Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kani321

Aborcja powinna być legalna.

Polecane posty

Wiecie co ludzi różni od zwierząt? Ludzie mają świadomość i zdolność do logicznego myślenia. Płód do 12 tygodnia tego nie ma, więc dlaczego jest uważany za człowieka, skoro nawet układu nerwowego nie posiada?

Każda kobieta powinna mieć możliwość usunięcia niechcianej ciąży, bo inaczej ciąża zniszczy jej psychikę, a może nawet i życie, gdy urodzi po kryjomu i porzuci, bo prędzej czy później, ktoś to odkryje. Ciąża zniszczy nawet ciało, bo to rozrywa narządy przy porodzie, a brzuch powoduje paskudne rozstępy.

Przecież to nie jest kraj muzułmański, kobieta też powinna mieć władzę nad własnym ciałem i powinna decydować czy chce w sobie coś trzymać czy nie, a bądźmy szczerzy, tak naprawdę płód do 12 tygodnia niczym się nie różni od takiego kleszcza (oprócz kształtu) i powinno się równie łatwo tego pozbywać.

Gość Klaus

Ma władzę zawsze może nie iść do łóżka z facetem.

Gość Gość_bez_nicku
7 minut temu, Gość Klaus napisał:

Ma władzę zawsze może nie iść do łóżka z facetem.

A ty zawsze możesz po prostu przestać oddychać. I co? zrobisz tak? Takim światopoglądem niczym się nie różnisz od islamisty.

A płód owszem, można usunąć, ale tylko do 12 tygodnia, bo to jeszcze nie człowiek.

Gość Klaus
6 minut temu, Gość Gość_bez_nicku napisał:

A ty zawsze możesz po prostu przestać oddychać. I co? zrobisz tak? Takim światopoglądem niczym się nie różnisz od islamisty.

A płód owszem, można usunąć, ale tylko do 12 tygodnia, bo to jeszcze nie człowiek.

Czyli rozumiem że ty możesz decydować czy to już człowiek czy nie. 

Czyli podobnie jak faszyści decydowali czy żyd to człowiek. 

A gdy ja podejmę decyzję o przestaniu oddychania nazywamy to samobójstwo.

A czym jest gdy o oddychaniu decyduje ktoś inny?

To co piszesz to czysty egoizm gdzie twój luksus i uniesienie sexualne jest ważniejsze niż życie, które może być cenniejsze niż matka które je urodziła.

To nie światopogląd to odpowiedzialność, mądrość i zrozumienie życia.

Jeżeli chodzi o islamiste to nie znam człowieka może tak samo jak ja ma 2 ręce i 2 nogi, ale może widząc innego człowieka mamy odrębne. Ja nie będę zabijać z powodu innej wiary albo niedorozwoju umysłowego.

Po za tym piszesz że do 12tyg mozna. Zapytam ci się dlaczego do 12. Przecież w innych państwach można i później.

Tak więc widzisz mówimy o 12 a za parę lat będą tak mądrzy ludzie że stwierdzą że do 2lat można bo jeszcze nie mówi. To określenie czasu to kwestia umowna więc zawsze można się umówić na inny czas.

Jeżeli ktoś nie chce dziecka nie trzeba go zabijać. 

Gość gość
1 godzinę temu, Kani321 napisał:

Wiecie co ludzi różni od zwierząt? Ludzie mają świadomość i zdolność do logicznego myślenia. Płód do 12 tygodnia tego nie ma, więc dlaczego jest uważany za człowieka, skoro nawet układu nerwowego nie posiada?

Każda kobieta powinna mieć możliwość usunięcia niechcianej ciąży, bo inaczej ciąża zniszczy jej psychikę, a może nawet i życie, gdy urodzi po kryjomu i porzuci, bo prędzej czy później, ktoś to odkryje. Ciąża zniszczy nawet ciało, bo to rozrywa narządy przy porodzie, a brzuch powoduje paskudne rozstępy.

Przecież to nie jest kraj muzułmański, kobieta też powinna mieć władzę nad własnym ciałem i powinna decydować czy chce w sobie coś trzymać czy nie, a bądźmy szczerzy, tak naprawdę płód do 12 tygodnia niczym się nie różni od takiego kleszcza (oprócz kształtu) i powinno się równie łatwo tego pozbywać.

Bla bla bla płód, zlepek komórek bla bla pierdu pierdu. Aborcja do 12 tygodnia jak najbardziej powinna być legalna. Jak zauważyłaś układ nerwowy jeszcze nie chodzi. Według mnie powinna być legalna, bo paradoksalnie ilość aborcji może spaść. Idziesz do gina, gin wysyła do psychologa, który tłumaczy za i przeciw. A dlaczego tak? Bo wiele kobiet wpada w panikę, kiedy ojciec dziecka nagle jej nie zna. Nie wie jak ma to ogarnąć, a po zabiegu i pewnym upływie czasu żałuje. Rozmowa z psychologiem pomogła by się utwierdzić, czy słusznie postępuje usuwając, czy jednak dla niej samej byłoby lepiej jednak urodzić.

Gość gość

Może lepiej nie rozkładać nóg? Czy to kolejny program aborcja +? Znowu zabiegi na nasz koszt i gigantyczne kolejki bo jedna z drugą będzie aborcję traktowała jako formę antykoncepcji. Oddziały ginekologiczne są przepełnione i co jeszcze dokładać roboty lekarzom bo ktoś nie myśli? Rozumiem aborcja z powodu gwałtu czy choroby matki lub dziecka ale dla własnego widzimisię mówię nie. Zresztą jak któraś zapomniała się zabezpieczyć i będzie jej zależeć na aborcji to zapłaci za nią i po krzyku. Nawet nie trzeba wyjeżdżać z kraju...

Gość gosc
13 minut temu, Gość gość napisał:

ale dla własnego widzimisię mówię nie. 

A za kogo ty się uważasz, że twoje zdanie nagle zmieni tok myślenia wielu osób?

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

A za kogo ty się uważasz, że twoje zdanie nagle zmieni tok myślenia wielu osób?

Każdy może się wypowiedzieć, ja jestem przeciwko i mam prawo. Ty mówisz tak i też nie zmienisz toku myślenia przeciwników.

Gość cxxcxxcxx

"Profilaktyka zdrowotna – działania mające na celu zapobieganie chorobom, poprzez ich wczesne wykrycie i leczenie."

Lepiej dbać o zdrowie niz później  biegać po lekarzach . 

Tak samo jest z seksem . Lepiej zabezpieczyć sie , nie uprawiać  seksu z byle kim niz zabijać . 

Jestem przeciwniczka aborcji na  życzenie bo dla mnie to patologia l.

Gość Odi
36 minut temu, Gość cxxcxxcxx napisał:

"Profilaktyka zdrowotna – działania mające na celu zapobieganie chorobom, poprzez ich wczesne wykrycie i leczenie."

Lepiej dbać o zdrowie niz później  biegać po lekarzach . 

Tak samo jest z seksem . Lepiej zabezpieczyć sie , nie uprawiać  seksu z byle kim niz zabijać . 

Jestem przeciwniczka aborcji na  życzenie bo dla mnie to patologia l.

To nie usuwaj a innym daj prawo wyboru

Gość gosc
8 minut temu, Gość Odi napisał:

To nie usuwaj a innym daj prawo wyboru

ja tez bym chciała móc posiadać broń żeby w razie czego gdy poczuję zagrożenie, móc strzelać; a wszyscy którzy są przeciw, niech jej nie używają ale tym co tego chcą, pozwolą

jest takie mądry cytat - wszyscy, którzy chcą aborcji, zdążyli się już urodzić

Gość Hjkl

Ten cytat akurat jest glupi 

Gość Jagna

Aborcja to nie antykoncepcja. Wiesz co czlowieka rozni od zwierzat? Ze nie jest dzikusem i moze pomyslec z czym wiaze sie seks. Aborcja w przypadkach chorob, gwaltow, a w awaryjnych przypadkach pigulka „po” dostepna bez recepty.

Moj tata mowi „nie wiedziales gdzie wlozyc to trzeba bylo miedzy sztachety”

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

ja tez bym chciała móc posiadać broń żeby w razie czego gdy poczuję zagrożenie, móc strzelać; a wszyscy którzy są przeciw, niech jej nie używają ale tym co tego chcą, pozwolą

Faktycznie głupi tytuł 

Gość Gosc

Cytat*

Gość Gosc
32 minuty temu, Gość Jagna napisał:

Aborcja to nie antykoncepcja. Wiesz co czlowieka rozni od zwierzat? Ze nie jest dzikusem i moze pomyslec z czym wiaze sie seks. Aborcja w przypadkach chorob, gwaltow, a w awaryjnych przypadkach pigulka „po” dostepna bez recepty.

Moj tata mowi „nie wiedziales gdzie wlozyc to trzeba bylo miedzy sztachety”

A jeśli zabezpieczenie zawiedzie? 

Gość gość
3 godziny temu, Gość gość napisał:

Może lepiej nie rozkładać nóg? Czy to kolejny program aborcja +? Znowu zabiegi na nasz koszt i gigantyczne kolejki bo jedna z drugą będzie aborcję traktowała jako formę antykoncepcji. Oddziały ginekologiczne są przepełnione i co jeszcze dokładać roboty lekarzom bo ktoś nie myśli? Rozumiem aborcja z powodu gwałtu czy choroby matki lub dziecka ale dla własnego widzimisię mówię nie. Zresztą jak któraś zapomniała się zabezpieczyć i będzie jej zależeć na aborcji to zapłaci za nią i po krzyku. Nawet nie trzeba wyjeżdżać z kraju...

A kto powiedział, że aborcja ma być przeprowadzona w szpitalu, albo na nasz koszt? Farmakologiczną z powodzeniem stosuje się w domu. Wystarczy poczytać kafeterię. Idziesz do lekarza, wykupujesz receptę i działasz. Każda ma prawo do wizyty u lekarza na nfz, a że akurat przyjdzie z ciążą do usunięcia, to wizyta odpłatnie i kontrola po aborcji też. Proste. Obowiązkowa wizyta  u psychologa wliczona w cenę piguł i już. Całkowicie darmowa aborcja w przypadku uszkodzenia płodu, gwałtu i zagrożenia życia. Ale podejrzewam, że te zgwałcone prędzej sobie za tabletki kilka stówek zapłacą, niż będą się ubiegać o darmowe.

Gość gość
7 godzin temu, Gość gość napisał:

A kto powiedział, że aborcja ma być przeprowadzona w szpitalu, albo na nasz koszt? Farmakologiczną z powodzeniem stosuje się w domu. Wystarczy poczytać kafeterię. Idziesz do lekarza, wykupujesz receptę i działasz. Każda ma prawo do wizyty u lekarza na nfz, a że akurat przyjdzie z ciążą do usunięcia, to wizyta odpłatnie i kontrola po aborcji też. Proste. Obowiązkowa wizyta  u psychologa wliczona w cenę piguł i już. Całkowicie darmowa aborcja w przypadku uszkodzenia płodu, gwałtu i zagrożenia życia. Ale podejrzewam, że te zgwałcone prędzej sobie za tabletki kilka stówek zapłacą, niż będą się ubiegać o darmowe.

... bo zanim dostaną to już i tak będzie za późno. Ale o czym my rozmawiamy, skoro w tym kraju zmusza się kobiety do rodzenia dzieci z wadami letalnymi? Nawet w tym nikłym promilu, gdzie aborcja jest dozwolona, trzeba się upokarzać i o nią żebrać. Straszne państwo.

Gość Gosc
14 godzin temu, Gość gosc napisał:

Ale gdy jestem w ciąży tu chodzi o moje ciało i o mnie. 

Gość Zalamana

Też jestem za aborcją, mam 2 dzieci,  nie jestem biedna i wpadłam z 3 , jestem w 7 mies i nadal mam depresję z tego powodu, po prostu nie chce kolejnego dziecka i kolejnych obowiązków, rozrywka się już jak świnia i nie potrafię tego zatrzymać, jestem załamana, i to że mam pieniądze nie znaczy że znam kogoś kto by mi ta ciążę usunął, a sama nie będę kombinować z jakimiś tabletkami nie wiadomego pochodzenia, oddam dziecko do domu dziecka, będzie miało źle, zostawię je też będzie miało źle, byliśmy szczęśliwa rodziną  teraz przez ta wpadkę wszystko się posypało, 

Gość Mała uwaga

Jeśli chodzi o układ nerwowy, to pierwsze fale mózgowe pojawiają się na przełomie 6 i 7 tygodnia. W 12 tygodniu to jest już dosyć dobrze rozwinięty mózg. 

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Ale gdy jestem w ciąży tu chodzi o moje ciało i o mnie. 

Ale dajesz ciało pierwszemu lepszemu i kiedy piczka zaswędzi, a potem płacz i wszyscy winni bo jak to się stało że po seksie z wytryskiem Ty jesteś w ciąży. Oczywiście społeczeństwo ma płacić za Twoje seksualne fanaberie...

Gość jaga
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Ale dajesz ciało pierwszemu lepszemu i kiedy piczka zaswędzi, a potem płacz i wszyscy winni bo jak to się stało że po seksie z wytryskiem Ty jesteś w ciąży. Oczywiście społeczeństwo ma płacić za Twoje seksualne fanaberie...

hahahaha tak tak. Serio myslisz ze kazda kobieta ktora chce usunac to daje pierwszemu lepszemu? Ja usunełam  (zabezpieczenie zawdiodło)  i razem z MĘŻEM podjelismy decyzje o aborcji bo nie lubimy dzieci i nie chcemy ich mieć.