Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża

Chce mi zabrać dziecko że względu na religię

Polecane posty

Gość Róża

Hej. Zaraz pewnie zostanę zlinczowana również przez innych ale mam nadzieję że znajdę tu ludzi o dobrym sercu które tego nie zrobią. Rozeszłam się z mężem. Były już kiedyś groził mi że zabierze mi syna w zemście za to że nie chcę z nim być. Notorycznie dochodziło do przemocy psychicznej. Nie wytrzymałam. Wyrzuciłam go z domu w asyście policji. Po tym całym armagedonie potrzebowałam czegoś co doda mi otuchy, będzie mnie napędzac że będzie dobrze. Zainteresowałam się religia. Zostałam muzlumanka. Niestety przez zła interpretacje Koranu i bandę ...ow którzy robią straszne rzeczy i media które to napędzają, opinia na temat islamu jest jaka jest. Znam wiele wspaniałych, szanujących się ludzi w tym gronie którzy z przemocą nie mają nic wspólnego. Niestety mój ex wziął to sobie za argument żeby zabrać mi dziecko, że dziecko jest rzekomo w niebezpieczeństwie. Dzieku się krzywda nie dzieje, kocham je nad życie, jest szczęśliwe, zadbane i samo z siebie mówi że woli być z mamą. Czy mój były ma jakiekolwiek szanse na zabranie mi dziecka nie mając ŻADNYCH dowód na krzywdę dziecka i argumentowac stereotypami? To przecież moja prywatna sprawa, jestem dobrym człowiekiem. To tak jakby oskazrzal mnie o całe zło na świece. W innych religiach również są źli ludzie. Nic z tym nie zrobimy. 

Gość Gość

Niech Twój były nie popada w paranoję. To jakiś desperat. Nie bronię islamu ale skoro Twój exx jest takim wielkim katolem lub chrześcijaninem to powinien się schować pod kocem i się więcej nie udzielać. Niech poczytać Stary Testament. W Biblii jest mnóstwo makabrycznych cytatów. Nawet nie wiem czy nie więcej. Również jest Mord w imię Boga, obcinanie rąk i zasiadanie dziewięć. Różnica jest taka że chrześcijanie doskonale je wypierają a część muzułmanów wykorzystuje do wojny politycznej. To że jakiś Książ molestowal dziewczynkę to nie oznacza że wszyscy księża są pedofilami!! To że jakiś raper ma problemy z narkotykami ro nie znaczy że wszyscy artyści muzyczni są cpunami! I tak samo to że cześć muzlumanow, ludzi tamtego pochodzenia którzy są totalnie zacofani i zostali w średniowieczu i uważają że można mordować w imię Boga to nie znaczy że ty też jesteś morderca czy terrorysta. Skoro jestes dobrym człowiekiem, dobra matka i żona a on nie ma żadnych dowodów i kieruje się tylko swoją opinią to nie bój żaby. Z drugiej strony trzeba go też zrozumiec. A Ty nie daj się zastraszyc 

Gość Gość

Nadmienię że absolutnie nie mam zamiaru kłaść dziecku do głowy. Moje dziecko chodzi do katolickiego przedszkola, pójdzie do komunii bierzmowania itd. Nie mam zamiaru pouczać go koranem. Moja religia ro moja osobista sprawa. Zamykam się w pokoju, pomodle się i tyle. Nadal jestem tą samą osoba. Uważam że moje dziecko w dojrzałym wieku samo wybierze swoją wiarę. Do tej pory jak najbardziej chrześcijaństwo. Nie można nikomu narzucać Religi. 

Gość LOLEK

Bolku. Idąc tym tokiem myślenia powinien może odrazu zamknąć dziecko w domu w złotej klatce mając uzasadnione podejrzenia że pod blokiem stanie się mu krzywda. Mało mamy patologii w Polsce? Kradną, gwałcą, mordują, porywają dzieci po czym handluja organami?! Źli ludzie na wszędzie. W Syri, w Anglii, w Niemczech, w Rosji i tym samym w Polsce. 

Gość olp

W katolicyzmie też są dobre rzeczy. W sumie lepiej się przerzucić na coś, co gwarantuje Ci spadek, ale odbiera Ci prawo do samodzielnej jazdy autem. ;) Czaaad. No i mąż może Cię leciutko uderzyć, ale dopiero, jak Cię upomni. No i nie może pozostać wyraźnego śladu. Kude. Miodzio.

Twój ex robi to, co inni ojcowie, którzy chcą odebrać matce dzieci. Ma dodatkową motywację związaną z tym, że Twoje przekonania mogą źle wpływać na dziecko.

Jak dobrze, że to nie mój problem. Na jego miejscu też bałabym się o dziecko. W sumie Mein Kampf też można pozytywnie interpretować. :) Problem w tym, że trudno mi uznać coś, co z jednej strony pozwala na fałsz, okrucieństwo, zbrodnie, a z drugiej zachęca do miłości, oddania i hojności wobec innych (współwiernych) uznać za idealną podstawę do funkcjonowania. Strzelam, że raczej pociąga Cię bycie oryginalną i w jakikolwiek sposób uduchowioną. Potrzeba przynależności bez względu na niewygodne fakty. Większość ateistów zwłaszcza byłych muzułmanów uznałaby, że ktoś kto dobrowolnie przechodzi na islam musi mieć coś z głową.

Nie różniliby się zbytnio od Twojego męża. :)

Z islamu wezmę sobie to, co miluchne. Plus parę orientalnych zwyczajów. Poczuję obecność Boga, gdy będę wiedziała którą stopę postawić najpierw idąc do toalety. A reszta - te całe mordy, gwałty, dorabianie prawa pod własne zachcianki to sobie daruję. Ludzie są tacy niesprawiedliwi. Jak mogą traktować to jako całość. Co z tego, że nawet w piśmie mówią o zabijaniu apostatów. Póki jestem w Polsce mogę mieć swój miniislam. :) I brać, co chcę. Tyle ile chcę. I mówić, jaka to świetna religia. ;) Jestem taka obiektywna i taka otwarta. Że mam gdzieś połowę przesłania. ;) I wszyscy wiedzą, którą połowę wybieram i jaki obraz świata przekażę dziecku...

Jest rodzicem. Zmobilizowałaś go. Sądy przyznają dzieci matkom. Ale on też jest rodzicem. Tak, jak Ty. Co chcesz usłyszeć? Czeka Cię rozprawa, może parę. A potem rozdzieranie dziecka miedzy 2 ludzi, 2 rodziny, 2 tradycje. Miodzio.

Weź, pomysł o buddyzmie. Serio.

Gość olp
22 minuty temu, Gość Gość napisał:

Niech Twój były nie popada w paranoję. To jakiś desperat. Nie bronię islamu ale skoro Twój exx jest takim wielkim katolem lub chrześcijaninem to powinien się schować pod kocem i się więcej nie udzielać. Niech poczytać Stary Testament. W Biblii jest mnóstwo makabrycznych cytatów. Nawet nie wiem czy nie więcej. Również jest Mord w imię Boga, obcinanie rąk i zasiadanie dziewięć. Różnica jest taka że chrześcijanie doskonale je wypierają a część muzułmanów wykorzystuje do wojny politycznej. To że jakiś Książ molestowal dziewczynkę to nie oznacza że wszyscy księża są pedofilami!! To że jakiś raper ma problemy z narkotykami ro nie znaczy że wszyscy artyści muzyczni są cpunami! I tak samo to że cześć muzlumanow, ludzi tamtego pochodzenia którzy są totalnie zacofani i zostali w średniowieczu i uważają że można mordować w imię Boga to nie znaczy że ty też jesteś morderca czy terrorysta. Skoro jestes dobrym człowiekiem, dobra matka i żona a on nie ma żadnych dowodów i kieruje się tylko swoją opinią to nie bój żaby. Z drugiej strony trzeba go też zrozumiec. A Ty nie daj się zastraszyc 

Bo Chrześcijanie biorą sobie za podstawę Nowy Testament. Według ich wiary, przyjście Jezusa i jego ofiara spowodowały nadejście nowego porządku rzeczy. Co jest takiego strasznego w Nowym Testamencie?

Co wiesz o islamie? Co wiesz o chrześcijaństwie (tu różne odłamy m. in. katolicyzm, protestantyzm, prawosławie, zielonoświątkowcy itd.) A co o judaizmie? 

Problem jaki poruszasz dotyczy judaizmu.. Nie chrześcijaństwa.

Gość Gość

Gość olp najpierw poczytaj a potem się wymadrzaj bo papugujesz to co słyszyaz nie mając żadnej wiedzy na temat tych obu Religi. Bierz te dwie księgi i czytaj. 

Gość Gość

Np księga powtórzonego prawa 13-12. Tego jest mnóstwo. W Nowym testamencie również. Kłania się wasza rzeczywista wiedza na temat waszej religii 😊 Niestety kochani temat Religi to temat rzeka. Autorce rozchodzi się o bezpodstawne osadzanie jej za całe zło. Ja jestem osobą dla której nie ważne jest cy czytasz Koran, Biblie czy przepis na makaron. Wazne jest to czy jesteś dobrym czlowkiem. Jakie są twoje rzeczywiste uczynki. Fakty. Dokonane Przez daną osobę czyli autorkę. Na prawde idąc tym tokiem myślenia to nie powinniśmy wszyscy z domów wychodzic bo "nigdy nie wiadomo co się stanie" nie się nie stało ale może lub mogłoby się stać. 

Gość Boli?
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Gość olp najpierw poczytaj a potem się wymadrzaj bo papugujesz to co słyszyaz nie mając żadnej wiedzy na temat tych obu Religi. Bierz te dwie księgi i czytaj. 

Mam większą niż Ty, to akurat pewne. ;) Głębokość znajomości czegokolwiek w Twoim wydaniu pokazuje Twoja wiedza na temat chrześcijaństwa. Zabawne, nie?

Gość Boli?
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Np księga powtórzonego prawa 13-12. Tego jest mnóstwo. W Nowym testamencie również. Kłania się wasza rzeczywista wiedza na temat waszej religii 😊 Niestety kochani temat Religi to temat rzeka. Autorce rozchodzi się o bezpodstawne osadzanie jej za całe zło. Ja jestem osobą dla której nie ważne jest cy czytasz Koran, Biblie czy przepis na makaron. Wazne jest to czy jesteś dobrym czlowkiem. Jakie są twoje rzeczywiste uczynki. Fakty. Dokonane Przez daną osobę czyli autorkę. Na prawde idąc tym tokiem myślenia to nie powinniśmy wszyscy z domów wychodzic bo "nigdy nie wiadomo co się stanie" nie się nie stało ale może lub mogłoby się stać. 

Kochasiu. Pokaż mi to w Nowym Testamencie. Pokaż proszę. Udowodnij mi lejwodo, że masz jakąkolwiek wiedzę.

Gość ...

Oby ojcu się udało odebrać autorce dziecko, bo Islam to religia śmierci.

Gość Eeh

Ja  mam dziecko z facetem który nie jest ale żyje prawda ŚJ ...  Też mi się to nie podoba , ale odbieranie dziecka rodzicom to już przesada , ważne żeby dziecko było szczęśliwe i nie zmuszane do niczego . 

Gość Ananasa
Przed chwilą, Gość Róża napisał:

Rozeszłam się z mężem. 

Niestety przez zła interpretacje 

Skoro miała Pani dziecko w wierze chrześcijańskiej, potem rozeszła sięz mężem, potem zmieniła religię, to znaczy, że dziecko jest wychowywane w wierze chrześcijańskiej.

Czy ma Pani już nowego partnera? Może się zdarzyć tak, że ojciec wychowujący dziecko wystąpi od Pani o aliMendy.

Niech Pani jedzie na emiRady i tam urodzi nowemu partnerowi dziecko w Pani teraźni ejszej religii. Wprawdzie to droga jednokierunkowa, ale Pani wie co robi. A o dziecku chrześcijańskim należy już zapomnieć.