Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moniaa86

Trzecia ciąża po dwóch cesarkach i zrosty

Polecane posty

Hejka wszystkim! Mam już dwoje dzieci ( 12 i 14 lat ). dwa razy CC, brak postępu porodu. Teraz po tak długiej przerwie chciałabym bardzo zajść w trzecią ciążę, ale mój lekarz mnie nastraszył, że po tamtych cesarkach ma zrosty na macicy i zajście w ciążę może być utrudnione. Mam 32 lata. Któraś z Was tak miała i mimo to zaszła w upragnioną ciążę? I czy po dwóch cesarkach trzecia też będzie konieczna, czy jest opcja na poród sn? Pozdrawiam 

Gość Gość gość

Uwielbiam polskich ginekologów. Straszenie to ich druga specjalizacja. Mi kiedyś przy wizycie kontrolnej w wieku 17 lat raczył poinformować, że wygląda że nie owuluje i nie będę mogła mieć dzieci. W wieku 17 lat może ich nie chciałam, ale przez następne lata ta myśl chodziła mi po głowie. Nawet męża przed ślubem poinformowalam, gdyby chciał mieć dzieci może być problem. Co się okazało zaszłam w dwie ciąże, raz w drugim raz w 3 cyklu. Gdybym mogła to kolesia udusilabym. Moja rada, póki nie spróbujesz to się nie dowiesz.

Może przejdź się jeszcze do innego ginekologa na konsultacje.  Ja jestem w trzeciej ciąży też 2 poprzednie cc  i jest wszystko dobrze z tym że u mnie zrostow nie było (bynajmniej nic mi nie mówil doktorek)  Odstepy między ciazami to 3 lata