Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiecznyczysciec

Jak żyć z socjopatą?

Polecane posty

Nie mogę żyć z nim, ale nie mogę żyć bez niego. Półtora roku temu poznałam mężczyznę, który wywrócił moje życie do góry nogami. Zakochałam się w nim, uzależniłam od niego jak od narkotyku. Byliśmy w dziwnej, trudnej relacji. Zachowywalismy się jak para, oficjalnie nią nie będąc ze względu na różne czynniki, które mogły być problematyczne. Kochałam go bardziej niż kogokolwiek kiedykolwiek. Później znalazł dziewczynę - z dnia na dzień. Przestałam się do niego odzywać i nie mieliśmy kontaktu przez długie miesiące. W końcu go odnowiliśmy. Wszystko było dobrze, ale on znowu zaczął insynuować, że coś do mnie czuje. Niestety mieszkamy na dwóch różnych końcach kraju, co pozwala nam jedynie na rozmowy telefoniczne i bardzo sporadyczne spotkania. To była nasza najdłuższa rozmowa, najbardziej emocjonalna (szczególnie z mojej strony). Później znowu temat ucichł. Zapytałam go dlaczego to robi. Wyjaśnił mi, że ze względu na swoją przeszłość musiał wyzbyć się uczuć. On niczego nie czuje, dlatego tak często prosi mnie o to, abym opowiadała mu o swoich uczuciach. Nie wiem jak mu pomóc. Chciałabym żeby czuł na nowo, żeby kochał. Może nawet niekoniecznie mnie. Tak bardzo pragnę żeby był szczęśliwy. Jak z nim żyć? Jak z nim rozmawiać? Jak się nie wykończyć? 

Gość gość

wystarczy być psychicznie chorą 😉 

Gość gość7

Przeczytaj czym charakteryzuje się socjopatia wtedy będziesz wiedziała o co chodzi. Twój gołąbek nie jest socjopatą. Jest zwykłym frajerem. 

Gość Gość

Socjopata jest bardzo inteligentny, gdy zorientuje się, że może tobą manipulować bedzie to bez mrugnięcia okiem robił,  gdy nie jesteś w stanie mu zaimponować,  gdy nie może być z ciebie dumny, będzie wykorzystywał cie do swoich potrzeb, wracał kiedy chce i odchodził kiedy chce, jesteś dla niego tylko narzędziem do zaspokojenia jego potrzeb a nie równorzędnych partnerem.  Nie ma uczuć, wiec zachowuje sie jak analfabeta nie umiejący pisać a odwzorowujacy literki. TYLKO  będzie podporządkowany kobiecie, która uzna za lepszą od siebie, tego typu ludzie działają jak zwierzęta w stadzie, gdy nie ma silniejszego chcą przewodzić,  przed silniejszym skmlą i kładą się na plecach w akcie poddania się.

Trzeba było słuchać mądrzejszej od ciebie, gdy rok temu to tobie mówiła,  ale mózg zalał ci snobizm pławiący się w jego kasie i sławie. Wielu sądzi, że też jesteś socjopatką na podstawie twoich zachowań. Wielu, nie tylko ja.

Gość Gość
6 minut temu, Gość gość7 napisał:

Przeczytaj czym charakteryzuje się socjopatia wtedy będziesz wiedziała o co chodzi. Twój gołąbek nie jest socjopatą. Jest zwykłym frajerem. 

Frajerem,  że z nią się zadaje, ale socjopata też.