Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość gość

Jakie miasto na studia i dlaczego wg Was?

Polecane posty

Gość Gość gość

W maju zdaje maturę. Myślę o kierunkach medycznych takich jak farmacja, analityka medyczna, bo na medycynę wysokie progi- mam wahania. Awaryjnie mam w zapasie chemię( medyczną), biotechnologię( medyczną), biochemię, chemię i toksykologie sądową, leśnictwo. Ale zależy też jak matura pójdzie. Myślę o miastach takich jak Warszawa, Łódź, Kraków, Katowice, Wrocław. W stolicy byłam parę razy i podoba mi się, pod Wawą dokładnie w okolicach pod Piasecznem mieszka kuzynka( taty siostry córka). W Łodzi dużo razy byłam, tutaj mieszka siostra, kuzynka dalsza od strony mamy, dalsza ciocia od strony mamy, mam tu znajomą starszą 4 lata co studiuje pielęgniarstwo na umedzie, taka jest jeszcze dziewczyna 3 lata starsza ode mnie( znam ją trochę ze szkoły), która tu medycynę( 2 rok, bo maturę poprawiala) na umedzie studiuje. W Krakowie byłam przejazdem, ale tu mam znajomą 2 lata starsza, która poprawiła maturę i dostała się na stomatologie, chłopak którego trochę znam że szkoły 4 lata starszy na 4 roku medycyny, jeszcze jest tu mój kuzyn od strony mamy 3 miesiące starszy, który zaczął w październiku na AGH ekologiczne źródła energii, ale jednak rezygnuje z niego, mój kolega, którego znam od zerówki się tu wybiera na europeistykę. Katowice i Wrocław znam tylko z opowiadań i z tv, ale nie kojarzę ludzi ze szkoły niedużo starszych, żeby tu studiował czy ktoś ze znajomych kuzynów i tu nikogo z rodziny nie mam. Te miasta biorę pod uwagę z tego względu że awaryjne kierunki, chemię i toksykologie sądową mogę tylko we Wrocku studiować i dlatego że wybieram uczenie dwuprzedmiotowe. Siostra cioteczna mi powiedziała że Wrocek, Krk i Wawa to miasta z typowo studenckim klimatem. Dodam że pochodzę z Opoczna małego miasta w łódzkim. Do Krk, Wawy, Łodzi, Katowic mogę się dostać pociągiem z Opoczna Poludnie. A do Wrocka jest jakieś połączenie? Pytanie kieruje do studentów i tych co mają znajomych w tych miastach na studiach. 

Gość 100ley

Skróć do dwóch zdań albo wypierrdalaj.

Gość Kasia Ryś

Aurorko nigdy nie byłaś we Wrocławiu? 

Gość Gościóóva

Autorko pytałaś się w dziekanacie w Łodzi o Rekrutację? 

Gość Gosc

A syn stryjecznego wuja szwagra drugiego męża ciotki gdzie studiuje? Jakby co to zawsze możesz isc tam gdzie on. 

Gość Boat

A czy studenci lekarskiego w Opolu mają już prosektorium, czy nadal na plastiku i ekranach się uczą? Moim zdaniem to jest jak najbardziej uniwersytet z potencjałem, aczkolwiek jeśli ktoś ma do wyboru bardziej doświadczoną uczelnię, to nic dziwnego, że ją wybierze. Pozdrawiam, studentka Umed Łódź