja jakies ale.. Rodzice nie przezyja za ciebie zycia, ty podejmuj decyzje.