Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość resigne

dla męża ważna jest tylko matka i siostra

Polecane posty

Gość resigne

Nie mam sił. Mamy z mężem niby udane małżeństwo. Nie kłócimy się nawet, jedynie o co się potrafimy pokłócić to jego matka. Nie trawię kobiety. Wielokrotnie przynosiła nam swoje długi do spłacenia a mąż jak ten ostatni ...a brał i spłacał, najpierw jako kawaler, potem jako narzeczony a następnie jako mąż. Przyzwyczaił ją do tego po prostu. Potem teść znalazł bardzo dobrze płatną pracę i był w stanie zaspokoić potrzeby teściowej więc chwilowo się uspokoiło. Niestety teść zmarł. Mąż poinformował mnie ostatnio, że będzie na każde zawołanie jego matki i będzie spełniał każde jej życzenie bo to jest jego matka i jest jej dłużnikiem, bo go urodziła. Jak trzeba będzie rzucić pracę, żeby z nią jeździć gdzieś albo coś to to zrobi i guzik mi do tego. Ja zarabiam 1.900 więc nie bardzo wiem jak miałabym utrzymać rodzinę z takiej kwoty. Jemu całkiem odbiło. Szczerze mówiąc na dzień dzisiejszy najchętniej wystąpiłabym o rozwód ale szkoda mi dzieci a po drugie mąż wziął rok temu 2 kredyty więc jestem "współwłaścicielką" kredytów, z nimi rozwodu nie da się wziąć niestety a obawiam się, że po rozwodzie mąż przestałby pracować i zwyczajnie komornik zająłby mi część pensji. 

Ja już nie wiem co robić z nim. To raczej nie jest efekt po śmierci ojca bo to było rok temu i mąż normalnie już funkcjonuje i na pewno przebolał stratę. Powiedział mi nawet, że dla niego najbliższą rodziną jest mama i siostra a nie ja i dzieci (mamy dwójkę). Mam dość. Serio. 

Gość Karol

Masz dosc. Serio? Ale rozwodu wziac nie mozesz (jak wiekszasc biadolacych kobiet, ktore z 1000 powodu rozwiesc sie nie moga), wiec czego wlasciwie oczekujesz? Nie jestes najblizsza rodzina meza, zapowiedzial, ze dla matki zrobi wszystko, rezygnujac nawet z pracy i narazajac tym samym ciebie i dzieci na biede. Co wiec jeszcze ma on zrobic, zebys spojrzala prawdzie w oczy?

Gość resigne

Karol wiem, że masz rację ale powiedz mi co mam zrobić z kredytami jeśli on przestanie je płacić? Kredyty wziął kiedy byliśmy małżeństwem, zgodziłam się, podpisałam, wtedy nie świadczyło nic o tym, że mu odbiło. Jeśli przestanie płacić to komornik przyjdzie do mnie. Z mojej wypłaty nawet nie utrzymam siebie i dzieci a co dopiero spłacać kredyty. 

Gość resigne

Myślałam o tym, niestety rozdzielność działałaby dopiero od momentu jej podpisania a nie wstecz, wszystkie kredyty, które by wziął po podpisaniu rozdzielności byłyby tylko jego aczkolwiek nie wiem jak to z tym jest, ja chyba za takie wiwusy i tak nie powinnam odpowiadać bo przecież nie podpisuję niczego? Kredyty skończą się za 3,5 roku. Albo po prostu odczekam do tego czasu licząc, że jego matka nie wyskoczy z żadnym pomysłem a potem rozdzielność albo rozwód jeśli sytuacja się nie poprawi choć po ostatnich jego słowach to już raczej nie mam nadziei, że rozum mu do głowy przyjdzie. A jego matka pochodzi z rodziny długowiecznych, teraz ma 62 lata więc jeszcze ze 30 lat przed nią, nie wytrzymam tyle czasu się męcząc i poświęcając.