Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xxx

500+

Polecane posty

Gość Xxx

Witam!

Jestem mamą 2,5letniego Antosia. Nie jestem już z jego tatą, nigdy nie byliśmy małżeństwem, ale mimo to do zasiłków typu 500+ były liczone również dochody taty Antka.

Od roku jestem żoną innego mężczyzny, spodziewamy się dziecka... Moje pytanie do Was to czy na drugie dziecko będzie przysługiwać mi 500+ bez względu na dochody gdy oboje dzieci będą miały różne nazwiska? 

Ja mam 2 synkow z poprzedniego związku i z obecnym partnerem ( niedlugo mezem ) jestem w ciąży z tego co sie dowiadywalam to będziemy liczeni jako rodzina 2+3 z tym że ja mam zasądzone alimenty i nie też się wliczają do dochodu . Nie wiem jak w twoim przypadku gdy tych alimentów nie masz.  Zadzwoń do mopsu tam wszystko powiedzą  🙂

Aaaa nie doczytałam że pytasz o drugie dziecko.  Tak na drugie bedzie ci przysługiwało 500

Gość xxx
4 minuty temu, Ptaczka napisał:

Aaaa nie doczytałam że pytasz o drugie dziecko.  Tak na drugie bedzie ci przysługiwało 500

Właśnie się zastanawiam czy to drugie dziecko w związku z tym, iż będzie miało inne nazwisko będzie liczone jako drugie dziecko czy jako pierwsze. Z poprzednim partnerem mam dziecko, synek ma jego nazwisko, a alimentów nie mam, gdyż mamy opiekę nad dzieckiem 50/50