Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin

Mieszkanie - ile za czynsz i opłaty

Polecane posty

Gość Marcin

Witam. Planuję zakupić mieszkanie ok. 70-75 m2. Mam do Was pytanie ile wynoszą Was opłaty w waszych mieszkaniach? Podajcie metraż i koszt opłat (czynsz, woda, prąd, ogrzewanie, itd.). Z góry dziękuję.

Gość 1234

48m2 czynsz 650, z wszystkimi opłatami ok. 1100

Gość gość

To zależy jakie kupisz mieszkanie mieszkałam w mieszkaniu z wielkiej płyty i pomimo  podzielników na kaloryferach płaciłam ponad 650 zł (mieszkanie 60m) a poźniej jeszcze przyszło rozliczenie za ogrzewanie i dopłacić musiałam ok300zł, teraz mieszkam w nowym mieszkaniu z 2016r i pomimo podobnego metrażu płce o połowę mniej gdyż na ogrzewanie mam osobny licznik i płacę tylko za siebie i w miesiące tzw hrzewcze a poza tym mam bardzo bardzo ciepłe mieszkanie.

Gość gość

Rozumiem, ja planuje kupić mieszkanie ~75 m2. Lepiej myśleć nad szeregowcem ok. 90 m2 + ogród ~250 m2 czy mieszkaniem w bloku ok. 70 m2?

Gość gość

To zależy co lubisz jak lubisz kosić trawę i grzebać w ziemi to kup mieszkanie z ogródkiem jak nie masz czasu to raczej w bloku jedno i drugie rozwiązanie ma zalety i wady. Uważam że opłaty w szeregowcu są na pewno większe (za względu na metraż)niż w bloku ile nie wiem bo nie mieszkałam.