Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martyna1990

Czy keyboard nadaje się do nauki gry na pianinie ?

Polecane posty

Dzień dobry, chciałabym nauczyć się grać na pianinie, tak dla siebie. Nie wiem czy to mi wyjdzie dlatego postanowiłam zacząć od czegoś tańszego. I stąd moje pytanie: czy keyboard może być w zastępstwie piania?

Jeżeli myślisz o rozpoczęciu nauki gry na pianinie, to zdecydowanie odradzam takie półśrodki jakim w tym przypadku byłby keyboard. To są zupełnie inne klawiatury i klawiatura keyboardu tylko wizualnie jest taka sama, natomiast w instrumentach tych znajdują się zupełnie inne mechanizmy odpowiadające za artykulację i prace całej klawiatury. Poza tym teraz pianina cyfrowe nie są wcale takie drogie, dlatego nie warto generować podwójnych kosztów. Proponuję rozejrzeć się za jakimś budżetowym np: Casio i rozpocząć naukę na pełnowymiarowej ważonej klawiaturze.

Gość goksc

pianissimo + klawiatura sterujaca

Gość goksc

pianissimo + klawiatura sterujaca, do tego dobra karta dzwiekowa np Xonar dx na ktorym ustawisz male opuznienia(latency), a jesli nie masz dobrej karty dzwiekowej to musisz doinstalowac ASIO

Gość goksc

żeby miec małe latency. Bo inaczej jak edziesz naciskac klawisz w klawiaturze sterujacej, to dzwiek bedzie dopiero sie pojawial po ulamku sekundy