Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina.dnkv

Oddawanie/przyjmowanie za darmo

Polecane posty

Gość karolina.dnkv

Czy wystawialiście kiedyś coś za darmo na jakichkolwiek stronach sprzedażowych/lokalnych typu olx itd? Czy sami braliście/korzystaliście z czegoś takiego?  

Wiem, że są różne przekręty, ale jeśli ktoś godzi się na wysyłkę i opłacenie jej po otrzymaniu to chyba nie fejk hmm?

Gość Ptusiowa

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Sprzedaje na Olx i Allegro, nie zgadzam sie nigdy na wysylke za pobraniem. Oddawanie za darmo jest meczace, ludzie niezdecydowani, nic im nie pasuje, najlepiej im przywiezc pod nos. Ale oddaje i jak sie ktos zdecyduje w ciagu 3 dni to bierze, potem wynosze na smietnik.

Gość Ttt

Jasne, że fejk - bo może nie odebrać.

Gość karolina.dnkv

ale jeśli nie jest się osobą wysylająco tylko odbierajacą?

/

Gość Ptusiowa

To w takim razie to ty jestes takim przesmradzaczem, bo ktos ci idzie na reke :) ja bym w zyciu nie wyslala

Gość karolina.dnkv

nadawca idzie na ręke że odbiorca pllaci za przesyłkę dopieu po otrzymaniu jej? Ehe to fajne pójście na ręke

Gość Gość
6 minut temu, Gość karolina.dnkv napisał:

nadawca idzie na ręke że odbiorca pllaci za przesyłkę dopieu po otrzymaniu jej? Ehe to fajne pójście na ręke

Tak idzie na rękę, bo jeśli taki odbiorca przesyłki nie odbierze to ona wraca do nadawcy i to nadawca musi pokryć koszt wysyłki i powrotu paczki, wiem bo niestety mnie to spotkało .

Gość Ptusiowa
31 minut temu, Gość karolina.dnkv napisał:

Mówiłam, że to przesmradzacz. Ktoś jej uprzejmość robi, a ona to jeszcze rozkminia na Kafeterii i nie widzi, że ktoś poszedł jej na rękę. Obym takie Karyny jak najrzadziej spotykała. Nie dość, że nie przyjdą po przedmiot, to jeszcze trzeba zapakować, wysłać i zapłacić.

Dlatego ja darmowe przedmioty, jak po paru dniach nie ma zdecydowanych chętnych, wolę wywalić nawet jak są kilka stów warte. Często i na śmietniku je ktoś biedny znajdzie, a przynajmniej się nie użeram z kimś takim, jak autorka.

Gość karolina.dnkv

Nie oczekuje żadnego płacenia, a rozkmina dotyczy tylko zapłacenia przez ODBIORCE czyli mnie za wysyłke gdy dojdzie, nie z góry na konto, mało to wałów jest? Ale zawsze można użyć wpłaty np. na poczcie, prawda?