Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alusia1993

Zauważyliście, że 500 plus krytykują tylko nieudacznicy bez dzieci?

Polecane posty

Nazywają siebie "singlami" zamiast samotnymi. W większości ich wygląd i charakter powoduje, że nikt nie jest nimi zainteresowany. Wiem, smutna prawda, niestety najcelniej przedstawia przeciwników 500 plus. 

Gość gosc

Przemo ale ty też nie masz dzieci

Gość Mina

Nie bardzo. Znajomi interesują się polityką i gospodarką i mówią, że 500+ to wspieranie patologii i załamanie gospodarki. Mają 2 synów. I biorą, mówią, ze skoro dają, głupota nie brać, ale wszyscy za to już płacimy, ale zapłacimy jeszcze więcej.
A singlom się nie dziw, oni nie mają z tego żadnej korzyści, pokrzywdzone są też pracujące mamy jedynaków i wszyscy, którzy wolą pracować, zamiast wyciągać łapę.

Gość gość

Mam jedno dziecko i nam się 500 nie należy ale ja również mam krytyczne zdanie o wspieranie nierobów i darmozjadów.

Gość lol

Widzę że patuska ma ból dupy o to,że ludzie mówią prawdę o beneficjentach 500 plus.Zrozum ze jesteś patuską,brudna szmato,tak samo jak twój bezmózgi brajanek nie potrafiacy trafic dłonia w dłoń.To wina twoich wadliwych genów oczywiscie.

oczywiście że tak, bezdzietne szczurki nie potrafią zrozumieć że za kilkadziesiąt lat się zestarzeją i wtedy będą ich obsługiwać te dzieci o których mówią że są z patologicznych rodzin. żeby usprawiedliwić to jacy są niewiele przydatni nie posiadając dzieci wrzucają wszystkich beneficjentów do jednego worka "patologii" 

Gość gosc

ale o jakim ty wygladzie piszesz i charakterze facetko? przeciez ladny to gej, a charakter to dla kobiety zaradnosc

1 minutę temu, Gość gosc napisał:

ale o jakim ty wygladzie piszesz i charakterze facetko? przeciez ladny to gej, a charakter to dla kobiety zaradnosc

wygląd nie oznacza od razu ładny, może być np męski a nie zniewieściały. jak chcesz zaszpanować to sie najpierw naucz czytać ze zrozumieniem

Gość gosc
5 minut temu, Paweł Matuszczak napisał:

wygląd nie oznacza od razu ładny, może być np męski a nie zniewieściały. jak chcesz zaszpanować to sie najpierw naucz czytać ze zrozumieniem

wlasnie jelopie np jak bedzie meski z zarostem to bedzie nie chluj i jak napisalem też jak bedzie ladny to bedzie że gej

1 minutę temu, Gość gosc napisał:

wlasnie jelopie np jak bedzie meski z zarostem to bedzie nie chluj i jak napisalem też jak bedzie ladny to bedzie że gej

nie, może być umyty i ładnie przycięty zarost. męski facet nie musi być od razu niechlujny 

Mam wielu znajomych przedsiębiorców, zarabiających poważne pieniądze. Zazwyczaj mają 1 lub 2 dzieci mało którzy są bezdzietni, i żaden z nich nie uważa że 500+ jest przydatne do rozwoju państwa. Jest to rozwijanie patologii

Gość Hhhhh

Otóż to. Często ludzie robia dzieci tylko ze względu na te pieniądze od państwa, żeby mieć na alkohol i inne używki. Często te dzieci sama muszę się wychowywać, chodzą głodne i zaniedbane. 

4 minuty temu, badzelastyczny napisał:

Mam wielu znajomych przedsiębiorców, zarabiających poważne pieniądze. Zazwyczaj mają 1 lub 2 dzieci mało którzy są bezdzietni, i żaden z nich nie uważa że 500+ jest przydatne do rozwoju państwa. Jest to rozwijanie patologii

jakich patologii? można sie kłócić na ile zasiłki są dobre dla ludzi ale uogólnianie że beneficjenci 500 plus to ogólnie "patologia" to tylko puste frazesy rozdmuchane przez media opozycyjne i internet

Paweł Matuszczak, okej, dawajmy 500+ tylko dla osób zarabiających minimalną krajową, i jestem przekonany że ilość patologii zacznie się drastycznie zmniejszać. Podobnie zresztą jak bezrobocie , i spowalnianie rozwoju gospodarczego. Brać każdy chce, a do pracy chętnych już nie ma, i to jest właśnie patologia 😉 

Gość aaa
37 minut temu, Paweł Matuszczak napisał:

bezdzietne szczurki nie potrafią zrozumieć że za kilkadziesiąt lat się zestarzeją i wtedy będą ich obsługiwać te dzieci o których mówią że są z patologicznych rodzin

A to patuski będą jednocześnie  brały i zasiłki i kogoś obsługiwały?  Przecież już dziś dzięki rozdawnictwu co sprytniejsze mamuśki nie muszą pracować. Ciekawa koncepcja, może ją rozwiń?

Ale spoko wtedy się weźmie małą drukarenke i dodrukuje pieniążków, będzie i na 500+, i na zasiłek, i na podstarzałych dziś trzeźwo myślących.

Gość Iga

Nie jestem singielką bezdzietną A ten program w takim kształcie jak dla mnie jest do dupy.  Program tego rodzaju powinien promować ludzi pracujących i im pomóc wychować dzieci. A bezrobotne babska wychowujące  nastolatki z tłumaczeniem że na wiosce pracy nie ma ani złotówki znikąd.

Gość gosc....

Ja mam dwoje dzieci, na jedno pobieram 500+, pracuje na cały etat i tez jestem przeciwniczka rozdawnictwa 

Gość gosc

jak tacy jestescie rozwojowi to przestancie pracowac i sie zastanowcie co powinno byc zeby zycie bylo lepsze, a nie tluczecie te pieniadze i macacie filizanki w pracy(facetki) i ukladacie po milionowe plytki(faceci), jakos mi to nie jest do czegos potrzebne 🙂

Gość gość

uważam że 500+ to dzieło masonów, wrogów Polski , narodu polskiego, spiskują oni przeciw Polakom i kościołowi, -  przykrywką i pretekstem jest tu "pomoc dzieciom z wielodzietnych rodzin"....

POLACY PO 30 LATACH ISTNIENIA 500+ STANĄ SIĘ JAK CI UCHODZCY W Niemczech , - BĄDĄ JAK HINDUSI , CHINCZYCY I CZARNA AFRYKA , bo 500+ wspiera to by ludzie niepełnosprawni posiadali dzieci!!!

4 godziny temu, Gość aaa napisał:

A to patuski będą jednocześnie  brały i zasiłki i kogoś obsługiwały?  Przecież już dziś dzięki rozdawnictwu co sprytniejsze mamuśki nie muszą pracować. Ciekawa koncepcja, może ją rozwiń?

Ale spoko wtedy się weźmie małą drukarenke i dodrukuje pieniążków, będzie i na 500+, i na zasiłek, i na podstarzałych dziś trzeźwo myślących.

mam nadzieje że na starość będziesz swoje pieniądze wydawał w lesie albo na pustyni. bo może sie okazać że nie ma komu pracować w usługach z których będą korzystać stare, bezdzietne dziadki. już teraz demografia w polsce jest tragiczna i jakiekolwiek zachęcenie ludzi do rodzenia dzieci jest nieocenione

Gość gość
5 minut temu, Paweł Matuszczak napisał:

mam nadzieje że na starość będziesz swoje pieniądze wydawał w lesie albo na pustyni. bo może sie okazać że nie ma komu pracować w usługach z których będą korzystać stare, bezdzietne dziadki. już teraz demografia w polsce jest tragiczna i jakiekolwiek zachęcenie ludzi do rodzenia dzieci jest nieocenione

Tyle tylko że program 500+ nie przyniósł wzrost urodzeń, wzrost urodzeń dało finansowanie programu in vitro ale właśnie rząd wycofuje się z tego programu

1 minutę temu, Gość gość napisał:

Tyle tylko że program 500+ nie przyniósł wzrost urodzeń, wzrost urodzeń dało finansowanie programu in vitro ale właśnie rząd wycofuje się z tego programu

nie dało, przynajmniej nie ma nigdzie takich wiadomości

samo 500+ już nie działa ale w roku 2016 po wprowadzeniu programu dzietność była wyższa. w każdym razie jest to jakiś pomysł zachęcający ludzi chociaż trochę do posiadania dzieci

Gość gość

Ale statystyki podają że po niewielkim wzroście urodzeń wzrost urodzeń stoi na tym samym poziomie czyli nie wzasta, natomiazt program in vitro poprawił dzietnośc w Polsce

Przed chwilą, Gość gość napisał:

Ale statystyki podają że po niewielkim wzroście urodzeń wzrost urodzeń stoi na tym samym poziomie czyli nie wzasta, natomiazt program in vitro poprawił dzietnośc w Polsce

no to był jakiś wzrost. teraz już nie działa ale przynajmniej mieli jakiś pomysł działający przez chwilę. jak nie chcemy wymrzeć to musimy chwytać się wszystkiego co ma szansę poprawić dzietność która jest na bardzo niskim poziomie. a o in vitro nie znalazłem nigdzie takich informacji

Gość gosc
8 minut temu, Paweł Matuszczak napisał:

pawel mateuszczak jestes glupi jak twoj awatar, a tak pozatym to musisz byc bardzo zly na kobiety ze nie chca rodzic dzieci?:)

2 minuty temu, Gość gosc napisał:

pawel mateuszczak jestes glupi jak twoj awatar, a tak pozatym to musisz byc bardzo zly na kobiety ze nie chca rodzic dzieci?:)

no możesz sobie pierdzieć wzniośle i mnie wyzywać ale fakty są takie że demografia w polsce jest na bardzo niskim poziomie i w naszym wspólnym interesie jest aby to zmienić na lepsze

Gość gość

Ten wzrost mógł być wyłącznie zbiegiem okoliczności bo w następnych latach wzrostu urodzeń nie odnotowano natomiast realny wzrost urodzeń daje program in vitro ale rządzący wycofują się z jego dofinansowania.

2 minuty temu, Gość gość napisał:

Ten wzrost mógł być wyłącznie zbiegiem okoliczności bo w następnych latach wzrostu urodzeń nie odnotowano natomiast realny wzrost urodzeń daje program in vitro ale rządzący wycofują się z jego dofinansowania.

a masz jakieś dane na temat tego wzrostu w wyniku finansowania invitro?

NORMALNY DOJRZAŁY CZŁOWIEK JEST SAM W STANIE WYŻYWIĆ SWOJE DZIECKO I ZAPEWNIĆ MU WSZYSTKO CO POTRZEBA, WŁAŚNIE 500+ JEST PATOLOGIĄ NAJLEPIEJ NARU(CHAĆ BĘKARTÓW A POTEM PAŃSTWO MA ICH UTRZYMYWAĆ BO RODZICE SAMI NIE POTRAFIĄ TO JEST WŁAŚNIE NIEUDACZNICTWO I SOCJAL TO NIEUDACZNICTWO