Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cxxcxxcxx

Dlaczego praca w korpo

Polecane posty

Gość cxxcxxcxx

Dlaczego  na tym forum praca w korporacji przedstawiona jest  jako coś złego ? Przecież to normalna  praca jak każda inna . 

Gość gość

prawie na wszystkich stanowiskach słabo płatna i ogłupiająca 

Gość cxxcxxcxx

Dlaczego ogłupiająca? normalna  praca.Robisz swoje i idziesz do domu . 

Gość Gość

Kafeterianki nasłuchały się legend miejskich i powtarzają dalej. Z moich obserwacji wynika, że kafeterianki znają dwa rodzaje pracy: praca za najniższą krajową u "janusza biznesu" i praca w korpo. Obie prace oczywiście są największym złem.

Gość Jedynaczka

Pracuje w korpo od 15 lat (za granca) i mam sie dobrze, pracy bym za zadne skarby swiata nie zmienila. Wszystko zgodnie z kontraktem, wszystko jest z gory zaplanowane, znam zakres swoich obowiazkow, robie co do mnie nalezy, mam rozne dodatki i przywileje, nieliczne nadliczbowki placone jak nalezy, niewielkie, ale regularne podwyzki... Wracam do domu i o pracy nie mysle, wiem ze nikt mnie nie telefonem ze snu nie wyrwie i do pracy w weekend nie bede musiala jechac. 

Wszystko zalezy od czlowieka, mnie taka spokojna i bezstresowa praca pasuje 🙂 

Gość Bibeon

Ja mam doświadczenie i z małymi polskimi firmami i zagranicznym, a od jakiegoś czasu z korpo. I powiem Wam tyle, że wszędzie są plusy i minusy. Korpo też ma zalety, ale osobiście nie mogę się przyzwyczaić do open space, poprzednio pracowałam w kameralnym biurze z jedną koleżanką w pokoju, ale z kolei wszystko było na naszych głowach, łącznie z zepsutym pisuarem i pleśniejącą ścianą w kuchni, mimo iż miałyśmy zupełnie inne obowiązki, to niestety musiałyśmy odpowiadać również za administrację. 

Gość gość 123

Kafeterianki naoglądały się ukrytej prawdy i szaleją. Kiedy leżałam na patologii ciąży to non stop te programy leciały 😄 a tam właśnie zazwyczaj akcja w korpo i zdrady, gwałty, molestowanie, złodziejstwo, podkładanie świń, oszustwo, ultra wyścig szczurów, słowem Sodoma i Gomora. Dodam, że pracuję w korpo ale się nie przyznałam tam, bo one właśnie tak trajkotały jak to w tym korpo jest i komentowały 😄 i tak właśnie wielu ludzi buduje swoje poglądy, a najlepsze jest to, że święcie w to wierzą mimo, że wiedzą, że to jest reżyserowana szmira 😄 

Gość Goscmm

Słabo płatna? A wiesz, że wg statystyk właśnie  w korpo zarabia się najlepiej.